Dionysos: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
SieBot (arutelu | kaastöö)
P robot lisas: nds:Dionysos
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
{{toimeta}}
{{toimeta}}


'''Dionysos''' (ehk roomlaste [[Bacchus]]) oli [[vein]]i-, [[ekstaas]]i- ja taimekasvujumal. Tema siis avastas veini tegemise. Dionysose isa oli [[Zeus]] kes rasestas [[Semele]] kuid tänu Zeusi naisele [[Hera]]le suri too enne sünnitust. Zeus päästis Dionysose, õmmeldes sündimata poja ülejäänud raseduse ajaks oma reie sisse. Dionysos rändas allilma ja päästis sealt oma ema, kellest sai [[Olümpos]]e jumalanna. Dionysos rändas ööda maailma ja karistas neid, kes teda ei kummardanud.
'''Dionysos''' (ehk roomlaste [[Bacchus]]) oli [[vein]]i-, [[ekstaas]]i- ja taimekasvujumal. Tema siis avastas veini tegemise. Dionysose isa oli [[Zeus]] kes rasestas [[Semele]] kuid Zeusi naise [[Hera]] tõttu suri too enne sünnitust. Zeus päästis Dionysose, õmmeldes sündimata poja ülejäänud raseduse ajaks oma reie sisse. Dionysos rändas allilma ja päästis sealt oma ema, kellest sai [[Olümpos]]e jumalanna. Dionysos rändas ööda maailma ja karistas neid, kes teda ei kummardanud.


[[id:Dionysus]]
[[id:Dionysus]]

Redaktsioon: 15. juuni 2008, kell 16:07

Dionysos (ehk roomlaste Bacchus) oli veini-, ekstaasi- ja taimekasvujumal. Tema siis avastas veini tegemise. Dionysose isa oli Zeus kes rasestas Semele kuid Zeusi naise Hera tõttu suri too enne sünnitust. Zeus päästis Dionysose, õmmeldes sündimata poja ülejäänud raseduse ajaks oma reie sisse. Dionysos rändas allilma ja päästis sealt oma ema, kellest sai Olümpose jumalanna. Dionysos rändas ööda maailma ja karistas neid, kes teda ei kummardanud.