Naine: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
P robot muutis: ar:امرأة
Idioma-bot (arutelu | kaastöö)
P robot lisas: bat-smg:Muoterška
98. rida: 98. rida:
[[yi:פרוי]]
[[yi:פרוי]]
[[zh-yue:女人]]
[[zh-yue:女人]]
[[bat-smg:Muoterška]]
[[zh:女性]]
[[zh:女性]]
[[bar:Wei]]
[[bar:Wei]]

Redaktsioon: 8. august 2008, kell 20:00

 See artikkel räägib naissoost täiskasvanud inimesest; naissoost abikaasa kohta vaata artiklit Abikaasa

Fail:Women montage, black borders, darker Frau background.jpg

Naine on naissoost täiskasvanud inimene. Alaealist naissoost inimest nimetatakse eesti keeles tüdrukuks. Naist eristavad mehest erinevad suguelundid, aga samuti ka teisesed sootunnused, näiteks erinev karvakasv ning kehakuju.

Lisaks bioloogilisele soole on inimesel ka sotsiaalne sugu, ehk ühiskonnapoolne ootus, milline peaks olema naine.

Traditsiooniliselt nähakse naist abikaasa või ema rollis. Naise traditsiooniline roll on kodune ema, kes hoolitseb laste ja mehe eest. Traditsiooniline naiselikkus tähendab veetlevust ja seksuaalsust mehe jaoks ning naiste oma kultuuri järgi moodustatud arvamust, mida naisel tuleks esindada. Naise sotsialiseerimine õpetab spetsiifilisi ootusi naise olemuse kohta, näiteks alluvust, pere väärtustamist ja emotsionaalsust.

On levinud arvamus, et on olemas mehelikud ning naiselikud iseloomujooned. Eestis tehtud uuringute järgi arvavad nii naised kui mehed, et naiselikud isiksuseomadused on arglikkus, abitus, hellus, naiivsus, kaastundlikkus, tundelisus, jutukus, hoolitsevus ja sõltuvus. Mida arenenum on ühiskond, seda enam sarnanevad sotsiaalsed ootused meestele ja naistele.


Välislingid