Miley Cyrus: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Hiraanitiger (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
TXiKiBoT (arutelu | kaastöö)
P robot lisas: uk:Miley Cyrus
245. rida: 245. rida:
[[vi:Miley Cyrus]]
[[vi:Miley Cyrus]]
[[tr:Miley Cyrus]]
[[tr:Miley Cyrus]]
[[uk:Miley Cyrus]]
[[yi:מיילי סיירוס]]
[[yi:מיילי סיירוס]]
[[zh:麥莉·希拉]]
[[zh:麥莉·希拉]]

Redaktsioon: 25. märts 2009, kell 19:19

Miley Cyrus
Miley Cyrus Washingtonis esinemas, 12. jaanuar 2009
Miley Cyrus Washingtonis esinemas, 12. jaanuar 2009
Sünninimi Destiny Hope Cyrus
Sündinud 23. november 1992 (31-aastane)
Nashville, Tennessee, USA
Päritolu Franklin, Tennessee, USA
Stiilid Pop rock, Teen pop
Elukutse Laulja, näitlejanna, laulukirjutaja,
Pill Vokaal, elektrikitarr, akustiline kitarr
Tegev 2003—tänaseni
Plaadifirma Hollywood
Veebileht MileyCyrus.com

Destiny Hope Cyrus (tuntud rohkem nime Miley Cyrus järgi, aga ka kui Hannah Montana; sündinud 23. novembril 1992) on näitlejatar, laulja ja laulusõnade kirjutaja. Ta kogus endale rohkesti kuulsust tänu Miley Stewarti/Hannah Montana osale sarjas "Hannah Montana". Sarja menu tõttu sai alguse tema lauljakarjäär. Isa kutsus tütart Smileyks, millest tuli nimi Miley. 2008. aasta märtsis vahetas ta nime Miley Ray Cyruseks oma isa järgi. Tema isa on Billy Ray Cyrus, kes on kuulus kantrimuusika staar ja on tuntud oma loo "Achy Breaky Heart" järgi vanemale põlvkonnale, kuid uuemale on ta tuntud kui Hannah Montana isa Robby Ray Stewart Disney hittseriaalis "Hannah Montana".

Miley soolokarjäär algas tema debüütalbumiga "Hannah Montana: Meet Miley Cyrus" (Hannah Montana: kohtu Miley Cyrusega), mis ilmus 23. juunil 2007. Tema teine album "Breakout" (läbimurre) ilmus 22. juulil 2008. Breakout on Cyruse esimene album, millel ei ole kaasatud Hannah Montana müügiõigust. Mõlemad albumid debüteerisid esikohal Billboard 200-s. 2008. aastal nimetati Cyrus artistide ja meelelahutajate keskel ajakirja "Time" 100 kõige mõjuvõimsama inimese hulgas maailmas.

Elulugu

Cyrus on sündinud Nashvilles, Tennessee osariigis. Ta vanemad on Leticia "Tish" ja Billy Ray Cyrus. Tal on kaks vanemat poolvenda, Christopher Cody ja Trace. Tal on ka vanem poolõde Brandi, noorem vend Braison ning noorem õde Noah, kes on samuti näitleja. Ta vanemad panid talle nimeks Destiny Hope, kuna nad arvasid et ta saavutab suuri asju.

Cyrus käis Heritage keskkoolis, kus ta oli ergutustüdruk. Nüüd käib ta koolis nimega Options For Youth. Tal on ka eraõpetaja, kes käib temaga kaasas, kui ta filmib oma TV sarja. Miley kasvas üles vanemate farmis Nashvilles, Tennessees, kus ta võttis osa ka kirikutegevustest.Ta oli 2 aastat koos Nick Jonasega. Nüüd on tal silmarõõmuks Justin Gaston. Miley parim sõbranna on Mandy Jiroux

Miley Cyrus oma koera Roadiega

Näitlejakarjäär

Cyrusele hakkas näitlemine huvi pakkuma 9-aastaselt, kui ta perekond elas ajutiselt Torontos, Kanadas. Tema esimene roll oli külalisroll oma isa telesarjas "Doc", kus ta mängis tüdrukut nimega Kyle. Ta on ka osalenud Rhonda Vincenti muusikavideos "If Heartaches Have Wings".

2003. aastal kehastas ta noort Ruthiet Tim Burtoni filmis "Big Fish" ja sai tunnustust Destiny Cyrusena. Miley osales ka Colgate Country Showdown-s koos oma isaga, kes oli programmi juht.

Disney karjäär

Cyrus oli 12-aastane, kui ta proovis saada nii peaosa Miley Stewartina/Hannah Montanana, kui ka sarja parima sõbra osasse Lilly Truscott/Lola Luftnagle, kuid Disney kanali žürii otsustas, et ta on selle rolli jaoks noor. Kuid pärast pikka veenmist otsustas žürii, et Cyrus saab peaosa, kuna neile meeldis tema energilisus ja soov osaleda selles sarjas.

Miley veetis järgnevad aastad üritades lahti saada lõunapärasest aktsendist, aga lõpuks tahtis Disney seda kasutada seriaalis. Hiljem pidi Cyrus tulema esinemisproovi koos oma isa, Billy Ray Cyrusega, et teada saada, kas tema sobiks Hannah Montana isa rolli. Cyrus särab hetkel Hannah Montana peaosas Miley Stewart, kelle teine mina on popmuusika sensatsioon Hannah Montana. Miley esineb ka Hannah Montanana oma kontsertidel. Cyrus osales samuti Disney saates "Hannah Montana's Backstage Secrets" (Hannah Montana lavatagused saladused), kus ta kujutas Hannah Montanat ilukirjanduslikel intervjuudel. Praegu valmib nii Hannah Montana film:Hannah Monatana:The movie!(mis väljub 10. aprillil 2009) kui ka Hannah Montana kolmas hooaeg.

Miley Cyrusel oli pisiroll ka 2007. aasta filmis "High School Musical 2". Osaks oli mängida tüdrukut basseini ääres, kus ta tantsis enne lõputiitreid. Miley oli ka külalisstaar "Yatta" Disney kanali "The Emperor's New School"-is. Cyrus andis oma hääle Pennyle 2008. aastal arvutil animeeritud filmis Bolt.

Muusiku karjäär

2006

4. aprillil 2006 tuli välja neljas DisneyMania seeria. Seal esitavad musikaalsed artistid Disney laule. Seal esitas Cyrus coveri "Zip-a-Dee-Doo-Dah" 1946. aasta animeeritud filmist "Song of the south". Originiaalis esitas seda laulu James Baskett. Sellest albumist tuli teine kõrgel tipus olev plaat DisneyMania seerias. Ta asetses 15.kohal Billboard 200-s ja sellele oli tagatud kuld RIAA poolt. Praeguseni on seda albumid müüdud üle 717 000 koopia.

Hiljem lasi Walt Disney Records 24. oktoobril 2006 välja esimese Hannah Montana soundtracki. See lugu koos kaheksa teise lauluga, mida Cyrus esitas Hannah Montanana, neli lugu teistelt artistidelt ja viimane lugu, kus Cyrus laulab koos oma isa Billy Ray Cyrusega, on kõik sel albumil. Album debüteeris 1.kohal U.S Billboard 200-s, müües 281 000 koopiat esimesel nädalal, edestades selliseid artiste nagu John Legend ja rockbänd My Chemical Romance, kus ta püsis 2 nädalat. Kaheksa laulu plaadilt on olnud Billboard Hot 100 edetabelis, kaasaarvatud tunnuslaul "The Best of Both Worlds". See oli kaheksas enimmüüdud album 2006.aastal USA-s, müües ligi 2 miljonit koopiat sel aastal. Albumit on müüdid ligi 3.5 miljonit koopiat USA-s ja üle 4.5 miljoni kogu maailmas.

2007

Taaskord lindistas Miley ümbertehtud klassikalisest Disney laulust DisneyMania viiendal seerial. Sel korral ta coverdas loo "Part of yout world" 1989.aasta filmist "The Little Mermaid", mille on kirjutanud ja heli loonud laulukirjutus duo Alan Menken ja Howard Ashman. See album debüteeris Billboard 200-s 14.kohal, müües 44 000 üksust, tulles kõige edukamaks DisneyMania albumiks tänaseni. 26. juunil 2007, täpselt kaheksa kuud peale esimese soundtracki välja laskmist, Cyrus paiskas müüki duubelalbumi Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus. Esimene plaat teenis teist Hannah Montana soundtracki, samas ajal, kui teine oli Cyruse debüütalbum iseendana. Ta kirjutas kaheksa kümnest laulust ise, kirjutades alla nimeks oma sünninime Destiny Hope Cyrus.

See album debüteeris esikohal Billboard 200-s ja müüs 326 000 koopiat, müües kiiremini esimesel nädalal kui eelmine soundtrack. Album püsis top 5-s üle 40 nädala. Vaheaja hooaja jõu abil tuli album tagasi top 10 sekka Billboard 200-s detsembrikuus ja seda müüdi rohkem kui 700 000 koopiat selle aja jooksul. Albumit on müüdud rohkem kui 3 200 000 koopiat USA-s ja sellele on tagatud kolmel koral plaatina RIAA poolt.

Duubelalbumil oli viis laulu, mis oli Billboard Hot 100 edetabelis ühel nädalal, samal ajal kui "Nobody's perfect" murdis uude tippu. Kõrgeim tipp oli "See you again" kümnendal kohal, millest sai Miley esimene top-kümme Hot 100-s.

Cyrus esines mõlemana, nii enda kui Hannah Montanana, Põhja-Ameerika Best of Both Worlds tuuri raames, mis algas 18.oktoobril 2007 St. Louis, Missourist ja mis ei lõppenud enne 31.jaanuari 2008, koos 69 täispika päevaga, rohkem kui 14 päeva eelnevalt planeeritust. Jonas Brothers olid kontserdi avajad enamus ajast tuuril. Tuuri piletid igale päevale müüdi välja rekordajaga peale müüki minemist, pettumus suurele hulgale fännidele. Tuuri lindistati kinodele Disney Digital 3D-s. Kontserdi film tõi sisse $8 651 758 USA dollarit esimesel päeval ja järgnevalt suurenes summa $31 117 834 miljonile USA dollarile, kui nädalalõpp sai läbi.

Peale seda Walt Disney Records/Hollywood Records lasid välja live-albumi, mis on salvestatud Cyrusest tuuri vältel. Sellel on seitse laulu Hannah Montanana ja teised seitse tema endana. Album tuli kolmandale kohale USA-s.

2008-tänaseni

Üle aasta hiljem andis Cyrus välja oma teise stuudioalbumi enda nime all. "Breakout" on Miley Cyruse esimene album, millel pole seost Hannah Montana müügiõigusega. Cyrus ütles, et Meet Miley Cyrus oli "lihtsalt kokkusaamine minuga, et teada saada, kes ma olen", samal ajal kui Breakout oli inspireeritud "sellest, mis on toimunud minu elus viimased paar aastat". Cyrus aitas kaasa ise kõigi laulude kirjutamisele, peale kahe. "Laulukirjutamini on see, mida ma tahan tõesti teha oma elu lõpuni, [...] Ma lihtsalt loodan, et see plaat näitab kõige rohkem, et ma olen laulukirjutaja. " Enamus laule on kirjutatud koos Antonina Armato ja Tim Jamesiga, laulude "See you again" ja "Good and broken" autorid.

Album oli esikohal USA-s Billboard 200-s, müües esinädalal umbes 371 000 eksemplari. 31.juulil 2008 oli see plaat teine suurima müügieduga plaat naisartistil; Mariah Carey E=MC² müüs esinädalal 463 000 koopiat.

"7 things" oli esimene singel albumilt "Breakout". Seda premeeriti Radio Disney-s 12.mail 2008 ja veelgi suurema preemiaga Elvis Duranis järgneval päeval. "7 things" oli 84.kohal Billboard Hot 100-s. Peale singli üles panemist iTunes Store-i kaks nädalat hiljem, tõusis see kohalt 70 kohale 9. Sellest laulust sai Miley kõrgeima edetabelikohaga laul Billboard Hot 100-s.

Cyrust kutsuti 80th Academy Awards- ile esitama laulu "That's How You Know" filmist "Enchated". Ta esines aprillis 2008. aasta CMT Music Awards-il koos oma isaga. 9.aprillil 2008 kutsuti Cyrust raha korjama Ameerika superstaarisaate erisaates "Idol Gives Back", lauldes laule "Good and Broken" ja "See you again". Ta ütles ka kuulajaskonnale, et tema üks unistusi on alati olnud esineda "American Idol"-is. 2008.aasta augustis esines Miley Teen Choice Awards-il.

5.septembril 2008 liitusid Cyrus, Mariah Carey, Carrie Underwood, Rihanna, Ciara, Beyonce ja paljud teised naisartistid, et esineda vähivastases kampaanias "Stand Up to Cancer" (seisa vähile vastu). Singel nimega "Just stand up!", esitati live-s ühetunnises saates, mida näitasid kõik suuremad USA telekanalid. 14.septembril 2008 osales Cyrus ühes teises inimesearmastuse tegevuses- samal ajal teiste esinejatega, esineti Gibsoni amfiteatris Universal City-s, et aidata korajata raha vähi avastamiseks ja treeningprogrammideks.

4.novembril 2008 andis Hollywood Records välja jõululaulude CD pealkirjaga "All wrapped up". Sel laulsid musikaalsed artistid, esitades oma versioone jõululauludest. Cyrus esitas seal jõuluhiti "Santa Claus Is Coming to Town". Cyrus lindistas ühe kahest soundtrackist filmist "Bolt", mida ta esitas teise "Bolt"-i staariga John Travolta. Laul nimega "I though i lost you" nimetatid hiljem Kuldsele Gloobusele kui parim originaalne laul. Soundtrack anti välja 18.novembril 2008.

Filmid

  • 2003 - Big Fish
  • 2007 - High School Musical 2
  • 2008 - Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert
  • 2008 - Bolt
  • 2009 - Hannah Montana: The Movie !
  • 2011 - Adventures in Babysitting

Televisioon

  • 2003 - Doc
  • 2006 - The Suite Life of Zack and Cody
  • 2006 - Disney Channel Games
  • 2006—present - Hannah Montana
  • 2007 - Disney Channel Games
  • 2007—2008 - The Replacements
  • 2007 - The Emperor's New School
  • 2008 - Studio DC: Almost Live

Albumid

  • 2007: Hannah Montana 2/Meet Miley Cyrus
  • 2008: Breakout


Kontserttuurid

  • 2007: Hannah Montana: Live in London
  • 2007/2008: Best of Both Worlds Tour


Filmimuusika

  • 2006: Hannah Montana
  • 2007: Hannah Montana 2/Meet Miley Cyrus
  • 2008: Hannah Montana 2: Non-Stop Dance Party

Auhinnad

Aasta Tulemus Auhind Kategooria Nimetatud töö
2007 Võitis Kids' Choice Awards Lemmik TV näitlejanna Hannah Montana
Teen Choice Awards TV komöödianäitlejanna
Suve artist Puudub
2008 Nimetatud MTV Video muusikaauhinnad Parim uus artist 7 Things
2008 Võitis Teen Choice Awards Parim naisartist Puudub
TV komöödianäitlejanna Hannah Montana
Noorte artistide auhinnad Parim esinemine TV seriallis
Nickelodeon Kids' Choice Awards|Kids' Choice Awards Lemmik naislaulja Puudub
Lemmik TV näitlejanna Hannah Montana
2008 Nimetatud MTV Euroopa muusikaauhinnad Uus tulija Puudub
2008 Võitis Nickelodeon UK Kids Choice Awards|UK Kids' Choice Awards Lemmik TV naisstaar Puudub
Nickelodeon Australian Kids' Choice Awards|Australian Kids' Choice Awards Lemmik rahvusvaheline laulja
Lemmik rahvusvaheline TV staar
2009 Nimetatud People's Choice Awards Inimeste valik- Lemmikstaar alla 35 a. Puudub
Kuldne gloobus Parim originaalne laul I Thought I Lost You