Nimeserver: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Chiller (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
Chiller (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Nimeserver''', ka '''DNS server''' (''Domain Name System'') on andmesidevõrgus töötav server, mis pakub [[domeeninimi|domeeninimede]] [[IP-aadress]]idega vastendamise teenust. Ilma nimeserveriteta saaks võrgus olevatele ressurssidele ligi ainult teades nende IP-aadresse. Näiteks soovides avada brauseris eestikeelse [[Google]]'i lehte tuleks aadressiribale kirjutada www.google.ee asemele 209.85.229.147. Tänu nimeserverile pole aga seda vaja teha. Igal internetiteenuse pakkujal on olemas oma nimeserverid. Nende IP-aadressid edastatakse internetiühenduse loomisel automaatselt või sisestatakse eelnevalt käsitsi.
'''Nimeserver''', ka '''DNS server''' (''Domain Name System'') on andmesidevõrgus töötav server, mis pakub [[domeeninimi|domeeninimede]] [[IP-aadress]]idega vastendamise teenust. Ilma nimeserveriteta saaks võrgus olevatele ressurssidele ligi ainult teades nende IP-aadresse. Näiteks soovides avada brauseris eestikeelse [[Google]]'i lehte tuleks aadressiribale kirjutada www.google.ee asemele 209.85.229.147 (seisuga märts 2010). Tänu nimeserverile pole aga seda vaja teha. Igal internetiteenuse pakkujal on olemas oma nimeserverid. Nende IP-aadressid edastatakse internetiühenduse loomisel automaatselt või sisestatakse eelnevalt käsitsi.


[[Kategooria:Internet]]
[[Kategooria:Internet]]

Redaktsioon: 15. märts 2010, kell 20:41

Nimeserver, ka DNS server (Domain Name System) on andmesidevõrgus töötav server, mis pakub domeeninimede IP-aadressidega vastendamise teenust. Ilma nimeserveriteta saaks võrgus olevatele ressurssidele ligi ainult teades nende IP-aadresse. Näiteks soovides avada brauseris eestikeelse Google'i lehte tuleks aadressiribale kirjutada www.google.ee asemele 209.85.229.147 (seisuga märts 2010). Tänu nimeserverile pole aga seda vaja teha. Igal internetiteenuse pakkujal on olemas oma nimeserverid. Nende IP-aadressid edastatakse internetiühenduse loomisel automaatselt või sisestatakse eelnevalt käsitsi.