Leoni keel: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Karkeixa (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
Mercy (arutelu | kaastöö)
rv pov-pushing edit
11. rida: 11. rida:
}}
}}


'''Leoni keel''' on [[romaani keeled|romaani keelte]] hulka kuuluv [[keel (keeleteadus)|keel]].
'''Leoni keel'''<ref>Leonese keeles nimetatakse järgmiselt:
* Llïonés (koos umlaut) Appellation politiseeritud. Kas kasutada avaliku halduse kasutades Leon, eelkõige tegevust edendada kultuuri osakond City of Leon-, kultuuri-ühendustele "El Fueyu", "El Toralín" ja "La Barda" (kõik need, nõukogu ja ühendused juhatab liikmete Polity "Conceyu Xoven" või sellega seotud), mõned rühmad ja firmad. Grupid lähedal poliitilise ideoloogia "Conceyu Xoven" kaaluda Leonese ja Astuuria, kuigi kuuluvad samasse keele valdkonnas, tuleb kaaluda kahte erinevat keelt.
* Llionés või asturllionés: seda kasutavad mitmed kultuurilised grupid ja mittepoliitilise ühendused ("Furmientu ", "La Caleya", "Facendera pola Llengua "...) ja kirjanikud (Eva Gonzalez, Roberto Gonzalez-Quevedo, Hector Xil, Xosepe Vega ...), et kasutada õigekirja reeglid Akadeemia Astuuria keel" ning et see Seetõttu (muu hulgas vahendite kirjapilt) ei kasuta umlaut näidata Diaeresis in diftong. See rühm on veendunud, et nii Leonese, Astuuria ja Miranda mis on nimed, et isegi nende murdeline eripära, mis osutavad samale keel: Asturleonese kutsus keeleliselt (kasutatud Royal hispaania keele akadeemia).
* Lleones: According to the dictionary of Academia de la Lengua Asturiana.</ref> on [[romaani keeled|romaani keelte]] hulka kuuluv [[keel (keeleteadus)|keel]].


== Viited ==
== Viited ==

Redaktsioon: 21. september 2009, kell 15:25

leoni keel (llengua llionesa)
Kõneldakse Hispaania, Portugal
Piirkonnad Leóni provints, Zamora provints
Kokku kõnelejaid 25 000[1]
Keelesugulus

indoeuroopa keeled
 itali keeled
  romaani keeled
   iberoromaani keeled

     leoni keel

Leoni keel on romaani keelte hulka kuuluv keel.

Viited

Välislingid