Nimeserver: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
Chiller (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Nimeserver''', ka '''DNS server''' (''Domain Name System'') on andmesidevõrgus töötav server, mis pakub [[domeeninimi|domeeninimede]] [[IP-aadress]]idega vastendamise teenust. Ilma nimeserveriteta saaks võrgus olevatele ressurssidele ligi ainult teades nende IP-aadresse. Näiteks soovides avada brauseris eestikeelse vikipeedia lehte tuleks aadressiribale kirjutada et.wikipedia.org asemele 91.198.174.2. Tänu nimeserverile pole aga seda vaja teha. Igal internetiteenuse pakkujal on olemas oma nimeserverid. Nende IP-aadressid edastatakse internetiühenduse loomisel automaatselt või sisestatakse eelnevalt käsitsi.
'''Nimeserver''', ka '''DNS server''' (''Domain Name System'') on andmesidevõrgus töötav server, mis pakub [[domeeninimi|domeeninimede]] [[IP-aadress]]idega vastendamise teenust. Ilma nimeserveriteta saaks võrgus olevatele ressurssidele ligi ainult teades nende IP-aadresse. Näiteks soovides avada brauseris eestikeelse [[Google]]'i lehte tuleks aadressiribale kirjutada www.google.ee asemele 209.85.229.147. Tänu nimeserverile pole aga seda vaja teha. Igal internetiteenuse pakkujal on olemas oma nimeserverid. Nende IP-aadressid edastatakse internetiühenduse loomisel automaatselt või sisestatakse eelnevalt käsitsi.


[[Kategooria:Internet]]
[[Kategooria:Internet]]

Redaktsioon: 15. märts 2010, kell 20:36

Nimeserver, ka DNS server (Domain Name System) on andmesidevõrgus töötav server, mis pakub domeeninimede IP-aadressidega vastendamise teenust. Ilma nimeserveriteta saaks võrgus olevatele ressurssidele ligi ainult teades nende IP-aadresse. Näiteks soovides avada brauseris eestikeelse Google'i lehte tuleks aadressiribale kirjutada www.google.ee asemele 209.85.229.147. Tänu nimeserverile pole aga seda vaja teha. Igal internetiteenuse pakkujal on olemas oma nimeserverid. Nende IP-aadressid edastatakse internetiühenduse loomisel automaatselt või sisestatakse eelnevalt käsitsi.