Olümpiakongress: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
 
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
Olümpiakongress on olümpialiikumise suurfoorum.
Olümpiakongress on olümpialiikumise suurfoorum.


Olümpiakongressi organiseerib [[rahvusvaheline olümpiakomitee|ROK]] ja selle kutsub kokku tema president ROK-i määratud ajal ja kohas. Tavaliselt kord kaheksa aasta jooksul toimuval kongressil on nõuandev iseloom. I olümpiakongressiks on tagantjärele nimetatud [[1894]]. aastal [[Pariis]]is toimunud rahvusvahelist spordikongressi, kus otsustati kaasaegsete rahvusvaheliste olümpiamängude sünd.
Olümpiakongressi organiseerib [[Rahvusvaheline Olümpiakomitee|ROK]] ja selle kutsub kokku tema president ROK-i määratud ajal ja kohas. Tavaliselt kord kaheksa aasta jooksul toimuval kongressil on nõuandev iseloom. I olümpiakongressiks on tagantjärele nimetatud [[1894]]. aastal [[Pariis]]is toimunud rahvusvahelist spordikongressi, kus otsustati kaasaegsete rahvusvaheliste olümpiamängude sünd.

Redaktsioon: 21. veebruar 2004, kell 23:29

Olümpiakongress on olümpialiikumise suurfoorum.

Olümpiakongressi organiseerib ROK ja selle kutsub kokku tema president ROK-i määratud ajal ja kohas. Tavaliselt kord kaheksa aasta jooksul toimuval kongressil on nõuandev iseloom. I olümpiakongressiks on tagantjärele nimetatud 1894. aastal Pariisis toimunud rahvusvahelist spordikongressi, kus otsustati kaasaegsete rahvusvaheliste olümpiamängude sünd.