Eripedagoog: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Eripedagoog''' on spetsiaalse väljaõppega [[pedagoog]], kes õpetab neid [[laps]]i, kes [[psüühikahäire]]te tõttu ei suuda koos teistega samal viisil ja samas mahus õppematerjali omandada<ref>[http://www.vorunoortekeskus.ee/doc/on/epe.pdf Kes on eripedagoog]</ref>.
'''Eripedagoog''' on spetsiaalse väljaõppega [[pedagoog]], kes õpetab neid [[laps]]i, kes mingil põhjusel ei suuda koos teistega samal viisil ja samas mahus [[õppematerjal]]i omandada. Eripedagoogi ülesanne on tavapärasest teistmoodi õpetamine. Eripedagoogi põhitegevus on [[hariduslik erivajadus|hariduslike erivajadustega]] lapse (edaspidi HEV-laps) arengu suunamine eesmärgiga soodustada psüühiliste protsesside ja [[isiksus]]e arengut eakohase [[norm]]i suunas.<ref>[http://www.vorunoortekeskus.ee/doc/on/epe.pdf Kes on eripedagoog]</ref>.

Eripedagoog viib läbi [[parandusõpe|parandusõppe]] tunde, annab [[logopeedia|logopeedilist]] abi, õpetab [[tasandusklass]]is ning nõustab [[lapsevanem]]aid ja [[õpetaja]]id [[hariduslik erivajadus|hariduslike erivajaduste]] küsimustes.


[[Eripedagoogika]] t õpetatakse Eestis [[Tartu Ülikool]] is ja [[Tallinna Pedagoogikaülikool]] is.
[[Eripedagoogika]] t õpetatakse Eestis [[Tartu Ülikool]] is ja [[Tallinna Pedagoogikaülikool]] is.
6. rida: 8. rida:


==Viited==
==Viited==
*<references/> http://www.vorunoortekeskus.ee/doc/on/epe.pdf
{{viited}}


[[Kategooria:Eripedagoogika]]
[[Kategooria:Eripedagoogika]]

Redaktsioon: 9. veebruar 2010, kell 18:02

Eripedagoog on spetsiaalse väljaõppega pedagoog, kes õpetab neid lapsi, kes mingil põhjusel ei suuda koos teistega samal viisil ja samas mahus õppematerjali omandada. Eripedagoogi ülesanne on tavapärasest teistmoodi õpetamine. Eripedagoogi põhitegevus on hariduslike erivajadustega lapse (edaspidi HEV-laps) arengu suunamine eesmärgiga soodustada psüühiliste protsesside ja isiksuse arengut eakohase normi suunas.[1].

Eripedagoog viib läbi parandusõppe tunde, annab logopeedilist abi, õpetab tasandusklassis ning nõustab lapsevanemaid ja õpetajaid hariduslike erivajaduste küsimustes.

Eripedagoogika t õpetatakse Eestis Tartu Ülikool is ja Tallinna Pedagoogikaülikool is. Tartu Ülikoolis jaguneb eripedagoogika õpetamine veel logopeedia ks, erivajadustepedagoogika ja viipekeele tõlk erialaks.


Viited

  • Kes on eripedagoog
  • http://www.vorunoortekeskus.ee/doc/on/epe.pdf