HSDPA: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Chiller (arutelu | kaastöö)
Elisa tõstis maksimaalse kiiruse 21,6 Mbit/s peale
Chiller (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
3. rida: 3. rida:
Enamik HSDPA-d toetavaid [[mobiiltelefon]]e toetavad siiski andmesidekiirust vaid kuni 3,6 Mbit/s, uuemad ka kuni 10,2 Mbit/s. Enamik andmeside[[modem]]eid töötab kiirusel kuni 7,2 Mbit/s (Nokia CS-10 kuni 10,2 Mbit/s).
Enamik HSDPA-d toetavaid [[mobiiltelefon]]e toetavad siiski andmesidekiirust vaid kuni 3,6 Mbit/s, uuemad ka kuni 10,2 Mbit/s. Enamik andmeside[[modem]]eid töötab kiirusel kuni 7,2 Mbit/s (Nokia CS-10 kuni 10,2 Mbit/s).


Eestis pakuvad HSDPA-d kõigi nelja mobiilsideoperaatori UMTS võrgud, [[EMT]] pakub juba ka HSPA+ kiiruseid. 2010. aasta aprilli seisuga võimaldavad [[EMT]] ja [[Elisa]] võrgud maksimaalset andmesidekiirust 21,6 Mbit/s<ref>http://emt.ee/wwwmain?screenId=content.private&componentId=MenuComponent&actionId=menuSelect&actionParam=178&language=EST</ref>, [[Tallinn Mobile 3G]] võrk kuni 14,4 Mbit/s<ref>http://www.elisa.ee/et/Eraklient/Teenused/Taisside/Vali-sobivad-paketid</ref><ref>http://www.am.ee/node/506</ref>, ning [[Tele2]] võrk 7,2 Mbit/s<ref>http://www.tele2.ee/internet/m-internet_hinnad.html</ref>.
Eestis pakuvad HSDPA-d kõigi nelja mobiilsideoperaatori UMTS võrgud, [[EMT]] ning [[Elisa]] pakuvad juba ka HSPA+ kiiruseid. 2010. aasta aprilli seisuga võimaldavad EMT ja Elisa võrgud maksimaalset andmesidekiirust 21,6 Mbit/s<ref>http://emt.ee/wwwmain?screenId=content.private&componentId=MenuComponent&actionId=menuSelect&actionParam=178&language=EST</ref>, [[Tallinn Mobile 3G]] võrk kuni 14,4 Mbit/s<ref>http://www.elisa.ee/et/Eraklient/Teenused/Taisside/Vali-sobivad-paketid</ref><ref>http://www.am.ee/node/506</ref>, ning [[Tele2]] võrk 7,2 Mbit/s<ref>http://www.tele2.ee/internet/m-internet_hinnad.html</ref>.


==Viited==
==Viited==

Redaktsioon: 16. aprill 2010, kell 15:51

HSDPA (High Speed Downlink Packet Access, 'Kiire Allalaadimisega Pakettside Juurdepääsutehnoloogia'; ka 3,5G) on UMTS (3G) võrgu edasiarendustehnoloogia, mis võimaldab mobiilse interneti allalaadimiskiirust kuni 14,4 Mbit/s. Tehnoloogia võib olla kasutuses koos kiiret üleslaadimist võimaldava HSUPA tehnoloogiaga, või ilma selleta. Viimasel juhul on üleslaadimiskiiruseks tavaline UMTS võrgu kiirus 384 kbit/s. HSDPA-d ja HSUPA-d koos nimetatakse ka HSPA-ks. On juba olemas ka HSPA+ tehnoloogia, mis võimaldab veelgi suuremaid kiiruseid.

Enamik HSDPA-d toetavaid mobiiltelefone toetavad siiski andmesidekiirust vaid kuni 3,6 Mbit/s, uuemad ka kuni 10,2 Mbit/s. Enamik andmesidemodemeid töötab kiirusel kuni 7,2 Mbit/s (Nokia CS-10 kuni 10,2 Mbit/s).

Eestis pakuvad HSDPA-d kõigi nelja mobiilsideoperaatori UMTS võrgud, EMT ning Elisa pakuvad juba ka HSPA+ kiiruseid. 2010. aasta aprilli seisuga võimaldavad EMT ja Elisa võrgud maksimaalset andmesidekiirust 21,6 Mbit/s[1], Tallinn Mobile 3G võrk kuni 14,4 Mbit/s[2][3], ning Tele2 võrk 7,2 Mbit/s[4].

Viited

Välislingid