Reaktsioonivõrrand: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
P linke
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Reaktsioonivõrrand''' on [[keemiline reaktsioon|keemilise reaktsiooni]] üleskirjutus, mis näitab reaktsioonis osalevaid [[keemiline aine|aineid]] ([[lähteaine]]id ja [[saadus]]i)ja nende [[osake]]ste arvu (või arvude suhet).
'''Reaktsioonivõrrand''' ehk '''keemiline võrrand''' on [[keemiline reaktsioon|keemilise reaktsiooni]] üleskirjutus, mis näitab reaktsioonis osalevaid [[keemiline aine|aineid]] ([[lähteaine]]id ja [[saadus]]i)ja nende [[osake]]ste arvu (või arvude suhet). Reaktsioonivõrrand on keemilises reaktsioonis toimuvate muutuste [[kvantitatiivne]] esitamine keemiliste sümbolite abil arvestades, et ainet reaktsiooni käigus ei lisata ega kõrvaldata.


[[Kategooria:Keemia]]
[[Kategooria:Keemia]]

Redaktsioon: 19. oktoober 2009, kell 09:29

Reaktsioonivõrrand ehk keemiline võrrand on keemilise reaktsiooni üleskirjutus, mis näitab reaktsioonis osalevaid aineid (lähteaineid ja saadusi)ja nende osakeste arvu (või arvude suhet). Reaktsioonivõrrand on keemilises reaktsioonis toimuvate muutuste kvantitatiivne esitamine keemiliste sümbolite abil arvestades, et ainet reaktsiooni käigus ei lisata ega kõrvaldata.