McFly: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
JAnDbot (arutelu | kaastöö)
P robot lisas: sk:McFly
RibotBOT (arutelu | kaastöö)
P robot muutis: af:McFly
78. rida: 78. rida:
[[Kategooria:Suurbritannia ansamblid]]
[[Kategooria:Suurbritannia ansamblid]]


[[af:McFLY]]
[[af:McFly]]
[[ar:مكفلاي]]
[[ar:مكفلاي]]
[[ca:McFly]]
[[ca:McFly]]

Redaktsioon: 16. mai 2009, kell 04:47

McFly on inglise pop-bänd, mis loodi 2004. aastal. Bändi kuuluvad Tom Fletcher (sündinud 17. juuli 1985), Danny Jones (sündinud 12. märts 1986), Dougie Poynter (sündinud 30. november 1987) ja Harry Judd (sündinud 23. detsember 1985). Praeguse seisuga on nad välja andnud 3 stuudioplaati (Room on the 3rd Floor, Wonderland ja Motion in the Ocean) ning 11 singlit, nende hulgas 6 Suurbritannia nr.1 singlit.


Diskograafia

Room on the 3rd Floor

[1]

McFly varasem muusika on segu popist ja pungist. Nende debüütsingel "5 Colours in Her Hair" anti välja 29. märtsil 2004 ning püsis 2 nädalat UK Single Chart'is esikohal. Juulis anti välja teine singel, "Obviously", mis vallutas samuti edetabelid. Järgnevalt anti välja juba plaat ise, "Room on the 3rd Floor", mis saavutas UK nr. 1 staatuse. Selle saavutusega sai McFly enda nimele rekordi, olles noorim bänd, kelle debüütalbum on vallutanud inglise edetabelid. Varem oli see rekord biitlite nimel. Kolmas singel "That Girl" saavutas singlimüügitabelis kolmanda ning neljas singel "[[Room on the 3rd Floor" viienda koha.

Wonderland

"All About You/You've Got A Friend" oli antud plaadi esimene singel. Singel vallutas UK edetabelid ning tema tulud annetati Comic Relief´ile. Laulu video filmiti Ugandas, mida McFly heategevusürituse raames külastas. Augustis anti välja "Wonderlandi" teine singel, "I'll be OK" mis sai nende neljandaks nr. 1 singliks. Samal kuul anti välja ka album, mis sarnaselt eelmise albumiga saavutas müügitabelites esikoha. Oktoobris välja antud "I Wanna Hold You" saavutas kolmada koha ning detsembris müüki paisatud singli "Ultraviolet/The Ballad of Paul K" kõrgeimaks saavutuseks jäi üheksas koht.

Motion in the Ocean

Esimene singel McFly kolmandalt plaadilt kandis nime "Please, Please", singlil oli ka nende versioon Queeni hitist "Don't Stop Me Now", mis oli Sport Relief 2006 ametlikuks lauluks. Singel veetis nädala esikohal ning tõi bändile viienda number 1 singli nende karjääri jooksul. Seoses sellega kaotasid nad kihlveo G-A-Y omanikule ning pidid esinema laval alasti samamoodi nagu "Please, Please" videos. Oktoobris anti välja teine singel, "Star Girl", mis jõudis samuti esikohale. Kuu aja pärast poelettidele jõudnud plaat platseerus kuuendale kohale. "Motion in the Ocean'ilt" tuli ka kolmas singel, "Sorry's Not Good Enough/Friday Night", mis jäi edetabelites püsima kolmandale kohale ning aprillis 2007 antakse välja ka plaadi neljas singel "Transylvania".

All The Greatest Hits

All The Greatest Hits album väljastati 5. novembril 2007 ja inglise albumimüügiedetabelis sai see 3. koha. Esimene singel albumilt, "The Heart Never Lies", sai singlimüügiedetabelis 3. koha. Bänd läks 26 kontserdikohaga Greatest Hits tuurile 2007. aasta sügisel, soojendusbändiks oli Elliot Minor.

Kaverdatud laulud

McFly on esitanud ja ka lindistanud mitmeid uusversioone tuntud lauludest.

2004

2005

2006

Auhinnad

2004. aastal võitis McFly 5 auhinda Smash Hits Awards´il[2] :

  • Stars of the Year
  • Best UK Band
  • Best Album (Room on the 3rd Floor)
  • Best Video (That Girl)
  • Most Fanciable Male - Danny Jones

2005. aastal võideti esimene Brit Award ning Smash Hits Awards autasustas neid taas mitmekordselt [3]:

Brit Awards
  • Best Pop Act
Smash Hits Awards:
  • Stars of the Year
  • Best UK Band
  • Best Single (All About You)
  • Best Album (Wonderland)
  • Most Snoggable Male - Danny Jones
  • Top Mop - Dougie Poynter

2006. aastas autasustas neid Virgin.net[4]:

Virgin.net Music Awards

Välislingid

1. http://news.bbc.co.uk/cbbcnews/hi/newsid_4030000/newsid_4030900/4030973.stm

2. http://news.bbc.co.uk/cbbcnews/hi/newsid_4450000/newsid_4455000/4455032.stm

3. http://www.mcflyofficial.com/news/?id=1276