Luftwaffe: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
[[Pilt:Logo Luftwaffe.svg|thumb|Luftwaffe tunnus tänapäeval]]
[[Pilt:Logo Luftwaffe.svg|thumb|Luftwaffe tunnus tänapäeval]]
'''''Luftwaffe''''' on [[Saksamaa]]l [[lennuvägi]]. Samuti on see Saksamaa ajalooliste lennuvägede ametlik nimetus: [[Wehrmacht]]i lennuvägi, mis moodustati [[1933]] ja saadeti [[1946]] laiali, ning [[Bundeswehr]]i lennuvägi, mis moodustati [[1956]]. [[Šveits]]i lennuväe nimi on ''Schweizer Luftwaffe''.


[[13. jaanuar]]il [[2004]] teatas [[Saksamaa kaitseminister]] [[Peter Struck]] õhukite arvu vähendamisest Luftwaffes 426-lt 2004. aasta alguses 265-ni [[2015]]. aastal.
'''''Luftwaffe''''' on Saksamaal lennuväe kohta kasutatav termin. Samuti on see Saksamaa ajalooliste lennuvägede ametlik nimetus: [[Wehrmacht]]i lennuvägi, mis moodustati 1933. aastal ning saadeti 1946. aastal laiali ning [[Bundeswehr]]i lennuvägi, mis moodustati 1956. aastal.


==Luftstreitkräfte==
==Luftstreitkräfte==
[[Pilt:Cross-Pattee-Heraldry.svg|left|75px]]
[[Pilt:Cross-Pattee-Heraldry.svg|left|75px]]
Luftwaffe eelkäija oli keiserlik lennuvägi (''Luftstreitkräfte''), mis moodustati [[1910]]. aastal nimega ''Die Fliegertruppen des deutschen Kaiserreiches''. Nimetus "Luftstreitkräfte" tuli kasutusele [[1916]]. aasta lõpus, kui võeti kasutusele sõjalennukid.


Pärast Saksamaa kaotust I maailmasõjas pidi Saksamaa selle väeliigi [[8. mai]]l [[1920]] laiali saatma, sest Versailles' leping nõudis [[lennuk]]ite hävitamist.
Luftwaffe eelkäijaks oli keiserlik lennuvägi (''Luftstreitkräfte''), mis moodustati 1910. aastal nimega ''Die Fliegertruppen des deutschen Kaiserreiches''. Nimetus "Luftstreitkräfte" tuli kasutusele 1916. aasta lõpus, kui võeti kasutusele sõjalennukid.


[[Saksa DV]] lennuväe nimi oli ''Luftstreitkräfte der NVA'' ja [[Austria]] lennuväe nimi on ''Österreichische Luftstreitkräfte''.
Pärast Saksamaa kaotust I maailmasõjas pidi Saksamaa selle väeliigi 8. mail 1920 laiali saatma, sest Versailles' leping nõudis lennukite hävitamist.


[[Kategooria:Saksamaa sõjandus]]
[[Kategooria:Saksamaa sõjandus]]


[[af:Luftwaffe]]
[[ar:سلاح الجو الألماني]]
[[bg:Луфтвафе]]
[[ca:Luftwaffe]]
[[cs:Luftwaffe]]
[[da:Luftwaffe]]
[[de:Luftwaffe (Bundeswehr)]]
[[el:Luftwaffe]]
[[en:Luftwaffe]]
[[en:Luftwaffe]]
[[es:Luftwaffe]]
[[fa:لوفت‌وافه]]
[[fr:Luftwaffe]]
[[gl:Luftwaffe]]
[[ko:독일 공군]]
[[hr:Luftwaffe]]
[[id:Luftwaffe]]
[[it:Luftwaffe]]
[[he:לופטוואפה]]
[[ka:ლუფტვაფე]]
[[nl:Luftwaffe]]
[[ja:ドイツ空軍]]
[[no:Deutsche Luftwaffe]]
[[pl:Luftwaffe]]
[[pt:Luftwaffe]]
[[ro:Luftwaffe]]
[[ru:Военно-воздушные силы Германии]]
[[simple:Luftwaffe]]
[[sk:Luftwaffe]]
[[sl:Luftwaffe (Wehrmacht)]]
[[sr:Луфтвафе]]
[[fi:Luftwaffe (Bundeswehr)]]
[[sv:Tysklands flygvapen]]
[[tr:Luftwaffe]]
[[uk:Люфтваффе]]
[[vi:Không quân Đức]]

Redaktsioon: 7. september 2009, kell 21:49

Luftwaffe tunnus tänapäeval

Luftwaffe on Saksamaal lennuvägi. Samuti on see Saksamaa ajalooliste lennuvägede ametlik nimetus: Wehrmachti lennuvägi, mis moodustati 1933 ja saadeti 1946 laiali, ning Bundeswehri lennuvägi, mis moodustati 1956. Šveitsi lennuväe nimi on Schweizer Luftwaffe.

13. jaanuaril 2004 teatas Saksamaa kaitseminister Peter Struck õhukite arvu vähendamisest Luftwaffes 426-lt 2004. aasta alguses 265-ni 2015. aastal.

Luftstreitkräfte

Luftwaffe eelkäija oli keiserlik lennuvägi (Luftstreitkräfte), mis moodustati 1910. aastal nimega Die Fliegertruppen des deutschen Kaiserreiches. Nimetus "Luftstreitkräfte" tuli kasutusele 1916. aasta lõpus, kui võeti kasutusele sõjalennukid.

Pärast Saksamaa kaotust I maailmasõjas pidi Saksamaa selle väeliigi 8. mail 1920 laiali saatma, sest Versailles' leping nõudis lennukite hävitamist.

Saksa DV lennuväe nimi oli Luftstreitkräfte der NVA ja Austria lennuväe nimi on Österreichische Luftstreitkräfte.