Silja Line: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Erik Laja (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
Erik Laja (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
18. rida: 18. rida:
}}
}}
[[Pilt:Silja Line ships in Helsinki 2004.jpg|thumb|250px|Silja Line'i laevad Helsingis]]
[[Pilt:Silja Line ships in Helsinki 2004.jpg|thumb|250px|Silja Line'i laevad Helsingis]]
'''Silja Line''' on kaubamärk, mida kasutab laevandusega tegelev [[Eesti]] firma [[Tallink|Tallink Grupp]] reisilaevaliikluses[[Läänemeri|Läänemere]] põhjaosas Soome ja [[Rootsi]] vahel. Algselt oli Silja Line iseseisev firma, ametliku nimetusega Silja Oy Ab. Silja Line'i algusaastateks võib lugeda perioodi 1960. aastatest kuni 1970. alguseni. Koos [[Viking Line]]'iga oli Silja Line üks esimesi laevakompaniisid, mis hakkas reisilaevanduses kasutama laialdaselt [[reisiparvlaev]]u. Koos sama firmaga kontrolliti reisilaevaliiklust Läänemere põhjaosas, mis on Silja Line'i peamiseks tegevuspiirkonnaks ka täna. [[2006]]. aastal ostis Silja Line'i Eesti laevakompanii Tallink. Enne seda kuulus Silja Line rahvusvahelisele firmale [[Sea Containers]] ja Silja juht oli tollal [[Antti Pankakoski]]. Silja Line'i praegune juht on Tallinki kaasjuht [[Keijo Mehtonen]] ja kommunikatsioonijuht on [[Toomas Vilosius]], kes asendas hiljuti vallandatud [[Tuomas Nylund]]i.
'''Silja Line''' on kaubamärk, mida kasutab laevandusega tegelev [[Eesti]] firma [[Tallink|Tallink Grupp]] reisilaevaliikluses [[Läänemeri|Läänemere]] põhjaosas Soome ja [[Rootsi]] vahel. Algselt oli Silja Line iseseisev firma, ametliku nimetusega Silja Oy Ab. Silja Line'i algusaastateks võib lugeda perioodi 1960. aastatest kuni 1970. alguseni. Koos [[Viking Line]]'iga oli Silja Line üks esimesi laevakompaniisid, mis hakkas reisilaevanduses kasutama laialdaselt [[reisiparvlaev]]u. Koos sama firmaga kontrolliti reisilaevaliiklust Läänemere põhjaosas, mis on Silja Line'i peamiseks tegevuspiirkonnaks ka täna. [[2006]]. aastal ostis Silja Line'i Eesti laevakompanii Tallink. Enne seda kuulus Silja Line rahvusvahelisele firmale [[Sea Containers]] ja Silja juht oli tollal [[Antti Pankakoski]]. Silja Line'i praegune juht on Tallinki kaasjuht [[Keijo Mehtonen]] ja kommunikatsioonijuht on [[Toomas Vilosius]], kes asendas hiljuti vallandatud [[Tuomas Nylund]]i.


==Silja Line'i tähtsus Tallink Grupis==
==Silja Line'i tähtsus Tallink Grupis==

Redaktsioon: 25. märts 2009, kell 13:31

Silja Line
Silja Line'i logo
Asutatud 1957
Peakorter Espoo, Soome
Valdkonnad Laevandus
Emaettevõte Tallink
Koduleht http://www.tallinksilja.com
Fail:Silja Line ships in Helsinki 2004.jpg
Silja Line'i laevad Helsingis

Silja Line on kaubamärk, mida kasutab laevandusega tegelev Eesti firma Tallink Grupp reisilaevaliikluses Läänemere põhjaosas Soome ja Rootsi vahel. Algselt oli Silja Line iseseisev firma, ametliku nimetusega Silja Oy Ab. Silja Line'i algusaastateks võib lugeda perioodi 1960. aastatest kuni 1970. alguseni. Koos Viking Line'iga oli Silja Line üks esimesi laevakompaniisid, mis hakkas reisilaevanduses kasutama laialdaselt reisiparvlaevu. Koos sama firmaga kontrolliti reisilaevaliiklust Läänemere põhjaosas, mis on Silja Line'i peamiseks tegevuspiirkonnaks ka täna. 2006. aastal ostis Silja Line'i Eesti laevakompanii Tallink. Enne seda kuulus Silja Line rahvusvahelisele firmale Sea Containers ja Silja juht oli tollal Antti Pankakoski. Silja Line'i praegune juht on Tallinki kaasjuht Keijo Mehtonen ja kommunikatsioonijuht on Toomas Vilosius, kes asendas hiljuti vallandatud Tuomas Nylundi.

Silja Line'i tähtsus Tallink Grupis

Silja Line'i kaubamärki kasutab Tallink Grupp Soome ja Rootsi vahelises liikluses. Silja Line'i struktuurid ühendati pärast ostu Tallinki omadega ning selle tulemusena moodustus kaks tütarfirmat: Tallink Silja Oy ja Tallink Silja Ab. Tallink Silja Oy tegeleb töötajatega ja turustamisega Soomes, Tallink Silja Ab tegeleb turustamisega Rootsis. Silja Line'i laevastiku ja majandusliku valdkonnaga tegelemine kuulub Tallink Grupi juhatuse valdkonda.

Laevastiku uuendamine

2007. aasta alguses teatas Tallink, et M/L Galaxy asendab TuruStockholmi liinil M/L Silja Festivali 2008. aastaks. Ajaleht Turun Sanomat sai intervjuus Tuomas Nylundiga teada, et Galaxy viiakse Silja kaubamärgi alla. Silja Festival viiakse tõenäoliselt siis RiiaStockholmi liinile.

Silja Line'i praegune laevastik

Vaata ka Tallink - Tallink'i praegune laevastik
Laev Laevatüüp Ehitusaasta Laevastikus alates Liin Tonnaaž Lipp Märkused
M/L Silja Europa reisiparvlaev 1993 1993 TuruMariehamnStockholm 59900 brt Soome Algselt ehitatud Viking Line'ile, kuid Viking Line ei suutnud laeva eest maksta. Seetõttu müüdi laev Silja Line'ile.
M/L Silja Serenade reisiparvlaev 1990 1990 HelsingiMariehamnStockholm 58400 brt Soome
M/L Silja Symphony reisiparvlaev 1990 1990 Helsingi–Mariehamn–Stockholm 58400 brt Rootsi
M/L Galaxy reisiparvlaev 2006 2008 Turu–Mariehamn–Stockholm 48915 brt Rootsi

Eelmised laevad

Vaata ka

  • Viking Line – peamine konkurent Soome ja Rootsi vahel

Välislingid