Kiri (sõnum): erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Naaga (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
Naaga (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
{{keeletoimeta}}
{{keeletoimeta}}
Kiri on kirjutatud sõnum ühelt poolelt või isikult teisele. Kirja roll [[suhtlusvahend]]ina on tõsiselt muutunud alates [[19. sajan]]dist. Ajalooliselt oli kiri (paberi vormis) pea ainukene [[suhtlusvahend]] kahe isiku vahel kes asusid üksteisest kaugel.
'''Kiri''' on kirjutatud sõnum ühelt poolelt või isikult teisele. Kirja roll [[suhtlusvahend]]ina on tõsiselt muutunud alates [[19. sajan]]dist. Ajalooliselt oli kiri (paberi vormis) peaainukene [[suhtlusvahend]] kahe isiku vahel kes asusid üksteisest kaugel.


Kuna tehnoloogia arenes, muutus kiri vähemtähtsamaks. Kuid tema roll jäi endiselt alles natuke muudetud kujul. Näiteks, [[delegraaf]]i leiutamine muutis kirja liikumise kiiremaks, kuna kiri saadeti tähethaaval lähimasse postkontorisse kasutades elektrilisi signaale ([[morse|morse koodi]]).Seal kirjutati see uusesti paberile ja saadeti tavaliselt isikule koju.
Kuna tehnoloogia arenes, muutus kiri vähemtähtsamaks. Kuid tema roll jäi endiselt alles natuke muudetud kujul. Näiteks, [[delegraaf]]i leiutamine muutis kirja liikumise kiiremaks, kuna kiri saadeti tähethaaval lähimasse postkontorisse kasutades elektrilisi signaale ([[morse|morse koodi]]).Seal kirjutati see uuesti paberile ja saadeti tavaliselt isikule koju.





Redaktsioon: 11. august 2009, kell 22:23

Kiri on kirjutatud sõnum ühelt poolelt või isikult teisele. Kirja roll suhtlusvahendina on tõsiselt muutunud alates 19. sajandist. Ajalooliselt oli kiri (paberi vormis) peaainukene suhtlusvahend kahe isiku vahel kes asusid üksteisest kaugel.

Kuna tehnoloogia arenes, muutus kiri vähemtähtsamaks. Kuid tema roll jäi endiselt alles natuke muudetud kujul. Näiteks, delegraafi leiutamine muutis kirja liikumise kiiremaks, kuna kiri saadeti tähethaaval lähimasse postkontorisse kasutades elektrilisi signaale (morse koodi).Seal kirjutati see uuesti paberile ja saadeti tavaliselt isikule koju.


Tänapäeval kasutatakse kirja asemel peamiselt e-maile, kuid paberkirja kirjutamine on vägagi nostalgiline kogemus nii saajale kui ka kirjutajale.