Róisín Murphy: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
MaarjaN (arutelu | kaastöö)
Uus lehekülg: '''Róisín Marie Murphy''' (sündinud5. juulil 1973) on Iiri laulja-laulukirjutaja ja muusikaprodutsent. Ta on tuntud oma elektroonilise muusika poolest. Murphy on o...
 
MaarjaN (arutelu | kaastöö)
26. rida: 26. rida:
==Välislingid==
==Välislingid==
[http://www.roisinmurphy.com Róisín Murphy ametlik koduleht]
[http://www.roisinmurphy.com Róisín Murphy ametlik koduleht]

[[Kategooria:Sündinud 1973]]
[[Kategooria:Iiri lauljad]]

[[bg:Ройшийн Мърфи]]
[[cs:Róisín Murphy]]
[[da:Róisín Murphy]]
[[de:Róisín Murphy]]
[[en:Róisín Murphy]]
[[es:Róisín Murphy]]
[[fr:Róisín Murphy]]
[[id:Róisín Murphy]]
[[it:Róisín Murphy]]
[[lt:Róisín Murphy]]
[[nl:Róisín Murphy]]
[[pl:Róisín Murphy]]
[[pt:Róisín Murphy]]
[[ru:Мёрфи, Рошин]]
[[fi:Róisín Murphy]]
[[sv:Róisín Murphy]]

Redaktsioon: 30. september 2009, kell 23:30

Róisín Marie Murphy (sündinud5. juulil 1973) on Iiri laulja-laulukirjutaja ja muusikaprodutsent. Ta on tuntud oma elektroonilise muusika poolest. Murphy on olnud elektroonilise muusika duo Moloko liige. Tema partneriks bändis oli tema selleaegne poiss-sõber Mark Brydon. Peale nende suhte lõppemist andis Murphy välja oma esimese sooloalbumi Ruby Blue, kirjutatud ja toodetud koos Matthew Herbertiga aastal 2005. Tema teine sooloalbum Overpowered anti välja aastal 2007. Tema versioon Bryan Ferry laulust ’’Slave to Love’’ on 2008 aasta Gucci rekaamis tunnuslauluks.

Karjäär

Moloko (1994-2003)

Murphy tutvus Mark Brydoniga 1994 aastal peol, küsides ’’Kas sulle meeldib mu liibuv sviiter? Vaata kuidas see sobib mu kehaga.’’.Neil tekkis suhe. Värskelt tekkinud Moloko andis sellele järgnenud aastal välja debüütalbumi Do you like my tight sweater? . Selles albumis on kombineeritud trip hop ja funk elektroonilise muusikaga. Järgnenud I Am Not a Doctor sisaldas sarnast muusikat. Boris Dlugoschi remix laulust ’’Sing it Back’’ saavutas rahvusvahelist edu. 2000. aasta oktoobris ilmus Moloko kolmas album Things to Make and Do . See album jõudis Ühendkuningriigi albumite edetabelis kolmandale kohale ja singlist ’’ The Time Is Now ’’ sai nende edukaim Briti singel, saavutades teise koha. 2003. aastal ilmus album Statues .

Soolokarjäär (2004-...)

Murphy hakkas tegelema sooloprojektidega juba Moloko ajal. Murphy salvestas oma esimese ametliku soolomaterjali aastal 2004 koos produtsent Matthew Herbertiga, kes oli eelnevalt teinud remixe Molokole. Ta avaldas oma debüütalbumi Ruby Blue 2005 aasta juunis. Tema teise sooloalbumi esimene singel ’’Overpowered’’ ilmus 2. juulil 2007. Teine singel ’’Let Me Know’’ ilmus sama aasta septembris ja album Overpowered varsti peale seda.

Diskograafia

Albumid

Singlid

  • 2005: ’’If We're in Love’’
  • 2005: ’’Sow into You’’
  • 2007: ’’Overpowered’’
  • 2007: ’’Let Me Know’’
  • 2008: ’’You Know Me Better’’
  • 2008: ’’Movie Star’’ / ’’Slave to Love’’
  • 2009: ’’Demon Lover’’

Välislingid

Róisín Murphy ametlik koduleht