Marie (Taani printsess): erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Sookoll (arutelu | kaastöö)
Sookoll (arutelu | kaastöö)
14. rida: 14. rida:


==Töökohad==
==Töökohad==
Aastal [[1994]] töötas Marie [[Estee Lauder]]'is avalike suhete juhi assistendina ja Genfis ING Numismatic Group SA tegevjuhi assistendina. Pärast ülikoolide lõpetamist asus ta New Yorgis tööle rahvusvahelisse reklaamiagentuuri DoubleClick Inc, kus ta töötas rahvusvahelise turundusjuhina. Prantsusmaale naasdes töötas ta mõnda aega reklaamiagentuuris Media Marketing, misjärel ta kolis Šveitsi, kus asus tööle kasuisale kuuluvas Reutersi majandusuudiste agentuuris. Kuni kihlumiseni töötas ta ING Numismatic Group SA vastutava sekretärina.
Aastal [[1994]] töötas Marie [[Estee Lauder]]'is avalike suhete juhi assistendina ja Genfis ING Numismatic Group SA tegevjuhi assistendina. Pärast ülikoolide lõpetamist asus ta [[New York|New Yorgis]] tööle rahvusvahelisse reklaamiagentuuri DoubleClick Inc, kus ta töötas rahvusvahelise turundusjuhina. [[Prantsusmaa]]le naasdes töötas ta mõnda aega reklaamiagentuuris Media Marketing, misjärel ta kolis [[Šveits]]i, kus asus tööle kasuisale kuuluvas [[Reuters]]i majandusuudiste agentuuris. Kuni kihlumiseni töötas ta ING Numismatic Group SA vastutava sekretärina.

Redaktsioon: 12. november 2008, kell 16:51

Marie, Taani printsess, Monpezat' krahvinna (sünninimi Marie Agathe Odile Cavallier; sündinud 6. veebruaril 1976 Pariisis) on Taani prints Joachimi teine abikaasa.

Vanemad ja õed-vennad

Marie isa, Alain Cavallier, on endine reklaamifirma kaasosanik ning on praegu pensionil. Marie ema, Françoise Grassiot, on hotell “Chateau de la Vernède” omanik. Marie vanemad abiellusid 14. juunil 1975, kuid on praeguseks lahutatud.

Aastal 1987 abiellus Françoise Grassiot Christian Grassiot'iga, kes töötab majandusnõustajana.

Mariel on poolvennad Benjamin ja Gregory Grandet ning Charles ja Edouard Cavallier.

Haridus

1981 - 1989 õppis Marie Pariisis põhikoolis, misjärel ta saadeti Šveitsi Collège Alpin Beau Soleil'i internaatkooli. 1995 - 1997 õppis Marie Babsoni kolledžis Massachusettsis rahvusvahelist äri ja majandust ning seejärel aasta Genfi Ülikoolis majandust. 1999 omandas ta Marymount Manhattani kolledžis bakalaureusekraadi humanitaarteaduste alal.

Marie emakeel on prantsuse keel, kuid ta räägib vabalt ka itaalia, inglise ja hispaania keelt. Lisaks õpib ta ka taani keelt.

Töökohad

Aastal 1994 töötas Marie Estee Lauder'is avalike suhete juhi assistendina ja Genfis ING Numismatic Group SA tegevjuhi assistendina. Pärast ülikoolide lõpetamist asus ta New Yorgis tööle rahvusvahelisse reklaamiagentuuri DoubleClick Inc, kus ta töötas rahvusvahelise turundusjuhina. Prantsusmaale naasdes töötas ta mõnda aega reklaamiagentuuris Media Marketing, misjärel ta kolis Šveitsi, kus asus tööle kasuisale kuuluvas Reutersi majandusuudiste agentuuris. Kuni kihlumiseni töötas ta ING Numismatic Group SA vastutava sekretärina.