Viidipäev: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
HendrixEesti (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
9. rida: 9. rida:
Varasem viidipäeva kombestik on kalendritriivi tõttu kandunud [[jaanipäev]]ale.
Varasem viidipäeva kombestik on kalendritriivi tõttu kandunud [[jaanipäev]]ale.


Viidipäev on ka Eesti kannabinistide mitteametlik püha. Seda nii selle nime tõttu ("viidi"päev), kui ka kuupäeva järgi. Nimelt on viidipäev 6 kuu 15 päev, 615 on aga tähtedena loetult "õis" ja seetõttu on 615 Eesti kanepikultuuris umbes sama tähendusega, mis USAs [http://en.wikipedia.org/wiki/420_%28cannabis_culture%29 420].
Viidipäev on ka Eesti kannabinistide mitteametlik püha {{lisa viide}}. Seda nii selle nime tõttu ("viidi"päev), kui ka kuupäeva järgi. Nimelt on viidipäev 6 kuu 15 päev, 615 on aga tähtedena loetult "õis" ja seetõttu on 615 Eesti kanepikultuuris umbes sama tähendusega, mis USAs [http://en.wikipedia.org/wiki/420_%28cannabis_culture%29 420].





Redaktsioon: 1. juuni 2008, kell 20:32

Viidipäev on rahvakalendris 15. juunil.

Kirikukalendris märter Vituse (4. sajandi algul) mälestuspäev. Kroonik Balthasar Russowi andmetel keskajal Eestis paiguti hästi tuntud tähtpäev, 19. sajandiks muutunud vähetähtsaks.

Viidipäeval on viimane aeg kapsaid istutada (hiljem istutatud kapsad ei kasvata päid), hakkas vähenema lehmade piimaand. Viidipäeval ei kasteta taimi, et nad ära ei kuivaks.

See oli maarahvale kiire töötegemise aeg.

Varasem viidipäeva kombestik on kalendritriivi tõttu kandunud jaanipäevale.

Viidipäev on ka Eesti kannabinistide mitteametlik püha [viide?]. Seda nii selle nime tõttu ("viidi"päev), kui ka kuupäeva järgi. Nimelt on viidipäev 6 kuu 15 päev, 615 on aga tähtedena loetult "õis" ja seetõttu on 615 Eesti kanepikultuuris umbes sama tähendusega, mis USAs 420.


Välislingid

kanep.info