Kasutaja arutelu:Improvisaator: erinevus redaktsioonide vahel

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Epp (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
96. rida: 96. rida:


:: Palun püüa vähemalt. Eesmärk ei olegi ju see, et artikli tegemine võtab vähe aega, eriti kui jätta teised enda tagant koristama. Kes siis peab seda otsima hakkama, mis nimega valdasid kunagi olnud on? Kui Sul need materjalid endal käepärast on, siis võid ju korraga teiste samanimeliste valdadega ka tegeleda. Need artikleid ei leia keegi muidu lihtsalt üles. --[[Kasutaja:Epp|Epp]] 24. august 2009, kell 17:16 (UTC)
:: Palun püüa vähemalt. Eesmärk ei olegi ju see, et artikli tegemine võtab vähe aega, eriti kui jätta teised enda tagant koristama. Kes siis peab seda otsima hakkama, mis nimega valdasid kunagi olnud on? Kui Sul need materjalid endal käepärast on, siis võid ju korraga teiste samanimeliste valdadega ka tegeleda. Need artikleid ei leia keegi muidu lihtsalt üles. --[[Kasutaja:Epp|Epp]] 24. august 2009, kell 17:16 (UTC)

:: Tegelikult muidugi me saame lõpuks need asjad korda nii või teisiti, sest artiklid on teadjate jaoks hõlpsasti leitavad, aga see võib mitu aastat aega võtta. [[Kasutaja:Andres|Andres]] 24. august 2009, kell 17:31 (UTC)

Redaktsioon: 24. august 2009, kell 19:31

Tere tulemast vikipeediasse, Improvisaator! suwa 12. september 2008, kell 10:33 (UTC)

Tänan, teen, mis võin! --Improvisaator 12. september 2008, kell 10:36 (UTC)

Tere. Isikuartiklid tuleb kanda ka Biograafiate loendisse.--WooteleF 15. september 2008, kell 10:35 (UTC)

Palun lisage artikli Tartu Ülikooli õppejõudude ja ametnike loend (1937) algusse ka märge, kas tegu on täieliku loendiga (s.t. praegusega võrreldes on väga huvitav, et ametnikke nii vähe oli), ja ka viide allikale. 193.40.5.245 20. november 2008, kell 23:23 (UTC)

Seda ma ei oska küll öelda (võtsin nimed avaldatud ametlikust nimekirjast nagu nad olid antud, jätsin välja aadressid ja kirjutasin välja lühendid), aga tundub, et esitatud on ainult isikud, kel mingil määral teadusega tegemist (Metsavend jättis õppejõudude loendist välja näiteks Leo Yllö) või kes olid piisavalt tähtsad isikud (vabateenijad, s. o. "koristajamuttide tasand" on kindlalt välja jäetud). Tundub, et neil kahel grupil ei saagi päris täpset vahet teha. Võiksin võrrelda samal aastal ilmunud ametnike koosseisuga, see võtab paar tundi aega. --Improvisaator 21. november 2008, kell 10:47 (UTC)
Siiski, osa õppejõudude ametikohti on antud ka vabateenijate koosseisus. --Improvisaator 21. november 2008, kell 13:33 (UTC)
Võrdluseks, 1938. aastal jõustunud õppekohtade nimekiri on siin: [1]. Vana nimekirja mul pole. --Improvisaator 21. november 2008, kell 10:50 (UTC)

Tere, Improvisaator! Palun lisa inimesed loendisse biograafiad, ja kui olemas, siis ka teistesse loenditesse (vaata, kuhu ma olen neid kandnud). Jõudu! --Epp 22. november 2008, kell 00:40 (UTC)

Hea oleks isikuartiklite juures ikka ka kategooria märkida, ja seejuures võimalikult kitsalt (mitte lihtsalt et 'Eesti inimesed') - see võimaldab neid artikleid ka pärast leida paremini. Ja hea oleks esmajärjekorras teha nende kohta artikleid mu meelest, kes on vikipeedias juba nimetatud (punase lingiga), aga kelle kohta artiklit pole (kasvõi sellestsamast ülalnimetatud huvitavast loendist mille te vikipeediasse tegite). Heade soovidega Kk 1. detsember 2008, kell 16:03 (UTC)

Palun pane inimesed loenditesse. Mina enam ei viitsi. --Epp 2. detsember 2008, kell 01:25 (UTC)
Kategooriate lisamisel kasuta DEFAULTSORT malli. Siis ei pea iga kategooria taha isikunime kirjutama.--WooteleF 15. detsember 2008, kell 15:41 (UTC)
Ja palun lisa inimesed sünnipäeva (alljaotus Sündinud) ja surmapäeva (alljaotus Surnud) lehtele. Geonarva 15. detsember 2008, kell 21:44 (UTC)
Kasuta ikka DEFAULTSORT malli. Nagu on kasutatud näiteks siin (tegelikult igalpool mujal ka). Ja märgi alati ära allikad. Alati! Vikipeedia suurimaks puuduseks tuuaksegi tihti viitamata artiklid.--WooteleF 19. detsember 2008, kell 00:11 (UTC)

Kirjuta täislausetega. Sellised konspektistiilis artiklikesed on kehvad lugeda. Ja kui võimalik kirjuta kronoloogilises järjestuses (Vabadussõda enne õpinguid kahekümnendatel). Ja lingi rohkem asju (aastaarve jne.).--WooteleF 8. jaanuar 2009, kell 19:30 (UTC)

Tuletan uuesti meelde, et palun kirjuta täislausetega. --Epp 19. jaanuar 2009, kell 17:44 (UTC)
Ja palun lisa artikliltele kasutatud allikad. Sa ei kirjuta neid ju oma peast. Minuarust võiks artiklid olla kronoloogiliselt üles ehitatud. Praegu on nii, et õpingud on kõige eest ning näiteks osavõtt Vabadussõjast on hiljem. Selline ajas edasi-tagasi hüppamine tekitab segadust.--WooteleF 20. jaanuar 2009, kell 15:54 (UTC)

Nekrasovi Artikkel

Sa kirjutasid, et ma lõpetaksin huligaanitsemise. Küsimus: kuidas ¤#&%#&# moodi mina huligaanitsen, kui sa kustutad ilma kommenteerimata minu muudatused arutelule. Mina pean huligaaniks sind. Enamus arutelus olnud tekstist oli arvamuste avaldamine ja Vladimir Nekrasovi solvamine. Sellist arutelu ei ole vaja ja see käib kõigi heade Wikipeedia tavade vastu. Kui sul on mingi ASJALIK põhjus, miks mu muudatusi kustutada, siis lase käia ja maini ära ka põhjus. Niikaua palun ära ülbitse.

Romanovite jne dünastia kajastamine

Selguse huvides oleks asjalikum lisada suurvürstide nime taha täpsustav laiend (Venemaa suurvürst), näide Aleksandra Fjodorovna (Venemaa keisrinna)NOSSER 9. veebruar 2009, kell 12:07 (UTC)

Minu teada on selline ees- ja isanimede kombinatsioon omane ainult Vene valitsevale perekonnale, nii et laiendeid pole vaja. Suurem probleem on see, kuidas samanimelistel suurvürstidel/vürstinnadel vahet teha. --Improvisaator 9. veebruar 2009, kell 12:10 (UTC)
Eluaastate järgi äkki. Olen kasutanud seda samanimeliste balti aadlike puhul.--WooteleF 9. veebruar 2009, kell 12:23 (UTC)
Seda muidugi. --Improvisaator 9. veebruar 2009, kell 12:29 (UTC)

Kui paned kategooria, märgi see pisiparanduseks. Andres 18. veebruar 2009, kell 18:14 (UTC)

Toompea kodanikuvanne (1845)

Sharmant nupuke

Toompea kodanikuvanne (1845)

Formel des Eides, welcher auf dem Dome zu Reval geleistet wird.

Ich Endesbenannter gelobe und schwöre bei Gott dem Allmächtigen, vor seinem Heiligen Evangelio, daß ich will und soll Seiner Kaiserlichen Majestät, dem wahren und angebornen Allergnädigsten Großen Herrn und Kaiser Nikolai Pawlowitsch, Selbstherrscher aller Reussen, und Seiner Kaiserlichen Majestät Erben des Thrones aller Reussen, Seiner Kaiserlichen Hoheit dem Großfürsten Cesarewitsch Alexander Nikolajewitsch, treu und ungeheuchelt dienen und in Allem Gehorsam leisten, ohne meines Lebens, bis zum letzten Blutstropfen, zu schonen, und alle zu Seiner Kaiserlichen Majestät hohen Selbstherrschaft, Macht und Gewalt gehörigen Rechte und Vorzüge, so wie selbige bis jetzt festgesetzt sind und noch festgesetzt werden, nach äußerster Einsicht, Kraft und Möglichkeit aufrecht erhalten und vertheidigen und dabei im vollesten Maße mich bemühen, Alles zu fördern,was zu Seiner Kaiserlichen Majestät treuem Dienste und des Reiches Nutzen in allen Fällen gereicht kann; über Beeinträchtigung aber des Interesses Seiner Kaiserlichen Majestät, Schaden und Nachtheil, sobald ich davon Kenntniß erlange, nicht nur zeitig Anzeige machen, sondern mich auch auf alle Weise bemühen, für die Abwendung und Nichtzulassung zu sorgen; sollte aber, was Gott verhüte, dieser Dom vom Feinde überfallen werden, so will und soll ich mich aller gefährlicher Rathschläge enthalten, und mit allen übrigen treuen Einwohnern nicht bloß persönlich, sondern auch mit allen meinen Hausgenossen, die wehrhaft sind, weder meines Gutes, noch meines Blutes schonen, so wahr mir Gott helfe an Leib und Seele. Zum Schlusse dieses meines Eides küsse ich das Wort und Kreuz meines Erlösers. Amen.

aga on kombeks ka maakeeles tõlge juurde panna, et ka maakad saaks aru, millest jutt..... Jõudu, NOSSER 23. veebruar 2009, kell 15:37 (UTC)

Viited, allikad vms.

Sa ei mõtle ju neid sünniaastaid ja muid andmeid oma peaga välja.--WooteleF 25. veebruar 2009, kell 11:05 (UTC)

Muidugi mitte. aga need nupud, mida ma praegu teen, on nii lühikesed, et sinna on tobe veel mingeid viiteid otsa keevitada. Praegu on mul Eesti teaduse biograafiline leksikon ees, aga see peaks ju enesestmõistetav allikas olema. --Improvisaator 25. veebruar 2009, kell 11:07 (UTC)
Ükski asi ei ole iseenesestmõistetav. Sünnikuupäevad ja -kohad on siiski selline täpne info, mis peab olema viidatud. Ideaalis ei tohiks meil ükski artikkel olla ilma viideteta.--WooteleF 25. veebruar 2009, kell 16:44 (UTC)


Peer pole mitte ainult vulgaarse tähendusega eestikeelne sõna, vaid Lääne-Euroopas kasutatakse seda ka aadli kohta. Kalev.

Ma tean. Aga kas seda kasutatakse ka linnvabariikides (Genova)? Inglise ja saksa keeles öeldakse ainult, et tema isa oli aadlik. Iga aadlik ei ole peer. Inglisekeelses artiklis kasutatakse seda sõna ainult Ühendatud Kuningriigi ja selle eelkäijate, samuti Prantsusmaa kohta. Saksa vikipeedia artikkel ütleb otse välja: Der als peerage bezeichnete Adelsstand ist ein System von Adelstiteln, das es nur im Vereinigten Königreich gibt. Genova pole kunagi kuulunud Inglismaa, Suurbritannia ega Ühendatud Kuningriigi koosseisu. Vahest oleks patriits antud juhul parem termin kui aadlik. --Improvisaator 7. märts 2009, kell 12:33 (UTC)

Kui Sa teed täpsustuslehekülje, pead hoolitsema ka selle eest, et sinna saabuvad lingid õigesse kohta ümber juhtida. --Epp 14. mai 2009, kell 09:55 (UTC)


Palun pane inimesed loenditesse. --Epp 2. juuli 2009, kell 15:46 (UTC)


Villem Saarseni surma-aastaga läks nätuke nihu--Nosser 3. juuli 2009, kell 12:22 (UTC)

Vallad

Sellel kategoorial on halb pealkiri. Peaks ehk enne muutma kui sinna väga palju artikleid saab. Kas arutelu lõpus väljapakutu sobib? Kui jah, siis peaks uue kategooria tegema. 195.50.204.207 9. juuli 2009, kell 10:22 (UTC)

Oma seisukoht mul puudub, peaasi, et kõik 1939. aastal moodustatud vallad oleksid koos. --Improvisaator 9. juuli 2009, kell 11:36 (UTC)

Eesti sõjaväelased

Ülalpool Wootele juhtis Su tähelepanu viitamise vajadusele. Võiks ikkagi seda teha. Viidata, kust pärineb Sinu info mingi konkreetse inimese kohta.--Rünno 11. august 2009, kell 17:23 (UTC)


Sa oled siin nii kaua olnud. Kas Sa ei võiks täpsustusmärkusi jms ise koostada? Andres 19. august 2009, kell 14:12 (UTC)

Ei orienteeru, see võtab mul palju aega. --Improvisaator 19. august 2009, kell 14:13 (UTC)
Palun püüa vähemalt. Eesmärk ei olegi ju see, et artikli tegemine võtab vähe aega, eriti kui jätta teised enda tagant koristama. Kes siis peab seda otsima hakkama, mis nimega valdasid kunagi olnud on? Kui Sul need materjalid endal käepärast on, siis võid ju korraga teiste samanimeliste valdadega ka tegeleda. Need artikleid ei leia keegi muidu lihtsalt üles. --Epp 24. august 2009, kell 17:16 (UTC)
Tegelikult muidugi me saame lõpuks need asjad korda nii või teisiti, sest artiklid on teadjate jaoks hõlpsasti leitavad, aga see võib mitu aastat aega võtta. Andres 24. august 2009, kell 17:31 (UTC)