Kaastunne: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
JAnDbot (arutelu | kaastöö)
P robot lisas: hr:Simpatija
Laurase (arutelu | kaastöö)
5. rida: 5. rida:
== Kaastunne budismis ==
== Kaastunne budismis ==


('''''metta''''') : ('''''maitri''''') :('''''karuna''''') - on [[budism]]is kasutatavad väljendid ja [[termin]]id ,mis tähendavad "'''''söbralikus''''' ja '''''kaastunne'''''". Samastatakse tihti ka mõistega ( '''''[[ahimsa]]''''' ) '''''vägivallatus''''' [[Linnart Mäll]] pakub enda raamatus ([[Budism]]i pyhad raamatud) tähenduseks ka "'''''vägivaldsusetus'''''"
('''''metta''''') : ('''''maitri''''') :('''''karuna''''') - on [[budism]]is kasutatavad väljendid ja [[termin]]id, mis tähendavad "'''''sõbralikkus''''' ja '''''kaastunne'''''". Samastatakse tihti ka mõistega '''''[[ahimsa]]''''' ( '''''vägivallatus''''' ) [[Linnart Mäll]]. pakub enda raamatus ([[Budism]]i pyhad raamatud) tähenduseks ka "'''''vägivaldsusetus'''''".


[[Kategooria:Psühholoogia]]
[[Kategooria:Psühholoogia]]

Redaktsioon: 9. august 2009, kell 22:04

Kaastunne on emotsioon.


Kaastunne budismis

(metta) : (maitri) :(karuna) - on budismis kasutatavad väljendid ja terminid, mis tähendavad "sõbralikkus ja kaastunne". Samastatakse tihti ka mõistega ahimsa ( vägivallatus ) Linnart Mäll. pakub enda raamatus (Budismi pyhad raamatud) tähenduseks ka "vägivaldsusetus".