Théodred: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
14. rida: 14. rida:


Kui Grimbold jõuab abivägedega saarele on aga juba liiga hilja. Théodred on langenud.
Kui Grimbold jõuab abivägedega saarele on aga juba liiga hilja. Théodred on langenud.
Theodred maetakse koos oma langenud kaaslastega saarele- Raudlinna koolmetele. Ümber langenute haua pannakse nende odad ja Theodredi võtluslipp asetatakse kalmukünka tippu.

Kuningas kaotab oma ainsa poja ja pärija.Hiljem nimetab Theoden oma pärijaks Eomeri ja kui kuningas hukkub Pelennori Põldude lahingus saab Eomerist Rohani kuningas.



[[Kategooria:Kirjandusteoste tegelased]]
[[Kategooria:Kirjandusteoste tegelased]]

Redaktsioon: 8. detsember 2008, kell 16:47

Théodred on üks tegelasi J. R. R. Tolkieni triloogias "Sõrmuste Isand"

Théodred sündis 2978. aastal. Ta on Rohani kuninga Theodeni ainus laps ja pärija. Tema ema Elfhild suri teda sünnitades. 3002 aastal jäid orvuks tema nõod Éomer ja Éowyn ning tema isa Theoden võttis lapsed enda juurde elama. Theodred kasvas oma nõbudega koos ülesse ja nende läbisaamine oli nii hea nagu oleks nad talle lihased õde ja vend.

3014 aastal hakkas kuningas Theoden tasapisi langema oma nõuniku Grima Wormtongue mõju alla, kes oli salaja Sarumani teenistuses. Grima püüdis ka Theodredi ja Eomeri kuninga vastu ülesse ässitada ning samuti neid omavahel tülli pöörata kuid nad jäid lojaalseks ning mõjutamatuks. Seejärel otsustas Saruman, et Théodred tuleb kõrvaldada kuna ta on Rohani kuninga poeg ning pärija, ning ta kujutas suurt ohtu Sarumani plaanidele.

Théodred oli Ratsurimargi Teine marssal. Tema väed paiknesid Helmi Sügaviku juures ning ta oli ka vastutav lääne frondi ning pealinna turvalisuse eest. Kui kuningas Theoden jäi haigeks ja polnud enam võimeline käske jagama siis võttis Théodred juhtimise üle ning asus organiseerima Rohani kaitset. Ta taipas et Saruman kavatseb Rohanit halvata ning selle juhtimise üle võtta. Seepärast korraldab ta väed ümber 3019 aasta veebruaris suunates nad Edorasest Elfhelmi.

Théodredi skaudid raporteerivad talle, et väed on väljunud Raudlinnast. 26. veebruaril viib Théodred oma väed üle Raudjõe Sarumani vägedele vastu. Kuid Sarumani väed on suuremad ja Théodredi väed jäävad alla.

Esimese lahingus Raudlinna vägedega jääb Théodred oma meestega saarele lõksu. Grimbold jäetakse lääne kaldale valvet pidama, ülejäänud väed aga suunduvad idakaldale. Sarumani väed ründavad aga ootamatult ning järeleandmatult nende positsioone ning Roharimid loodavad asjatult mujalt abi. Hiljem ilmneb, et Saruman oli andnud otsesed korraldused, et Théodred tuleb iga hinna eest tappa.

Kui Grimbold jõuab abivägedega saarele on aga juba liiga hilja. Théodred on langenud. Theodred maetakse koos oma langenud kaaslastega saarele- Raudlinna koolmetele. Ümber langenute haua pannakse nende odad ja Theodredi võtluslipp asetatakse kalmukünka tippu.

Kuningas kaotab oma ainsa poja ja pärija.Hiljem nimetab Theoden oma pärijaks Eomeri ja kui kuningas hukkub Pelennori Põldude lahingus saab Eomerist Rohani kuningas.