Mitteühinemisliikumine: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
VolkovBot (arutelu | kaastöö)
Suwa (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Mitteühinemisliikumine''' on rahvusvaheline organisatsioon, mille eesmärk on sõnastatud 1979. aasta [[Havanna deklaratsioon]]is: kindlustada [suurte poliitiliste ja sõjaliste liitudega] mitteühinenud riikide rahvuslik iseseisvus, suveräänsus, territoriaalne terviklikkus ja julgeolek võitluses nii imperialismi, kolonialismi, neokolonialismi, rassismi, sionismi, välisagressiooni, okupatsiooni, domineerimise, sekkumise või hegemoonia kui ka suurvõimude ning -blokkide poliitika vastu.
'''Mitteühinemisliikumine''' on rahvusvaheline organisatsioon, mille eesmärk on sõnastatud 1979. aasta [[Havanna deklaratsioon]]is: kindlustada [suurte poliitiliste ja sõjaliste liitudega] mitteühinenud riikide rahvuslik [[iseseisvus]], [[suveräänsus]], [[territoriaalne terviklikkus]] ja [[julgeolek]] võitluses nii [[imperialism]]i, [[kolonialism]]i, [[neokolonialism]]i, [[rassism]]i, [[sionism]]i, [[välisagressioon]]i, [[okupatsioon]]i, domineerimise, sekkumise või [[hegemoonia]] kui ka suurvõimude ning -blokkide [[poliitika]] vastu.


Organisatsioon asutati [[1955]]. aastal alternatiivina [[NATO]]le ja [[VLO]]le. Initsiaatorite seas olid [[Jugoslaavia]], [[India]] ja [[Egiptus]].
Organisatsioon asutati [[1955]]. aastal alternatiivina [[NATO]]le ja [[VLO]]le. Initsiaatorite seas olid [[Jugoslaavia]], [[India]] ja [[Egiptus]].

Redaktsioon: 3. jaanuar 2010, kell 14:43

Mitteühinemisliikumine on rahvusvaheline organisatsioon, mille eesmärk on sõnastatud 1979. aasta Havanna deklaratsioonis: kindlustada [suurte poliitiliste ja sõjaliste liitudega] mitteühinenud riikide rahvuslik iseseisvus, suveräänsus, territoriaalne terviklikkus ja julgeolek võitluses nii imperialismi, kolonialismi, neokolonialismi, rassismi, sionismi, välisagressiooni, okupatsiooni, domineerimise, sekkumise või hegemoonia kui ka suurvõimude ning -blokkide poliitika vastu.

Organisatsioon asutati 1955. aastal alternatiivina NATOle ja VLOle. Initsiaatorite seas olid Jugoslaavia, India ja Egiptus.