Sünkretism: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
RibotBOT (arutelu | kaastöö)
P robot lisas: pl:Synkretyzm
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
{{toimeta}}
{{toimeta}}


'''Sünkretism''' ([[kreeka keel]]es ''synkretismos'' 'ühinemine') on erinevate [[usund]]ite, õpetuste või muude maailmavaadete segunemine
'''Sünkretism''' ([[kreeka keel]]es ''synkretismos'' 'ühinemine') on erinevate [[usund]]ite, õpetuste või muude maailmavaadete segunemine.


'''Sünkretism''' ehk sünkreetiline kunst on erinevate kunstide või žanrite ühendamine; suulise loomingu seos teiste kunstide elementidega; rahvaloomingu (laulu, tantsu, jutu vms) seos tavade ja kommetega vms.
'''Sünkretism''' ehk sünkreetiline kunst on erinevate kunstide või žanrite ühendamine; suulise loomingu seos teiste kunstide elementidega; rahvaloomingu (laulu, tantsu, jutu vms.) seos tavade ja kommetega vms.


'''Religioosne sünkretism''' tähendab religiooniloos eri religioonide lõimumist või ühendamist. Näiteid: [[teosoofia]], [[antroposoofia]], [[New Age]].
'''Religioosne sünkretism''' tähendab religiooniloos eri religioonide lõimumist või ühendamist. Näiteid: [[teosoofia]], [[antroposoofia]], [[New Age]].

Redaktsioon: 2. november 2009, kell 17:42

Sünkretism (kreeka keeles synkretismos 'ühinemine') on erinevate usundite, õpetuste või muude maailmavaadete segunemine.

Sünkretism ehk sünkreetiline kunst on erinevate kunstide või žanrite ühendamine; suulise loomingu seos teiste kunstide elementidega; rahvaloomingu (laulu, tantsu, jutu vms.) seos tavade ja kommetega vms.

Religioosne sünkretism tähendab religiooniloos eri religioonide lõimumist või ühendamist. Näiteid: teosoofia, antroposoofia, New Age.