Elu keset linna

Allikas: Vikipeedia
Elu keset linna
Žanr draama
Stsenarist Birk Rohelend (2012–)
Mihkel Ulman (2012)
Livia Ulman (2012)
Andris Feldmanis (2012)
Režissöör Martin Korjus
Peaosades Marko Leht
Jaune Kimmel
Liina Vahter jt
Tunnusmuusika helilooja Uku Suviste
Riik Eesti
Keel eesti
Hooaegu 3
Jagusid 89
Tootmine
Produtsent Raivo Suviste
Jao kestus 22 minutit
Tootjaettevõte TV3
Esmaeeter 2012–2013

"Elu keset linna" oli eesti telesari, kaheksa aastat kestnud draamasarja "Kodu keset linna" järg. Muudatusi tehti järjes palju, peategelased ei ole enam Hannes ja Helen, vaid Henri ja Johanna. Uue sarja tegevus toimub peamiselt naisteajakirja Juno toimetuses.

Sisust[muuda | muuda lähteteksti]

Sarja tegelaste ellu tulevad seigad, kuhu kuuluvad pere- ja koolivägivald, vandenõuteooriad, suhted alaealistega, lapserööv, kasiinosõltuvus, pankrot, pere lõhkiminek, homoseksuaalsust ja palju muud. Uus hooaeg algab sealt, kus eelmine lõppes – Helen ja Hannes on kolinud Saaremaale ning nende Pirita kodu on jäänud Johanna ja Henri hoolde. Henri hakkab pärast Lenka ja lapse lahkumist tegelema fotograafiaga, kuid kulutab suurema osa teenitud rahast pidutsemisele. Lenka emast Fännist saab naisteajakirja Juno peatoimetaja ning toimetuses asub tööle ka ajakirjandust õppima läinud Betti. Keskse tegelasena tuleb mängu Eeva – kaunis naine, kes noorena abiellus ilusa ja rikka mehega, kuid on sunnitud koduvägivalla tõttu mehe juurest lahkuma.

Tegelased[muuda | muuda lähteteksti]

Tegelastest lähemalt[1]Henri Uuspere on Hannese ja Heleni 20-aastane poeg. Pärast vanemate Saaremaale kolimist elab ta nende vanas majas Pirital. Suhtest Lenkaga on tal laps, kuid nad on lahus ja ei suhtle. Pärast keskkooli lõppu otsustas ta ülikooli mitte minna ja hakkas fotostuudios, mille ta oli Lenkale oma rahaga teinud, tööle fotograafina. Tal on palju juhusuhteid, sealhulgas modellidega, kellega ta tööalaselt kokku puutub. Elab üks päev korraga, väldib mõtlemist tulevikule ja tõsisematele teemadele. Töö kõrvalt pidutseb ja mängib korvpalli.

Johanna on Heleni onutütar, 16-aastane ja keskkooliõpilane, pärast Hannese ja Heleni Saaremaale kolimist elab ka koos Henriga Pirita majas. Kuna tema perekond maal ei suuda teda toetada, käib ta poole kohaga baaris tööl. Henrist ta erilist tuge ei leia, lisaks, kuna võetakse majja ka uus üürnik Eeva, suureneb Johanna üksindustunne veelgi. Tihti tunneb, et ta peab klassis oma tõelise mina alla suruma, et olla populaarsem. Kirjutab luuletusi ja peab päevikut. Unistab stabiilsest ja turvalisest perest, aga on sunnitud liiga noorelt iseseisvat elu alustama.

Eeva on 22-aastane silmapaistvalt kena ja hoolitsetud välimusega noor naine, huvitub käsitööst, kodukujundusest ja spordist. Tema isa hülgas oma perekonna, kui Eeva oli kuueaastane. Pärast keskkooli loobus ülikooli minemast ja abiellus Meelisega. Idüllilise pereelu unistused asendusid aga ruttu vägivaldse kodueluga. Eeva ema on raskesti haige, Meelis maksab tema ravikulusid. Seepärast tunneb Eeva end Meelise ees võlglasena.

Meelis on Eeva abikaasa, 33-aastane transiidi- ja kinnisvaraärimees. Oma äride tõttu on tal valgustkartvad sidemed nii poliitikute kui ka allilmaga. On väga armukade, isiklikes suhetes on kontrolliv ja agressiivne. Käib poksitrennis ja on väga heas füüsilises vormis. Hindab kõrgelt lojaalsust ja tervislikke eluviise, kuid samal ajal ei ütle ära võõrastest naistest ega kokaiinist.

Fänni on Lenka ja Anna 53-aastane ema, endine Silueti tippmodell, naisteajakirja Juno peatoimetaja. Ta on süüdimatu, plikalik ja avatud ning kirglik oma ettevõtmistes. Armastab intriige ega karda konflikte. Julgeb võtta elus suuri riske. Ta on harjunud tähelepanu ja glamuuriga. See väljendub ka tema riietumisstiilis ja ellusuhtumises.

Angelika on Anna sõbranna, 27-aastane jurist. Kui ta midagi tahab, siis ei vali ta vahendeid selle saamiseks. Armastab kvaliteetset punast veini ja kalleid rõivaid ning teeb aktiivselt trenni. Angelika on tänapäevane iseseisev naine. Elab koos Anna mehe Markoga ning käib kohut, et Annalt tema poeg Joonas endale saada. Ise pole ta võimeline lapsi saama ja seetõttu tunneb end ebatäiusliku naisena. Kolleegid ja lähedased peavad teda tugevaks, asjalikuks ja iseseisvaks, aga tal on ka varjatud pool – ta kaldub maniakaalsusele ning kui miski ähvardab tema soove ja unistusi, siis ei vali ta vahendeid.

Daniil on 27-aastane politseiuurija. Kohusetundlik ja ausameelne, ta uurib Meelise kahtlaseid afääre.

Betti on 20-aastane, Henri endine tüdruksõber. Varem naiivne ja leebe tütarlaps, kuid probleemide tõttu Henriga ei usalda ta inimesi enam nii lihtsalt. Õpib ülikoolis ajakirjandust, töötab Junos poole kohaga toimetajana.

Hannes on nüüdseks koos Heleni ja Hanna-Hellaga kolinud Saaremaale Karuneeme, kus ta tegeleb sadamaarendusega.

Helen elab nüüd koos Hannese ja Hanna-Hellaga Saaremaal, kuid käib tihti Tallinnas, kuna juhib linnas edukat moefirmat.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]