Tallinna Kuristiku Gümnaasium: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Oktav (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
PResümee puudub
20. rida: 20. rida:


==Gümnaasium==
==Gümnaasium==

[[Pilt:Kuristiku_ÕOV_logo.jpg|thumb|right|Õpilasomavalitsuse logo<br><small>{{kas|Kuristiku Õpilasomavalitsuse logo]]


Koolis on võimalik õppida humanitaar-, majandus- või reaalkallakuga klassis, kus õpitakse mõningaid aineid süvendatult.
Koolis on võimalik õppida humanitaar-, majandus- või reaalkallakuga klassis, kus õpitakse mõningaid aineid süvendatult.
41. rida: 39. rida:
*[http://www.kuristiku.ee Tallinna Kuristiku Gümnaasium]
*[http://www.kuristiku.ee Tallinna Kuristiku Gümnaasium]
*[http://www.kuristiku.ee/kresku/ Koolileht KreskU]
*[http://www.kuristiku.ee/kresku/ Koolileht KreskU]
*[http://kuristiku.gaidid.ee/ Kuristiku gaidid]


[[Kategooria:Tallinna koolid|Kuristiku Gümnaasium]]
[[Kategooria:Tallinna koolid|Kuristiku Gümnaasium]]

Redaktsioon: 28. mai 2014, kell 17:42

Tallinna Kuristiku Gümnaasium on üldhariduskool Tallinnas Lasnamäe linnaosas. Tegemist on linnaosa suurima kooliga, kus õpib üle 900 õpilase. Õppeasutuses on 33 klassikomplekti suuruses 21-36 õpilast. Nendega tegeleb 75 töötajat, kellest 64 on õpetajad.

Kooli direktor on Raino Liblik, õppealajuhatajad Siiri Aiaste (vanem aste) ja Ly Melesk (algklassid).

Koolis antakse välja ajalehte KreskU, mis on kaks aastat järjest tulnud noorte meediaklubi korraldatavas võistluses vabariigi parimaks.

Ajalugu

Õppeasutus avati 1. septembril 1984 Lasnamäe IV mikrorajoonis Tallinna 60. Keskkooli nime all. Uue kooli avatseremoonial viibisid Tallinna Mererajooni Rahvasaadikute Nõukogu Täitevkomitee esindajad, delegatsioon Kampucheast ja paljud teised.

Kooli direktorile Vjatšeslav Gussarovile anti üle sümboolne koolikell ja võti, millele olid graveeritud kolme tublima ehitaja nimed. Piduliku aktuse lõpul saatis direktor Gussarov 5A klassi pioneerid Kristiina Tiitsi ja Hedi Kääri punaste nelkidega Maarjamäele, et avaldada tänu Teises maailmasõjas langenuile. Lilli viidi ka V.I. Lenini mälestussamba jalamile.

Koos Eesti Vabariigi tulekuga nimetati õppeasutus ümber Tallinna Kuristiku Gümnaasiumiks. Uuele nimele andis aluse kunagi kooli läheduses asunud Kuristiku küla, mis Lasnamäe ehitamise käigus likvideeriti.

Alg- ja põhikool

Inglise keelt õpivad kõik õpilased alates esimesest klassist - peale 6. klassi komplekteeritakse paremaid õpitulemusi näidanud õpilastest inglise keele ja matemaatika õppesuunaga klass, kus õpitakse vastavalt inglise keelt ja matemaatikat süvendatult (matemaatikas on üks tund nädalas ka rühmatund). Kui leidub soovijaid, on võimalik A-keelena (esimene võõrkeel) õppida ka saksa keelt. B-võõrkeelena õpivad kõik kooli õpilased alates kuuendast klassist vene keelt.

Gümnaasium

Koolis on võimalik õppida humanitaar-, majandus- või reaalkallakuga klassis, kus õpitakse mõningaid aineid süvendatult. Reaalklass: Matemaatika, füüsika, joonestamine, arvutiõpetus, majandusõpetus. Humanitaarklass: 3 võõrkeelt (inglise, vene, saksa), kirjandus (filosoofia), ajalugu (kunstiajalugu), arvutiõpetus. A- ja C-võõrkeelena saab õppida nii inglise kui saksa keelt, B-võõrkeel on vene keel. Majandusklass: Inglise ärikeel, majandusõpetus, arvutiõpetus

Individuaalselt võib iga õpilane valida lisaainena sekretär-asjaajamise kursuse (2 aastat, 1,5 tundi nädalas) või meediakursuse (2 aastat, 1,5 tundi nädalas), kus saab 12. klassi lõpus teha ka koolieksami.

Huvitegevus

Tallinna 60. Keskkool paistis juba algusaastatel silma aktiivse sporditegevuse poolest. Koolis tegutses maadlusring, peeti tütarlaste aeroobikakavade võistlusi. Tänaseni pakutakse Tallinna Kuristiku Gümnaasiumis võimalust osaleda jalgpalli, korvpalli, käsipalli ja kergejõustiku treeningutes. Aastaid on õppeasutuse juures tegutsenud rahvatantsurühm "Priisle" ning aeroobika- ja akrobaatikarühm "Eeva". Kevaditi peetakse kooli õuel juba üle kümne aasta linnaosa koolide laulupidu.

Välislingid