Sura jõgi: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Sura''' (vene ''Сура'', mäeмari ''Шур'', tšuvaši ''Сӑр'') on [[Volga]] parem lisajõgi. Saab alguse [[Surskaja Šiška kõrgustik]]ult [[Uljanovski oblast]]is, ülemjooksul voolab läände, Penza linnast alates peamiselt põhja. Pikkus 841 km, valgala 67 400 km². Sura ääres asuvad [[Penza]], [[Alatõr]]i ja [[Šumerlja]] linn. Suuremad lisajõed on Alatõr, Aglaška, Barõš, Kumaška ja Pjana.
'''Sura''' (vene ''Сура'', mäemari ''Шур'', tšuvaši ''Сӑр'') on [[Volga]] parem lisajõgi. Saab alguse [[Surskaja Šiška kõrgustik]]ult [[Uljanovski oblast]]is, ülemjooksul voolab läände, Penza linnast alates peamiselt põhja. Pikkus 841 km, valgala 67 400 km². Sura ääres asuvad [[Penza]], [[Alatõr]]i ja [[Šumerlja]] linn. Suuremad lisajõed on Alatõr, Aglaška, Barõš, Kumaška ja Pjana.


[[Kategooria:Volga jõgikond]]
[[Kategooria:Volga jõgikond]]

Redaktsioon: 4. detsember 2009, kell 22:51

Sura (vene Сура, mäemari Шур, tšuvaši Сӑр) on Volga parem lisajõgi. Saab alguse Surskaja Šiška kõrgustikult Uljanovski oblastis, ülemjooksul voolab läände, Penza linnast alates peamiselt põhja. Pikkus 841 km, valgala 67 400 km². Sura ääres asuvad Penza, Alatõri ja Šumerlja linn. Suuremad lisajõed on Alatõr, Aglaška, Barõš, Kumaška ja Pjana.