Elektroonika ja telekommunikatsioon

Allikas: Vikipeedia

Elektroonika ja telekommunikatsioon on bakalaureuseõppe õppekava ja IT-teaduskonna doktorõppe taseme õppekava ühe peaeriala (Electronics and Telecommunication) nimetuseks TTÜs. Vastav magistriõppe õppekava on kas Elektroonika ja kommunikatsioon või uuem Elektroonika ja kommunikatsioonitehnoloogiad.

Elektroonika ja telekommunikatsiooni bakalaureuseõppe õppekava eesmärgiks on tagada, et koolitavad spetsialistid oskaksid käsitleda elektroonika- ja sideseadmeid ning tunnevad nende elektrilisi ja füüsikalisi tööprintsiipe ja valmistamistehnoloogiate põhialuseid.

Eesmärgiks on anda üliõpilasele põhiteadmised tänapäeva elektroonika ja side valdkonna olulisematest alustest, nagu skeemitehnika, signaalitöötlus, sidevõrkude struktuurid ja protokollid.

Õppekava kood on IALB (vastuvõtt kuni 2016/2017. õppeaastani).

IT-teaduskonna doktoriõppe õppekava eesmärgiks on tippspetsialistide, teadlaste ja õppejõudude ettevalmistamine info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonnas. Alates 2009. aasta vastuvõtust võimaldab õppekava doktoriõpinguid kolmel peaerialal, millest üks on Elektroonika ja telekommunikatsioon (Electronics and Telecommunication).

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]