Jean-Marie Le Pen: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Loveless (arutelu | kaastöö)
P robot muutis: zh:让-玛丽·勒庞
P robot lisas: ko:장 마리 르펜
42. rida: 42. rida:
[[fr:Jean-Marie Le Pen]]
[[fr:Jean-Marie Le Pen]]
[[ga:Jean-Marie Le Pen]]
[[ga:Jean-Marie Le Pen]]
[[ko:장 마리 르펜]]
[[it:Jean-Marie Le Pen]]
[[it:Jean-Marie Le Pen]]
[[he:ז'אן-מארי לה פן]]
[[he:ז'אן-מארי לה פן]]

Redaktsioon: 4. oktoober 2008, kell 10:06

Jean-Marie Le Pen (sündinud 20. juunil 1928 Trinité-sur-Meris Bretagnes) on Prantsuse poliitik. Alates paremäärmusliku Rahvusrinde (Front National) asutamisest on ta olnud selle esimees.

Jean-Marie Le Pen on Võõrleegioni veteran, on osalenud sõjalistes operatsioonides Indo-Hiinas, Egiptuses ja Alžeerias. Poliitilist tegevust alustas ta Toulouse'is üliõpilaste ühenduse juhina.

Tal on kõrgkoolidiplom õigusteaduse ja poliitikateaduste alal. Ta on olnud Hariduse ja Avalike Suhete Ühingu direktor (1983–1985).

Jean-Marie Le Pen on Provence-Alpes-Côte d'Azuri regionaalnõukogu liige, Prantsusmaa Rahvuskogu liige (1956 ja 1986) ning Rahvusrinde fraktsiooni esimees Rahvuskogus (1986). Ta on Euroopa Parlamendi liige alates 1984. aastast.

Ta tuli 2002. aasta Prantsusmaa presidendivalimiste esimeses voorus teiseks, kuid kaotas teises voorus Jacques Chiracile.

2007. aasta Prantsusmaa presidendivalimiste esimeses voorus sai ta paremuselt neljanda tulemuse 10,44 % valijate toetusega. 1. mail teatas ta, et soovitab teises voorus oma valijatel mitte valima minna, sest kumbki kandidaatidest ei vääri toetust.

Jean-Marie Le Peni on korduvalt kohtulikult karistatud holokausti eitamise eest.

Autasud

  • Sõjateenete Rist
  • Koloniaalmedal
  • Mälestusmedalid (missioonidelt Indohiinas, Alžeerias ja Egiptuses)

Välislingid