Samantha Fox: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
2. rida: 2. rida:
'''Samantha Karen Fox''' (sündinud [[15. aprill]]il [[1966]] [[London]]is) on Briti poplaulja ja modell.
'''Samantha Karen Fox''' (sündinud [[15. aprill]]il [[1966]] [[London]]is) on Briti poplaulja ja modell.
Tema tähelend sai alguse aastal 1983, mil populaarne briti tabloidväljaanne ''"The Sun"'' palkas ta kolmanda lehekülje tüdrukuks ''(Page 3 Girl).'' Fox töötas ajalehe juures aastani 1986 ning teda peeti Margaret Thatcheri ja Printsess Diana kõrval üheks pildistatuimaiks naiseks Inglismaal. Aastal 1986 lõpetab Fox "The Suniga" lepingu ning siirdub muusikaärisse.
Tema tähelend sai alguse aastal 1983, mil populaarne Briti tabloidväljaanne ''"The Sun"'' palkas ta kolmanda lehekülje tüdrukuks ''(Page 3 Girl).'' Fox töötas ajalehe juures aastani 1986 ning teda peeti Margaret Thatcheri ja Printsess Diana kõrval üheks pildistatuimaiks naiseks Inglismaal. Aastal 1986 lõpetab Fox "The Suniga" lepingu ning siirdub muusikaärisse.


Tema esimeseks looks saab ''"Touch Me (I Want Your Body)'' aastal 1986, mis saavutab kõrgeid edetabelikohti nii Euroopas, USA-s kui ka Jaapanis. Plaadifirma Jive Music otsustab koheselt välja anda ka samanimelise albumi. Album on menukas üle maailma ja Jive otsustab sõlmida Foxiga lepingu 5 albumile.
Tema esimeseks looks saab ''"Touch Me (I Want Your Body)'' aastal 1986, mis saavutab kõrgeid edetabelikohti nii Euroopas, USA-s kui ka Jaapanis. Plaadifirma Jive Music otsustab koheselt välja anda ka samanimelise albumi. Album on menukas üle maailma ja Jive otsustab sõlmida Foxiga lepingu 5 albumile.

Redaktsioon: 26. oktoober 2008, kell 00:12

Samantha Karen Fox (sündinud 15. aprillil 1966 Londonis) on Briti poplaulja ja modell.

Tema tähelend sai alguse aastal 1983, mil populaarne Briti tabloidväljaanne "The Sun" palkas ta kolmanda lehekülje tüdrukuks (Page 3 Girl). Fox töötas ajalehe juures aastani 1986 ning teda peeti Margaret Thatcheri ja Printsess Diana kõrval üheks pildistatuimaiks naiseks Inglismaal. Aastal 1986 lõpetab Fox "The Suniga" lepingu ning siirdub muusikaärisse.

Tema esimeseks looks saab "Touch Me (I Want Your Body) aastal 1986, mis saavutab kõrgeid edetabelikohti nii Euroopas, USA-s kui ka Jaapanis. Plaadifirma Jive Music otsustab koheselt välja anda ka samanimelise albumi. Album on menukas üle maailma ja Jive otsustab sõlmida Foxiga lepingu 5 albumile.

1987 ilmub tema teine album "Samantha Fox", millelt tuntumad hitid on koostöös Stock,Aitken Wateraniga "Nothing´s Gonna Stop Me Now", "Naughty Girls(Need Love Too") ning "I Surrender (To The Spirit Of the Night)". Album osutub menukaks. Samal aastal siirdub Fox tööle USA-sse, kus töötab muusikakanali MTV juures saatejuhina ning osaleb erinevates komöödiaseriaalides.

1988 aastal ilmub tema kolmas album "I Wanna Have Some Fun". Tuntumaks hitiks albumilt saab "I Only Wanna Be With You"

1990 - maailmaturnee maailma eri paigus.

1991 - album "Just One Night", mida saadab ebaedu.

1992 otsustab Jive Samanthaga lepingut mitte uuendada ning tema viimaseks albumiks jääb plaadikompanii all "Greatest Hits".

1993 aastal külastab Fox Eestit ning esineb Rock Summeril. Pärast Eesti külastamist sõidab ta esinema Siberisse, olles esimene välismaine artist, kes kunagi seal üles astunud.

1995 osaleb Suurbritannia Eurovisiooni eelvoorus ning saavutab looga "Go For The Heart" neljanda koha. Järgneb ka singel ning lugu saadab edu Hollandis.

Edasi annab Fox albumeid välja koostöös erinevate underground plaadifirmadega. Sellist edu nagu 80-ndatel ei suuda Fox korrata.

1997 - album "21-th Century Fox". Mõningane edu Saksamaal ja Suurbritannias. Esimene album, millel Fox omakirjutatud muusikat esitab.

1998 - singel "Santa Maria" koostöös DJ Milanoga. Singel saavutab esikoha Austrias ning on TOP 20 Euroopa eri maades. Sellest kujuneb ka sel aastal üks mängitumaid hitte Euroopa tantsuklubides. Avalikkuses levib kuuldus Foxi lesbilisusest ning lõpuks avalikustab Fox ajakirjanduses suhte oma naismänedžeri Myra Strattoniga. Olles tuntud, kui 80-ndate sekssümbol šokeerib see paljusid.

1999 esineb Samantha Fox taas Eestis, seekord Pärnus üritusel "Watergate".

2004 - singel uusversioonist "Touch Me (I Want Your body)" koostöös Rootsi pop-artisti Güntheriga. Singel saavutab kohe esikoha Rootsis ning figureerib TOP 5 seas kõigis skandinaavia edetabelites.

2005 - album "Angel With An Attitude". Album antakse välja Kanadas, kus plaadi nimilugu saab küllaltki palju tähelepanu ning seda mängitakse paljudes raadiojaamades.

2007 antakse sama album välja Austraalias.

2008 valivad briti tabloidlehe "The Sun" lugejad Foxi kolmanda lehekülje ehk "Page 3 Girl" tüdrukuks läbi aegade.

Avalikkusest ei ole Samantha Fox kadunud. Oma kodumaal Suurbritannias on ta tihti avalikkuse huviorbiidis. Aktiivselt esineb ta Skandinaavias ning ja geiklubides üle Euroopa. Viimane suurem ülesastumine leidis aset muusikafestivalil "Sopot Festival 2008" Poolas.

Välislingid