Sony: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Ahsoous (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
[[Pilt:Sony logo.svg|thumb|Sony logo]]
{{keeletoimeta}}
'''Sony Corporation''' ehk lihtsalt '''Sony'''; [[jaapani keel]]es ソニー株式会社 ''Sonī Kabushiki Kaisha'') on rahvusvaheline [[Jaapan]]i ettevõte. Sony on üks juhtivaid tootjaid [[elektroonika]]toodete, [[side]]vahendite, [[videomängupult]]ide ja [[infotehnoloogia]]sedamete valmistamisel.
[[File:Sony logo.svg|thumb|logo]]
'''Sony Corporation''' (või lihtsalt '''Sony'''; [[jaapani keel|jaapani]] ソニー株式会社 ''Sonī Kabushiki Kaisha'') on rahvusvaheline [[Jaapan]]i meedia [[konglomeraat]]. See kuulub maailma suurimate firmade hulka , mille peakontor on Jaapanis, [[Minato]]s


Sony peakontor on Jaapanis, [[Minato]]s
Sony on üks juhtivaid tootjaid [[elektroonika]], [[side]], [[videomängupultide]] ja [[infotehnoloogia]] toodete valmistamisel.


Selle asutasid [[1946]]. aastal [[Akio Morita]] ja [[Masaru Ibuka]], kes panid "Sony" nime [[släng]]i "Sonny" järgi.
Sony asutasid [[1946]] [[Akio Morita]] ja [[Masaru Ibuka]], kes panid ettevõttele nime [[släng]]isõna järgi, mis tähendas Sonnyt.


Sony tegeleb peamiselt viie tegevusalaga: [[elektroonika]]ga, [[mäng]]udega, [[meelelahutus]]ega ([[kino]] ja [[muusika]]), [[finantsteenus]]tega ja muude sarnaste asjadega. Need teevad Sonyst ühe kõige suurema ja põhjalikuma Meelelahutusettevõtte. Äriühingu praegune loosung on make believe(''hakka uskuma'')
Sony tegeleb peamiselt elektroonikaga, [[mäng]]udega, [[meelelahutus]]ega ([[kino]] ja [[muusika]]), [[finantsteenus]]tega ja muu säärasega. Äriühingu praegune loosung on "Hakka uskuma!" (''make believe'').


[[2009]] aastal jäi Sony 7.730 trillioni [[Jaapani jeen]]iga (umbes 8 miljardit [[Eesti kroon]]i) plussi. Seal töötab umbes 180,500 inimest.
2009 teenis Sony 7,730 triljonit [[Jaapani jeen]]i (umbes 8 miljardit Eesti krooni) kasumit. Seal töötab umbes 180 500 inimest.

[[Kategooria:Jaapani ettevõtted]]

[[ar:سوني]]
[[bn:সনি]]
[[bs:Sony]]
[[bg:Сони]]
[[ca:Sony]]
[[cs:Sony]]
[[da:Sony]]
[[de:Sony]]
[[el:Sony]]
[[en:Sony]]
[[es:Sony]]
[[eo:Sony]]
[[fa:سونی]]
[[fr:Sony]]
[[ga:Sony]]
[[gl:Sony]]
[[gan:Sony]]
[[ko:소니]]
[[id:Sony]]
[[is:Sony]]
[[it:Sony]]
[[he:סוני]]
[[ka:Sony]]
[[lv:Sony]]
[[lt:Sony]]
[[hu:Sony Corporation]]
[[mr:सोनी]]
[[ms:Sony]]
[[nah:Sony]]
[[nl:Sony Corporation]]
[[ja:ソニー]]
[[no:Sony]]
[[uz:Sony]]
[[pnb:سونی]]
[[pl:Sony]]
[[pt:Sony]]
[[kaa:Sony]]
[[ro:Sony]]
[[ru:Sony]]
[[sah:Sony]]
[[sq:Sony]]
[[simple:Sony]]
[[sk:Sony]]
[[sl:Sony]]
[[sr:Сони]]
[[sh:Sony]]
[[fi:Sony]]
[[sv:Sony]]
[[ta:சோனி]]
[[th:โซนี่]]
[[tr:Sony]]
[[uk:Sony]]
[[ur:سونی]]
[[vi:Sony]]
[[yo:Sony]]
[[zh-yue:Sony]]
[[zh:Sony]]

Redaktsioon: 5. märts 2010, kell 00:10

Sony logo

Sony Corporation ehk lihtsalt Sony; jaapani keeles ソニー株式会社 Sonī Kabushiki Kaisha) on rahvusvaheline Jaapani ettevõte. Sony on üks juhtivaid tootjaid elektroonikatoodete, sidevahendite, videomängupultide ja infotehnoloogiasedamete valmistamisel.

Sony peakontor on Jaapanis, Minatos

Sony asutasid 1946 Akio Morita ja Masaru Ibuka, kes panid ettevõttele nime slängisõna järgi, mis tähendas Sonnyt.

Sony tegeleb peamiselt elektroonikaga, mängudega, meelelahutusega (kino ja muusika), finantsteenustega ja muu säärasega. Äriühingu praegune loosung on "Hakka uskuma!" (make believe).

2009 teenis Sony 7,730 triljonit Jaapani jeeni (umbes 8 miljardit Eesti krooni) kasumit. Seal töötab umbes 180 500 inimest.