Eesti supermarketite loend

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti


Siin on loetelu Eesti jaekaubandusturu osalistest ehk spetsialiseerimata jaekettidest, mille sortimendis on ülekaalus toidukaubad. Statistikaameti andmeil moodustavad all-loetletud ettevõtted Eesti jaekaubandusturu. 2018. aasta majandusaasta aruannete põhjal[1] oli turuliider Coop Eesti 22,5 protsendiga, teisel kohal Maxima 18,6 protsendiga, kolmandal Selver 17,6 protsendiga, neljandal Rimi 14,5 protsendiga, viiendal Prisma 6,6 protsendiga, kuuendal Grossi Toidukaubad 5,5 protsendiga, seitsmendal ABC Supermarkets 2,2 protsendiga, kaheksandal Meie Toidukaubad 2 protsendiga. Ülejäänud turuosaliste osakaal koguturul jääb alla täisprotsendi.

Jaeketi nimi Kauplusi Kaupluse tüüp Emafirma
Selver 53[2] supermarket, hüpermarket Flag of Estonia.svg Tallinna Kaubamaja Grupp AS
Toidumaailm 2[3] supermarket Flag of Estonia.svg Tallinna Kaubamaja Grupp AS
Comarket 16[4] supermarket Flag of Estonia.svg Tallinna Kaubamaja Grupp AS
Delice Food Store 3[5] supermarket Flag of Estonia.svg Tallinna Kaubamaja Grupp AS
Coop väikepood 134[6] väikepood Flag of Estonia.svg Coop Eesti Keskühistu
Coop Konsum 61[6] supermarket Flag of Estonia.svg Coop Eesti Keskühistu
Coop Maksimarket 14[6] hüpermarket Flag of Estonia.svg Coop Eesti Keskühistu
Grossi Toidukaubad 69[7] väikepood, supermarket Flag of Estonia.svg OG Elektra AS
Meie Toidukaubad 66[8] väikepood, supermarket Flag of Estonia.svg RR Lektus AS
Aldar Market 13[9] väikepood Flag of Estonia.svg Aldar Eesti OÜ
A1000 Market 10[10] supermarket Flag of Estonia.svg A1M OÜ
Maxima 84[11] ekspresspood, väikepood, supermarket, hüpermarket Flag of Lithuania.svg Maxima Group
Rimi 83[12] ekspresspood, väikepood, supermarket, hüpermarket Flag of Sweden.svg ICA AB[13]
R-Kiosk 91[14] ekspresspood Flag of Norway.svg Reitan Group
Prisma Peremarket 9[15] supermarket, hüpermarket Flag of Finland.svg S Group
Stockmann 1[16] supermarket Flag of Finland.svg Stockmann

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Maarit Eerme. "Coop Eesti kasvatas enim turuosa". Kaubandus.ee, 03.07.2019. Vaadatud 25.02.2020.
  2. "Selveri kaupluste loend". Selveri veebileht. 
  3. "Toidumaailma kaupluste loend". Kaubamaja veebileht. 
  4. Abc Supermarkets AS
  5. ABC Supermarkets AS
  6. 6,0 6,1 6,2 "Coopi kaupluste loend". Coopi veebileht. 
  7. OG Elektra AS
  8. "Meie Toidukaubad kaupluste loend". Meie Toidukaubad veebileht.
  9. OÜ Aldar Eesti
  10. "A1000 Marketi kaupluste loend". A1000 Marketi veebileht.
  11. "Maxima kaupluste loend". Maxima veebileht. 
  12. "Rimi kaupluste loend". Rimi veebileht. 
  13. ICA Gruppen in brief
  14. "R-Kioskite loend". R-Kioski veebileht. 
  15. "Prisma kaupluste loend". Prisma veebileht. 
  16. "Stockmanni kaubamajade loend". Stockmanni veebileht.