Arutelu:Terry Pratchett: erinevus redaktsioonide vahel

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
34. rida: 34. rida:
----
----
Linkida tuleks eestikeelsed pealkirjad. [[Kasutaja:Andres|Andres]] 26. august 2008, kell 05:15 (UTC)
Linkida tuleks eestikeelsed pealkirjad. [[Kasutaja:Andres|Andres]] 26. august 2008, kell 05:15 (UTC)
----
''<nowiki>[[imeulme|fantaasiaromaane]]</nowiki>
: Sõna "imeulme" on ikka välja mõeldud väljaspool Vikipeediat. Kui ulmekirjanduse eksperdid pole omavahel terminoloogias kokku leppinud, pole mõtet hakata vaidlema Vikipeedias.
: Pole mõtet teha selliseid läbipaistmatuid linke. Tuleb kas kasutada sõna "imeulme" või näha ette omaette artikkel "fantaasiaromaan". Artiklis "[[Imeulme]]" ei mainita fantaasiaromaane. [[Kasutaja:Andres|Andres]] 30. aprill 2009, kell 03:20 (UTC)

Redaktsioon: 30. aprill 2009, kell 06:20

"Teised tundumad sarjad" all on millegipärast kettamaailma raamatuid pandud? Vaibarahvast võib mainida mitte-kettamaailma raamatuna, sest seal ei toimu tegevus kettamaailmas.--Tvali 16:02, 6 Apr 2005 (UTC)

Pratchettit olen lugenud vähe. Toetun Ulmekirjanduse BAASile. Seal on nii kirjas ja see on väga usaldusväärne allikas. Kui oled rohkem lugenud, võid mainida, et need kuuluvad ka otsapidi Kettamaailma alla. Taivo 16:12, 6 Apr 2005 (UTC)
Ikka mitte otsapidi, vaid päris üleni :)--Tvali 19:48, 6 Apr 2005 (UTC)

Kusjuures, minuarvates on halb komme tsitaate sedasi välja visata. Keegi võis siin ennast väga seaduskuulekaks kodanikuks pidada sellega, aga tsitaadid annavad esiteks parema pildi autorist, teiseks on autoriõiguse seaduses paragrahv 19, mis annab õiguse järgmiseks:

1) õiguspäraselt avaldatud teoste refereerimine ja tsiteerimine motiveeritud mahus ja järgides refereeritava või tsiteeritava teose kui terviku mõtte õige edasiandmise kohustust, sealhulgas ajalehtede ja ajakirjade artiklite refereerimine ja tsiteerimine ajakirjandusest ülevaate andmise eesmärgil;

2) õiguspäraselt avaldatud teose või selle osa kasutamine illustreeriva materjalina õppe- või teaduslikel eesmärkidel nende eesmärkidega motiveeritud mahus ja tingimusel, et selline kasutamine ei taotle ärilisi eesmärke;

Nendest peaks piisama :)--Tvali 20:07, 7 Apr 2005 (UTC)

Linnavahid, nõiad ja Rincewind ei ole tõesti omaette sarjad vaid Kettamaailma sarja n-ö erinevate harude kesksed tegelased.


Artiklist "Terry (Pratchett)", siia integreerida.

Terry Pratchett

Terry Pratchett on briti kuulsaim (ulme)kirjanik. Kuulsaks on ta saanud Kettamaailma-sarjaga, kus ta on kasutanud piiritut fantaasiat ja ohjeldamatut huumorit.

Terry Pratchett

Täisnimi: Terence David John Pratchett Sünniaeg: 28. aprill 1948 Sünnikoht: Beaconsfield, Buckhingami krahvkonnas, Inglismaal Vanemad: David ja Eileen Pratchett Kool: High Wycombe Technical High School Amet (enne kirjanikuks hakkamist): ajakirjanik Esimese raamatu kirjutas Pratchett 17. aastaselt (Vaibarahvas/ The carpet people), see kirjastati 1971. aastal. Ajakirjanikutööst loobus ta 1987. aastal, et kirjanikuks hakata. Tütar: Rhianna Pratchett (1976, ajakirjanik) Hobid: Kirjutamine, kõndimine, arvutid, elu

Andres 17. märts 2007, kell 19:04 (UTC)


Linkida tuleks eestikeelsed pealkirjad. Andres 26. august 2008, kell 05:15 (UTC)


[[imeulme|fantaasiaromaane]]

Sõna "imeulme" on ikka välja mõeldud väljaspool Vikipeediat. Kui ulmekirjanduse eksperdid pole omavahel terminoloogias kokku leppinud, pole mõtet hakata vaidlema Vikipeedias.
Pole mõtet teha selliseid läbipaistmatuid linke. Tuleb kas kasutada sõna "imeulme" või näha ette omaette artikkel "fantaasiaromaan". Artiklis "Imeulme" ei mainita fantaasiaromaane. Andres 30. aprill 2009, kell 03:20 (UTC)