Kasutaja arutelu:Naine: erinevus redaktsioonide vahel

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
→‎piltide litsents: uus alajaotus
PResümee puudub
119. rida: 119. rida:
== piltide litsents ==
== piltide litsents ==


Palun pane kas oma kasutajalehele või siia arutelusse kirja millise vaba sisu litsentsi all võib sinu üleslaaditud pildid avaldatuks lugeda. Kas selleks on [[GFDL]] või on sul mõni teine lemmiklitsents? --[[Kasutaja:WikedKentaur|WikedKentaur]] 8. veebruar 2010, kell 18:15 (UTC)
Palun pane kas oma kasutajalehele või siia arutelusse kirja millise vaba sisu litsentsi all võib sinu üleslaaditud pildid avaldatuks lugeda. Kas selleks on [[GFDL]] või on sul mõni teine lemmiklitsents? --[[Kasutaja:WikedKentaur|WikedKentaur]] 8. veebruar 2010, kell 18:15 (UTC)

: Milline on soovitatav vorm litsenti märkimiseks ? Kuidas ma täpselt seda tegema pean ? [[GFDL]] sobib küll. [[Kasutaja:Naine|naine]]

Redaktsioon: 9. veebruar 2010, kell 21:37

Täielik arusaamatu asi minupoolt ... sellise segaduse siia tekitasin ;P

Kui kõik saavad pidevalt redigeerida siis kas hirmu ei ole et keegi kõik ära solgib ...

Tere tulemast, Naine!
Karta ei ole mitte midagi, sest kõike saab alati taastada ja kohendada. Tõsi küll, kui kohendajaid on vähe, siis läheb raskeks küll. Peaegugi on asju, mida tuleks kohendada, aga pole veel jõudnud. Pahatahtlike vastu on olemas ka erakorralisi abinõusid. Andres 07:36, 1 Feb 2004 (UTC)

Tere

Hetkel jääb suht arusaamatuke veel kuhu ma pean klikkima kui kuskile vastata tahan :P Need esimesed olid veel sellised katsetused, tutvusin asjaga. Eks ma püüan lühemalt ja täpsemalt artikleid kirjutada. Olen selline jutustaja tüüp eks see ole foorumi pärand. naine

Kui tahad artikli aruteluleheküljele midagi kirjutada, siis otsi artikli juurest nupp "Selle artikli arutelu". Kui oled juba aruteluleheküljel, siis "Redigeeri seda artiklit". Kui tahad alustada uut aruteluteemat, sobib ka "Postita kommentaar".
Lühidalt peab kirjutama ainult sõnastuse mõttes (siiski: lühidus ei tulegi alati asjale kasuks). Mida rohkem artiklis on sisu, seda parem. Aga sõnastuse pärast ei ole vaja liigselt muretseda, sest teised saavad ju parandada.
Allakirjutamiseks vajuta neli korda märk ~. Andres 09:23, 1 Feb 2004 (UTC)

TERE TULEMAST ka minu poolt. -- Egon 09:49, 1 Feb 2004 (UTC)


Mitte ei saa neid pilte ülesse. Kui võiks viga olla? naine 18:21, 1 Feb 2004 (UTC)


Kiirus on paranenud või mulle tundub, kuskilt lugesin kah seda. Igaljuhul isegi saab "klikkida" nüüd.

Üks küsimis on küll, mis juhtub kui 2 inimest korraga yhte ja sama artiklit redigeerivad ? Ühe inimese töö läheb nii aiataha .. aga kui ta 3h nägi vaeva. Üldiselt väga väga raske on hetkel teiega nii kommunikeeruda. Kui tahan pisikest või suurt jne asja küsida/mainida/arutada/läbirääkida/selgitada/uurida jne siis selleks niipalju jamama, kas te miskeid kiiremaid suhtlus vahendeid ehk ei kasuta ... naine 22:53, 18 Feb 2004 (UTC)

Midagi ei lähe aia taha. Tuleb korralikult läbi lugeda juhised, mis redigeerimiskonflikti puhul ilmuvad. Oma asjad saab kopeerida ülemisse boksi, tuleb ainult vaadata, et teise tööd ära ei riku. Vajaduse korral saab need variandid salvestada ka Wordi, kus saab neid korralikult uurida.
Ma näen selles aeglasemas vahendis ka häid külgi: nii on võimalik jutt täpselt läbi mõelda ja kõigest, mis öeldud, jääb kõigile näha olev jälg. Andres 02:43, 19 Feb 2004 (UTC)
Kuna mul pole siin Koreas üldse Office'it, st. Wordi, Excelit, siis alguses oli asi nutune. Ma leidsin siis enda jaoks Netscape, mis on igati hea toimetamisel. (nimelt kasutan toimetamise jaoks Netscape Composerit) Kuid ainsaks miinuseks on see, et ta vahel kipub olema aeglane. (Mille jälle korvab siinne tehnika, sest kasutan siin ainult Pentium 4-ja).

Mida tahan öelda, on see, et pikka teksti ei maksa kunagi kohe redigeerimisboksi kirjutama hakata. Meil siin eesti vikipeedias pole küll selline metsik redigeerimine, kui seda on Inglise wikis, kuid ikkagi võib juhtuda, et keegi muudab artikli sisu vahepeal. Ja alati peab selleks valmis olema, et keegi seda on muutnud vahepeal. Niisiis, mujal alustatud tekstiga on siis lihtne: Vaadates mida teine on lisanud saad oma muudatuse kiirelt kuskile artikli sisu sisse sobitada(kopeerida näiteks Wordist).
NB! Seda muidugi ei pea alati tegema. Kui lisatavat teksti on vähe, siis muidugi saab selle peast uuesti kirjutada. -- Egon 06:15, 19 Feb 2004 (UTC)

Veel: mind sellisd vembud küll enam närvi ei aja. (kogemuste kasvades) Kord Inglise wikis oli juhtum, kus Põhja-Korea haldusjaotuse juures artiklit redigeeriti ja mul jooksis arvuti just sel momendil kokku. Alustekst oli salvestamata ja mu hoolikalt välja otsidtud lihtsustatud hiina keel läks kaduma. Siis oli küll asi nutune. Nüüd salvestan Netscape'is iga oma sammu, et midagi juhtuda ei saaks.

Mina teen alati enne nupule "Salvesta" vajutamist "Kopeeri" juhuks, kui midagi peaks juhtuma.
Kui tekib redigeerimisboks, siis programm näitab ju kõik eribevused minu teksti ja vahepeal postitatud teksti vahel. See tuleb käni vaadata ja üles leida, mida teine on teinud. Need muudatused võib oma teksti sisse viia (sisse kopeerida) ning seejärel võib ülemisse boksi kopeerida oma teksti. Kopeerida võib muidugi ka lõikude kaupa.
Ja seda, mis me nüüd Egoniga kokku kirjutasime, ei oleks meil ju mõtet olnud kiire suhtlusvahendiga kirjutada. Andres 10:07, 19 Feb 2004 (UTC)

Kristel, minust küll eeskuju ei maksa võtta, sest ma tegelen ju Vikipeediaga suurelt osalt muude asjade arvel. Osalt küll saan Vikipeedia tegemise oma tööga ühitada.

Arvan, et kõige parem on, kui igaüks teeb lihtsalt seda, mis talle meeldib. Kui hakata midagi spetsiaalselt süsteemi nimel tegema, siis kaob lõbu ära. Andres 14:48, 18 Mar 2004 (UTC)


Sa, naine, oled ikka tõesti osav. Minul pole seni muud välja tulnud kui bmp-piltide lisamine. Õpeta mulle ka, mis nipiga seda tehakse. Andres 13:34, 25 Mar 2004 (UTC)

Kui sa mõtled seda tõsiselt, siis sikutasin "save image as" valikuga pildi oma masinasse ja siis lasin siia ülesse "Browse" nupuga ...naine 20:12, 25 Mar 2004 (UTC)
Mina teen ka niimoodi, aga kui ma salvestan ta "My pictures" alla, siis ta muutub bmp-failiks. Ma ei tea, kas ma ei oska õigesse kohta salvestada või on mul mõni vajalik programm puudu. Andres 21:58, 25 Mar 2004 (UTC)


Küsisi ühe inimese käest, ta vastas nii: Formaat ei sõltu folderist, paeb salvestama pildi jpg formaati, kuhu, ei oma tähtsust. Kui ta vajutas mingil pildil internetis paremaga nupuga ja valis save as ja siis on ainuke valik bmp, kustutagu cache failid ning peale seda peaks ta saama valida ka jpg-ks salvestamis võimalust. Mõne programmiga saab bmp ka jpg-ks saveda või nuh, liiga staffi täis on su kõvaketas, et ei leia või ei tunne õiget faili ära. Sammuti öeldi, et vanemad windoosad ei tunne jpg ära, selleks vaja irfanview või microsoft photo editor (mis on tegelt office-ga kaasas, standart installis ta pole lihtsalt) ja korras. Aga kas sul muidu .jpg fail arvutis ikka avaneb, kui ei siis vaja uut windoosat lihtsalt.naine 14:22, 26 Mar 2004 (UTC)

Ise ma ei oska midagi öelda naine 14:22, 26 Mar 2004 (UTC)

Aitäh info eest! Arvan, et mul on nipp peaaegu käes, ma vist sain aru, kuidas saab jpg-faili salvestada. Pärastpoole katsetan veel, ehk siis tuleb välja. Andres 14:28, 26 Mar 2004 (UTC)



Üleval servas on kiri

Please note: Wikipedia will be offline for about two hours starting from ~0:00 UTC

Kuidas selle asja korda saaka ... naine 17:14, 18 Apr 2004 (UTC)

See on lihtsalt hoiatus, et täna öösel ei saa mõnda aega Vikipeediaga ühendust, et me teaksime sellega varakult arvestada. Loodame, et nad saavad paari tunniga uue serveri ühendada, aga kui tuleb midagi ootamatut ette, siis läheb muidugi kauem aega. Andres 17:53, 18 Apr 2004 (UTC)


Muide, uut artiklit saad ilma linki tegemata ka looma hakata. Selleks, kasvõi käesoleval leheküljel, kustuta interneti aadressi lõpust kuni tekstini wiki/ kõik ära. Siis kirjuta korrektselt uue artikli pealkiri ja vajuta "Redigeeri". Näiteks, et luua artiklit "raskuskese", peab aadressiribal olema ...et.wikipedia.org/wiki/Raskuskese ... Kui aga lehekülg on kujul ...et.wikipedia.org/w/wiki.phtml?title=Raskuskese&action=submit siis on tegemist millegi muuga (tavaliselt viitab sellele küsimärk aadressis). Mõnikord kasutan ka ise seda meetodit kiiremaks liikumiseks lehekülgede vahel. Jaan513 15:45, 11 May 2004 (UTC)


Ma kunagi kuskilt lugesin kah seda aga unustasin 2ra .. t2nx, nii on kergem jah naine 19:15, 11 May 2004 (UTC)

Kas tahad teha Mall:Euroopariigid ? - Urmas 23:09, 25 Jun 2004 (UTC)

Mul on ettepanek mitte teha riikide loetelusid riikide kaupa. Riikide kuuluvus ühte või teise maailmajakku on tihtipeale väga vaieldav. Soovitan kui geograaf. Muidu me upume diskussioonidesse.

Pakun, et riikide kuuluvuse maailmajagudesse võiks välja tuua kategooriate abil. Näiteks Küprose võib vabalt panna kahte kategooriasse: "Aasia maad" ja "Euroopa maad". - Urmas 12:22, 26 Jun 2004 (UTC)


Aga miski üldine seisukoht siiski on ja kindlasti vajab see väljatoomist, jälgisin osaliselt en wikilt ja osaliselt http://www.eki.ee/knab/mkn_ind.htm naine 12:32, 26 Jun 2004 (UTC)
Nõus. Ühes väljaandes materjali jaotamiseks lingiga toodud jaotus sobib, kuid entsüklopeedias tuleb arvestada (kõiki) erinevaid seisukohti (Euroopa jt maailmajagude määratlemisel). Loodusgeograafiliselt jääb EL liige Küpros Euroopast välja. Samas loeb Gruusia ennast Euroopa riigiks ja kristlikku ning kultuurilist mõõdet arvestades on tal selleks tuline õigus. Jne. Jne. Jne.
Pakun välja, et kasutaksime { {malle} } juhtudel, kui meil on olemas kindel ja lõplik nimekiri (haldusüksused, NATO liikmed, ühe kuu päevad, Päikesesüsteemi planeedid jms). Senised mallid sellised ka on. Muud, vaieldavad ning mittelõplikud loetelud (Soome kirjanikud, Eesti presidendid jms.) kategooriatega. Kategooriad hoivad samas ka ruumi kokku. Mallide liigne hulk mind isiklikult inglise viki mõnede artikllite juures segab - nad nõuavad eraldi tähelepanu (värvilised pealegi :-)), kuid ei sisalda artikli seisukohast esmatähtsat infot. - Urmas 13:13, 26 Jun 2004 (UTC)

Väike palve..

Kuna Sa oled osalenud bioloogia artikli kirjutamisel, vaata palun sealset arutelu, ja avalda arvamust, kui viitsid!
Parimate soovidega --KS 21:00, 8 Nov 2004 (UTC)


Võib-olla võiks kat. olla vormistatud teisiti. Pakun välja sellise variandi [[Category:Aasta päevad|August 21]] või midagi selle sarnast. Sellega me saavutaksime selle, et augusti päevad on üheskoos. Praegu on nad kategoorias järjestatud numbrite järgi. See lihtsustaks vastava päeva leidmist kategoorias. Siim 00:08, 25 Nov 2004 (UTC)

Üks asi veel: kat. võiks alati panna artikli lõppu (enne interwiki linke). Esiteks on see stiili küsimus, kuid tal on ka praktiline tähtsus, sest lihtsustab kategooria leidmist, kui seda on vaja näiteks muuta. Siim 00:12, 25 Nov 2004 (UTC)

Antud juhul tundus see kergem, sest siis saab järjest teha copi-paste mitte pusida nendega. Ma proovinnaine 00:14, 25 Nov 2004 (UTC)

Vahetasin sinu tehtud kalendrimallid uute vastu välja. Enda vana koodi saad näha Malli arutelu:Veebruarikalender. (Kohe mitte ei raatsinud seda ära kustutada, sellest võib ju tulevikuski kasu olla) - Ahsoous 09:56, 20 Apr 2005 (UTC)

piltide litsents

Palun pane kas oma kasutajalehele või siia arutelusse kirja millise vaba sisu litsentsi all võib sinu üleslaaditud pildid avaldatuks lugeda. Kas selleks on GFDL või on sul mõni teine lemmiklitsents? --WikedKentaur 8. veebruar 2010, kell 18:15 (UTC)

Milline on soovitatav vorm litsenti märkimiseks ? Kuidas ma täpselt seda tegema pean ? GFDL sobib küll. naine