Latte art: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Charlemagne3 (arutelu | kaastöö)
Uus lehekülg: 275px|thumb|Latte art '''Latte art''' on väljend, millega viidatakse kujunditele, mida teevad baristad espresso-põhiste jookide pinnale. Pildid teh...
(Erinevus puudub)

Redaktsioon: 18. detsember 2008, kell 17:30

Latte art

Latte art on väljend, millega viidatakse kujunditele, mida teevad baristad espresso-põhiste jookide pinnale. Pildid tehakse peamiselt kahel meetodil või erinevaid meetodeid kombineerides. Esimene meetod on see, kui kujundid tehakse valades vahustatud piima espressojoogi peale. Vahustatud piimaga saab erinevaid pilte joonistada espresso peale, näiteks lehti, taime, südameid. Võib kasutada abivahendina ka lusikat. Teine meetod on see, kui kasutatakse valmislõigatud žabloone, mille abil tehakse näiteks kakaopulbriga espresso pinnale erinevaid kujundeid. Peamiselt tehakse latte art'i cafè latte'de peale, kuna nende tegemises kasutatakse palju piima. Kujundeid võib teha ka teiste jookide, näiteks cappuccino, macchiato ja espresso peale.

Organiseeritakse ka erinevaid baristadevahelisi latte art'i võistlusi, aga seal ei ole määrav mitte ainult joogi välimus, vaid ka espresso ja crema kvaliteet.