Eesti rahvaliku muusika loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Siin on loetletud eesti rahvaliku muusika teoseid.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



#[muuda | muuda lähteteksti]

"15 magamata ööd" (muusika ja sõnad Hendrik Sal-Saller)   Esit. Eda-Ines Etti. (2004)
  Seda lugu sisaldav samanimeline album nimetati 2005. aasta albumiks Eesti Muusikaauhindade väljaandmisel.
"1905" (Allan Vainola, sõnad Mait Vaik)   Esit. ans. Sõpruse Puiestee (2002)
  (Lugu tõusis Eesti muusika edetabelite tippu ja püsis seal terve aasta. Lugu pälvis mitmeid kohalikke muusikaauhindu)
"581C"   Esit. Laura. (2007)
  Ilmus 2007 albumil "Muusa", millele omistati Eesti Muusikaauhinnad 2008 aasta albumi tiitel.
"7 surmapattu"   Esit. ans. Agent M (indie-pop)

A[muuda | muuda lähteteksti]

"Aed" (Riho Sibul, sõnad Vladimir Koržets)   Esitajad: ans. Ultima Thule (1988), Tõnis Mägi.
"Aeg annab kõik" (Avo Tamme, sõnad Heldur Karmo, 1971)   Esit. Heidy Tamme (1972~)
"Aeg ei peatu" (Tõnu Aare, sõnad Ott Arder) (1974)
"Aeg ootab" (Heini Vaikmaa, sõnad Heldur Karmo, 1985)   Esit. Marju Länik ja ans. Mahavok.
"Allnõlva sarapikus" (Kait Tamra, sõnad Jaan Kaplinski)   Esit. Kait Tamra. (sama tekst, mis "Neile kes kaua on teel")
"Allpool jõge" (Martin Saaremägi),   Esit. ans. Revals. (2017)
"Amazing" Esit. Tanja (Eesti ESC2014 laul, finaali ei pääsenud)
"Andante" (Gunnar Kriik)   Esit. ans. Apelsin, solist Ivo Linna.
"Angela" (instrumentaal)   Esit. ans. Uus Generatsioon (1977) (progresiivne rock)
"Antidolorosum" (Erki-Sven Tüür, sõnad Artur Alliksaar)   Esit. ans. In Spe, vok. Erki-Sven Tüür.
"Armastus on pime" ("L'amour est aveugle") (Leslie Laasner)   Esit. Leslie Da Bass ja Reilika Saks (Agent M) (2018)
"Armunu reggae" (Tõnu Raadik, sõnad Heiti Kender)   Esit. Heiti Kender.

B[muuda | muuda lähteteksti]

"Beautiful Inside"  (Kerli Kõiv, Timo Vendt, Lauri Laubre)   Esit. Kerli Kõiv. ("Eesti Eurolaul 2004" #2)
"Blond Aleksandra" (Raimond Valgre 1933, sõnad Heldur Karmo, 1982)   Esitajad: Mart Sander ja ans. Modern Fox

C[muuda | muuda lähteteksti]

"Citius, altius, fortius" (Arne Oit, sõnad Heldur Karmo, 1970)   Esit. Oleg Melnik (telefilm "Võtmeke", 1970)

D[muuda | muuda lähteteksti]

"Depressiivsed Eesti väikelinnad" (Bert Prikenfeld, Leslie Laasner)   Esit. ans. HU?, 2008.
"Diamond of night" (Priit Pajusaar ja Glen Pilvre, sõnad Maian-Anna Kärmas)   Esit. Evelin Samuel ja Imbi Rätsep (ESC1999 #6)
"Diktori valss" (Mait Maltis, sõnad Heldur Karmo, 1982)   Esitajad: Urmas Ott ja ans. Vitamiin
"Disku pole oluline" (Generaator M)
"Doktor Noormann"   Esit. Gunnar Graps ja ans. Magnetic Band. (1981)

E[muuda | muuda lähteteksti]

"Eesti lipp" (Enn Võrk, 1922, sõnad Martin Lipp)
"Eesti muld ja eesti süda" (Rein Rannap, sõnad Lydia Koidula)   Esit. ans. Ruja. (1983)
"Eestlane olen ja eestlaseks jään" (Alo Mattiisen / Jüri Leesment, 1988)
"Efterglow" (instrumentaal) (Erki Pärnoja)   Esit. Erki Pärnoja (elektrikitarr) (2017, elektrikitarrimuusika)
"Eidekene ketrab" (rahvalik viis, sõnad Eduard Ludvig Wöhrmann)   Esit. Leelo Karp.
"Eighties Coming Back" Esit. ans. Ruffus (Eesti ESC2003 laul, #21)
"Ei kunagi" (Evald Vain, sõnad Erika Vain)   Esit. Heli Lääts (1958)
"Eile nägin ma Eestimaad" (sõnad Juhan Liiv)   Esit. ans. Ruja.
"Ei meelest läe mul iial" (Ülo Vinter)   Esit. Jüri Makarov (filmis "Mehed ei nuta")
"Eine murul"   Esit. Tartu Popi ja Roki Instituut (shake beat)
"Ei ole üksi ükski maa" (Alo Mattiisen, sõnad Jüri Leesment)   Esit. ans. In Spe ja lauljad (Isamaaline laul 1987. aastast)
"Elage kaua".   Esit. ans. Kolumbus Kris.
"Ema süda" (Robert Theodor Hansen, 1882, sõnad Lydia Koidula)   Esit. Harri Vasar ja naisans.
"Esmakordselt" (Evald Vain, sõnad Erika Vain)   Esit. Georg Ots (1960)
"Et uus saaks alguse" Esit. Birgit Õigemeel (Eesti ESC2013 laul, #20)
"Everybody" (Ivar Must, sõnad Maian-Anna Kärmas)   Esitajad: Tanel Padar ja Dave Benton ja ans. 2XL. (ESC2001 võidulaul)

F[muuda | muuda lähteteksti]

"Feel Me Now" (Margus Piik, Tomi Rahula ja Anni Rahula)   Esitaja: Ariadne ("Eesti laul 2017" finaalis)
"Filmistaar"   Esit. ans. Supernova.
"La Forza"   Esit. Elina Nachayeva (Eesti ESC2018 laul, #8)
"Fööniks" (Hans Hindpere, 1971, sõnad Helgi Muller)   Esit. Voldemar Kuslap ja Eesti Raadio Estraadiorkester.

G[muuda | muuda lähteteksti]

"Galaktikad" (instrumentaal)   Esit. ans. Mahavok.
"Goodbye to Yesterday" (Stig Rästa)   Esit. Elina Born ja Stig Rästa (ESC2015 #7)
"Good man down" (Erki Pärnoja muusika ja sõnad)   Esit. Ewert and the Two Dragons (2011)
  (lugu ja esitus/esitajad said mitu Eesti Muusikaauhinda aastal 2012, European Border Breakers Award aastal 2013)

H[muuda | muuda lähteteksti]

"Heinaveol" (Ülo Raudmäe, sõnad A. Pajuvee)   Esit. Georg Ots (1955, 78 rpm 10" shellak, B-poolel "Mängi, pillimees")
"Helmi" (Raimond Valgre)
"Himmelbjerget" (instrumentaal) (Erki Pärnoja)   Esit. Erki Pärnoja (elektrikitarr) (2015) (elektrikitarrimuusika)
"Hobusemäng" (rahvalaul)   Esit. ans. Vägilased (2004) jt.
"Hoidkem neid päevi" (muusika ja sõnad Märt Hunt)   Esitajad: Jaak Joala; Ahti Nurmis, ans. Elektra, Eesti Raadio estraadiork., juh. R. Merkulov.
   (TV-saates "Horoskoop")
"Hümn"   Esit. Jaan Tätte ja Tõnu Raadik.

 I[muuda | muuda lähteteksti]

"Igatsus" (instrumentaal) (Tõnu Aare, sõnad Ott Arder)   Esit. ans. Apelsin (1974)
"Ilus maa" (Rein Rannap, sõnad Hando Runnel, rock-kantaat, 1982)
   Esit. Urmas Alender, Rein Rannap (klaver ja Hammond-orel), ans. Kaseke ja segakoor "Noorus" (19__).
"Ilus oled, isamaa" (muusika ja sõnad Tõnis Mägi)   Esit. Tõnis Mägi ja Eesti Raadio Estraadiorkester.
"Inimesed vaatavad merele"   Esit. ans. Keldriline Heli (1971)
"Insener Garini hüperboloid" (Allan Vainola/Aleksei Tolstoi/Tõnu Trubetsky)   Esit. ans. Vennaskond (1993)
"Isamaa" (Erki-Sven Tüür, sõnad Hando Runnel)   Esit. ans. In Spe. (1983)
"Isamaa ilu hoieldes" (Alo Mattiisen, 1988)   Esit. Ivo Linna koos ansambliga In Spe (1988)
"Isa tuli koju" ((Rainer Jancis, sõnad Mait Vaik)   Esit. ans. Metro Luminal (vok. Allan Vainola)
"Istsõ maailma veerõkõsõ pääle" (Kaarel Kilvet. sõnad rahvasuust)   Esit. Kaarel Kilvet.

J[muuda | muuda lähteteksti]

"Jaagupi jenka".   Esit. Kalmer Tennosaar.
"Jaanipäev" (Vello Toomemets, 1979, sõnad Hando Runnel, 1967)   Esit. Vello Toomemets ja ans. Fix (1979).
"Jaan läeb jaanitulele" (eesti rahvalaul)
"Jamaika hällilaul" (Arne Oit, sõnad Heldur Karmo, 1961)   Esit. Kalmer Tennosaar.
"Jää vabaks, Eesti meri" (Viktor Konstantin Oxford, 1930, sõnade algvariant on poeemist "Terasori", 1916)
  (kasutatud filmis "Me olime kaheksateistkümneaastased", 1965)

K[muuda | muuda lähteteksti]

"Kaelakee hääl" (Priit Pajusaar, sõnad Kaari Sillamaa)   Esit. Maarja-Liis Ilus ja Ivo Linna (ESC1996 #5)
"Kaks kuukiirt mu toas" (Arne Oit, sõnad Heldur Karmo)
"Kamina ees" (Uno Loop)   Esit. Uno Loop.
"Karikakar" (MikkTargo, sõnad Jüri Kõrgema)   Esit. Marju Länik (1984)
  (ERR Raadio-2 100 aasta hittid konkursi võidulaul, 2017)
"Kartuliõis" (Juhan Viiding)   Esit. Juhan Viiding.
"Ka sisaliku tee" (Meelis Leis, sõnad Karl Ristikivi)   Esit. ans. Ummamuudu. (1995)
"Kas pole õnnelik õhtu nüüd see ?" (Uno Naissoo, sõnad Heldur Karmo, 1964)   Esitajad: Kalju Terasmaa (vok. ja vibrafon) ja ork.; Lembit Himma.
"Kauges külas" (Eeva Talsi, 2014, sõnad. Kristiina Ehin)   Esit. ans. Curly Strings
"Kaunilt kaua" (Tõnis Mägi, sõnad Ott Arder)   Esit. Tõnis Mägi ja ans. Ultima Thule.
"Kaunimad laulud" (Friedrich August Saebelmann, sõnad Peeter Ruubel, 1896~)
"Kaunimad laulud" (Alo Mattiisen, 1988)   Esit.Ivo Linna ja ans. Kiigelaulukuuik.
"Kaunimad aastad su elust" (Kulno Süvalep)   Esit. ans. Kaunimate Aastate Vennaskond. (1993) (valss)
"Keelatud maa" (Harmo Kallaste, sõnad Kaari Sillamaa)   Esit. Maarja (Maarja-Liis Ilus) (ESC1997 #8)
"Kellel peatub minu pilk ?" (Mikk Targo, sõnad Mart Helme)   Esit. Marju Länik (1984, tvist)
"Kerjuse laul" (Boris Kõrver, sõnad Ardi Liives, laul operetist "Ainult unistus")   Esit. Helend Peep (1910–2007), 1955.
"Kevadine lugu" (Arne Oit, sõnad Heldur Karmo)   Esit. Georg Ots (1960)
"Kevad Tartu kohal"  ( Vello Toomemets, sõnad Hando Runnel)   Esit. ans. Fix. (1983)
"Kodulinn Tallinn" (Edgar Arro, sõnad Otto Roots)   Esit. Georg Ots (filmis "Juhuslik kohtumine", 1961)
"Koit" (Mihkel Lüdig)
"Koit" (Tõnis Mägi, 1988)   Esit. Tõnis Mägi ja Eesti Raadio segakoor (bolero)
"Kokku" Esit. Jaan Tätte.
"Kui kustunud päikesenaer" (muusika ja sõnad Kustas Kikerpuu)
   Esitajad: Jaak Joala; Naisduo ja ans. Admiral K.Kikerpuu juhat. ("Tippmeloodia" 1974 žürii eripreemia)
"Kui on meri hülgehall"   Esit. Lauri Nebel ja Kadri Jäätma (laul filmist "Siin me oleme", 1979)
"Kui tahad olla hea" (Uno Naissoo)   Esit. Els Himma ja ork. Aleksander Rjabovi juhat. (filmis "Varastati Vana-Toomas", 1970)
"Kui tuuled pöörduvad" (Sven Lõhmus) Esit. Sandra Nurmsalu. (Laulukonkursil Eesti Laul 2014 #10).
"Kungla rahvas" (Karl August Hermann, 1874, sõnad Friedrich Kuhlbars (luuletus "Vanemuine"))   (Laulu lauldakse üldlaulupidudel.)
"Kuula" (Ott Lepland, sõnad Aapo Ilves) Esit. Ott Lepland (ESC2012 #6).
"Kuuskümmend viis" (tekstis "Aasta siis oli '65") (Ivo Linna, sõnad Villu Kangur) Esit. Ivo Linna.
"Käime katuseid mööda" Esit. ans. Smilers.
"Kõnõtraat" (Jan Rahman)   Esit. ans. Ummamuudu. (Raadio 2 Aastahitt 1994)

L[muuda | muuda lähteteksti]

"Laev tõstis üles purjed öises fjordis" (Gustav Ernesaks, sõnad Evald Tammlaan) (Laul näidendi "Raudne kodu" jaoks, 1956)
"La Forza"   Esit. Elina Nachayeva (ESC2018)
"Lahkumislaul" (Ülo Vinter, sõnad Kulno Süvalep)
"Lahtilükkamine" (Jaak Johanson)
"Las jääda nii kuis oli" (rahvalik viis, sõnad Anna Haava)
"Laste unistused"   Esit.Iiris Vesik, Kadri Hunt ja Eesti Raadio Laululapsed
"Laul filmist "Verekivi"" (Kustas Kikerpuu)
"Laul kaugest kodust" (Eino Tamberg, sõnad Ralf Parve)   Esit. Voldemar Kuslap (filmis "Inimesed sõdurisinelis", 1968)
"Laulge, poisid, laulge, peiud" (eesti rahvaviis, sõnad Aleksander Eduard Thomson)
"Laul Põhjamaast" (Ülo Vinter, sõnad Enn Vetemaa) (Koorilaul).
"Laululilled" (Tõnu Aare, sõnad Ott Arder)   Esit. ans. Apelsin.
"Laul verelilledest" (Gennadi Taniel, sõnad Helmi Karjahärm)   Esit. Tõnis Mägi ja Eesti Raadio Estraadiorkester.
"Leib jahtub" (Andres Valkonen, Leelo Tungal).   Esit. Tõnis Mägi ja Andres Valkoneni ansambel
"Leiutaja ja laiutaja"   Esit. ans. Ruja.
"Lell'o"   Esit. ans. Trad.Attack!
"Lenda, lenda lepalind" (rahvalik). (mitu samanimelist erinevat laulu)
"Lenda, lenda, hiigellind, sa" (Bruno Oja)   Esit. Bruno Oja (O'Ya) (1977~)
"Lennelda priiks"   Esit. ans. Ultima Thule.
"Leto svet" Esit. ans. Kreisiraadio (Eesti ESC2008 laul, finaali ei pääsenud)
"Let's Get Loud" (muusika ja sõnad Sven Lõhmus) Esit. ans. Suntribe (Eesti ESC2005 laul, finaali ei pääsenud)
"Liivakell" (Tõnis Mägi, sõnad Villu Kangur)   Esit. Tõnis Mägi ja Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri keelpillikvartett.
"Lilleke rohus" (sõnad ja muusika Alar Aigro)   Esit. ans. Tuberkuloited (1994)
"Linnasuwe laul"   Esit. HU?
"Liivimaa pastoraal" (Riho Sibul, sõnad Villu Kangur)   Esit. ans. Ultima Thule.
"Lõke preerias" (Arne Oit, sõnad Heldur Karmo, 1963)   Esit. Uno Loop.
"Läbi saju" (Raimond Valgre)

M[muuda | muuda lähteteksti]

"Ma loodan, et saan sellest üle" (Raimond Valgre)   Esit. ER Meeskvartett.
"Massikommunikatsioon" (Hardi Volmer)   Esit. ans. Singer Vinger.
"Ma tantsin vihmas ja tuules" (Tõnu Raadik, sõnad Jaan Tätte)   Esit. Lauri Saatpalu (2000)
"Matkalaul" (Tõnu Aare, sõnad Henno Käo)   Esit. ans. Apelsin.
"Meeletu maailm" (muusika ja sõnad Valter Ojakäär)   Esit. Ivo Linna.
"Meie Mall" (Arne Oit, sõnad Heldur Karmo)   Esit. Anu Anton.
  (Eesti NSV Riikliku Filharmoonia estraadiosakonna 1. võistluskontserdi 1. preemia 1959. aastal)
"Mere lapsed" (Maria ja Tomi Rahula, sõnad Peeter Pruuli)   Esit. Koit Toome (ESC1998 #11)
"Metsaneid" (Mikk Targo, sõnad Tõnis Mägi)   esit. Tõnis Mägi ja ans. Muusik Seif  (1981)
"Metsateel" (Artur Kapp, 1895) Esit. Georg Ots.
"Mina ise" (Kaja Kõlar, Sergei Pedersen, sõnad Kaja Kõlar)   Esit. Ele Kõlar, Kaja Kõlar ja ans. Radar (1980)
"Mina jään" (Mihkel Raud, Lenna Kuurmaa)   Esit. Lenna ("Eesti laul 2012" #2; 2013. aasta Eesti Muusikaauhind - aasta parim laul)
"Mind veel ei ole" (Arne Oit, sõnad Heldur Karmo)
"Minemine" (Marko Matvere, sõnad Jaan Tätte)   Esit. Marko Matvere ja Jaan Tätte.
"Mingem üles mägedele" (Karl August Hermann / Mihkel Veske)
"Minu südames sa elad" (Arne Oit, sõnad Heldur Karmo)   Esit. Jaak Joala. (1970)
"Mis maa see on ?" (Siiri Sisask)   Esit. Siiri Sisask. (1998~)
"Misjaoks ?" (Hans Hindpere, sõnad Helgi Muller)
"Mis värvi on armastus ?" (Arne Oit, sõnad Heldur Karmo)   Esit. Uno Loop.
"Misty town" ("Valgesse uttu") (Eino Tamberg, sõnad Uno Laht)   Esit. Ülle Ulla. (Sally laul ooperist "Raudne kodu", 1965)
"Moonwalk" (muusika ja sõnad Sven Lõhmus)   Esit. Laura (Eesti Eurolaul 2005 #2)
"Muinaslugu muusikas" (Raimond Valgre)
"Mu isamaa on minu arm" (Gustav Ernesaks, 1944, sõnad Lydia Koidula, 1867~)
"Mu isamaa on minu arm" (Aleksander Kunileid, 1869~, sõnad Lydia Koidula, 1867~)
"Mu kodu" (Uno Naissoo, sõnad Juhan Saar)   Esit. Jaak Joala. (1971)
"Mul meeles veel" (Kustas Kikerpuu)   Esit. Toomas Jõesaar; Henn Rebane (akkordion)
"Mu meelen kuldne kodukotus" (Friedrich Saebelmann, sõnad A. Rennit)   Esit. Artur Rinne.
"Muusa" Esit. Laura. (2007) (Ilmus 2007 albumil "Muusa", millele omistati Eesti Muusikaauhinnad 2008 aasta albumi tiitel)
"Mõtisklus" (Gennadi Podelski, sõnad Heldur Karmo)   Esit. Georg Ots (1959 filmis "Vallatud kurvid")
"Mängi, pillimees!" (Valter Ojakäär, sõnad Heldur Karmo ja Ants Meerits, 1953)   Esit. Georg Ots (1955, 78 rpm 10" shellak, A-poolel "Heinaveol"),
  Leida Sibul ja Hilda Koni (duo, 195_).
"Märtsis algas mai" (Uno Naissoo, sõnad Heldur Karmo, 1970)   Esit. Uno Loop. (jazz-samba)
"Määme om seo maa" (muusika ja sõnad Jan Rahman)   Esit. Mari Kalkun.

N[muuda | muuda lähteteksti]

"Naer" (Toivo Kurmet)   Esit. ans. Virmalised, vok. Jaak Joala. (1968~) (üks esimesi Eesti biitansamblite omaloomingulistest lauludest)
"Naera, naera" (Rein Rannap, sõnad Viivi Luik)   Esit. Tõnis Mägi ja ans. Psycho (1980 LP)
"Nagu merelaine" (Ivar Must, sõnad Leelo Tungal)   Esit. Silvi Vrait (Eesti ESC laul, ESC1994 #24).
  (esimene Eesti laul, mis jõudis Eurovisiooni Lauluvõistluse finaali, ESC1994 #24)
"Neile, kes kaua on teel" (Valter Ojakäär, sõnad Jaan Kaplinski)   Esit. Silvi Vrait ja ans. Fix ("A. Oidi nim. Lauluvõistlus" 1979). (Sama tekst, mis "Allnõlva sarapikus")
"Neil päevil polnud algust" (Uno Naissoo, sõnad Heldur Karmo)
"Neiu mustas kleidis"   Esit. ans. 2 Quick Start.
"Näen sind" (Uno Naissoo, sõnad Heldur Karmo, 1966)   Esitaja: Vello Marken (1966~)

O[muuda | muuda lähteteksti]

"Oi, te poisid" (Boris Kõrver, sõnad Manivald Kesamaa)   Esit. Georg Ots (1960).
"Ojalaul" (Jaan Tätte)   Esit. Jaan Tätte (2001).
"Oktoobrikuu" (Arne Oit, sõnad Heldur Karmo) Esit. Paul Allik  (tango)
"Oma laulu ei leia ma üles" (Valter Ojakäär, 1966, sõnad Leelo Tungal).   Esit. Heli Lääts.
"Once in a Lifetime" Esit. Ines (Eesti ESC2000 laul, #4)
"On kallis mulle kodupaik" (Gennadi Podelski, Jossel Nasalevitsh)   Esitajaid: Leida Sibul ja Hilda Koni (duo, 1956), Voldemar Kuslap ja Heli Lääts (1984).
"On küll hilja" (Mikk Targo, sõnad Kaari Sillamaa)   Esit. ans. Code One (1993)
"On läinud aastad" (Heini Vaikmaa / M. Tross).   Esit. ans. Mahavok, vok. Kare Kauks.
"On silmi siniseid" (muusika ja sõnad Albert Uustulnd )
"Olematu laul" (Valter Ojakäär, sõnad Leelo Tungal)   Esit. Helgi Sallo, 1968.
"Oma laulu ei leia ma üles" (Valter Ojakäär, sõnad Leelo Tungal, 1966)   Esitajad: Heli Lääts. (Eesti Telefilmi muusikafilmis "Meloodia 67")
  Ansambel Metsatöll (ethno-rock töötlus, 2005. a. album). (kasutati 2008. a. TV-seriaali "Tuulepealne maa" tunnusmuusikana)

P[muuda | muuda lähteteksti]

"Palus pohli punetab" (Uno Naissoo)
"Palve" (Tõnis Mägi, sõnad Villu Kangur) (="Looja, hoia Maarjamaad! ...")   Esit. Tõnis Mägi.
"Partners In Crime" (Hendrik Sal-Saller, sõnad Berit Veiber)   Esit. Gerli Padar (Eesti ESC2007 laul, finaali ei pääsenud)
"Patune mõte" (InBoil, sõnad Andrus Rootsmäe)   Esit. ans. InBoiler (1995).
"Peagi saabun tagasi su juurde" (Raimond Valgre)
"Peegelpildis"   Esit. ans. Maria Stuart (indie-pop)
"Peeglid" (Gunnar Kriik / Ott Arder)
"Pihlapuu" ("Taas punab päiksekiirtes pihlapuu ...") (Kustas Kikerpuu)   Esit. Ivo Linna.
"Pimedale muusikule" (muusika ja sõnad Tõnis Mägi)   Esit. Tõnis Mägi ja EREO. (1975)
"Piparkoogipoisid" (Vello Lipand, 1961, sõnad Astrid Gullstrand, tõlkinud Heljo Mänd)   Esit. ER Meeskvartett (1962~)
"Pistoda laul" (Uno Naissoo, sõnad Paul-Eerik Rummo) (Laul filmist "Viimne reliikvia", 1969).
"Play" Esit. Jüri Pootsmann (Eesti ESC2016 laul, finaali ei jõudnud)
"Poisid ritta" (Lastelaul)
"Pojaga restoranis" (Jaan Sööt, sõnad Juhan Viiding)   Esit. ans. Jäääär. (2009 album)
"Prostituudi laul" (Uno Naissoo, sõnad Paul-Eerik Rummo) (Laul filmist "Viimne reliikvia", 1969).
"Puhkus Viljandis" (Leo Normet)
"Puhu tuul ja tõuka paati" (liivi rahvalaul, tõlkinud Mart Pukits)
"Põdra maja"  (Lastelaul)
"Põgene, vaba laps" (Uno Naissoo, sõnad Paul-Eerik Rummo) (Laul filmist "Viimne reliikvia", 1969).
"Päkapikk" (Lastelaul)
"Päikesekild" (Arne Oit, sõnad Heldur Karmo, 1963)   Esitajad: Urve Uustalu, Heli Lääts
"Püha Elmo tuled" (Tõnis Mägi, sõnad Villu Kangur)   Esit. Tõnis Mägi ja A.Ulvik & Co.
"Pühajärv" (Leila Miller, sõnad Valdo Randpere)   Esit. Valdo Randpere ja Leila Miller (1984)

Q[muuda | muuda lähteteksti]

−−−−−

R[muuda | muuda lähteteksti]

"Raagus sõnad" (Rein Rannap, sõnad Peeter Ilus)   Esit. Marju Kuut, Rein Rannap (klaver), Eesti Raadio estraadiorkester, dir. Rostislav Merkulov (1974)
"Rannakolhoosis" ("Seda paati pole tehtud ...") (Valter Ojakäär, sõnad Debora Vaarandi) Esit. L. Tauts.
"Rapunzel" (Vaiko Eplik)   Esit. Lenna Kuurmaa. ("Eesti Laul 2010" #2)
"Rockefeller Street" Getter Jaani (Eesti ESC2011 laul, #24)
"Rong" (Tõnis Mägi, sõnad Ott Arder)   Esit. ans Muusik-Seif. (1987)
"Runaway" Esit. Sahlene (Eesti ESC2002 laul, #3)
"Rändaja õhtulaul" (Anne Maasik, sõnad Ernst Enno)   Esit. Anne Maasik (filmis "Nipernaadi", 1983)
"Rändajad" (muusika ja sõnad Sven Lõhmus)   Esit. ans. Urban Symphony (Eesti ESC2009 laul, #6)
"Rändame koos" (Rein Laaneorg, sõnad Heldur Karmo, 1986)   Esitajad: Aivar Mäe ja ans. Vitamiin

S[muuda | muuda lähteteksti]

"Saaremaa valss" (Raimond Valgre, 1948, sõnad Debora Vaarandi)   Esitajad: Georg Ots jpt.
"Sa haara kinni mu käest" (muusika ja sõnad Mikk Targo)   Esit. Tõnis Mägi ja ans. Music Seif.
"Sa oled mul teine" (Rein Rannap, sõnad Ott Arder)   Esit. ans. Ruja. (1983)
"Sa tule nüüd" (muusika ja sõnad Rein Rannap)   Esit. Tõnis Mägi ja Eesti Raadio estraadiorkester.
"Sa tulid tuppa" (Andres Valkonen, sõnad Juhan Liiv)   Esit. ans. Väntorel (1971)
"Sellest saab meie suvi"   Esit. ans. Code One.
"Sind otsides" (Gennadi Taniel, sõnad Oskar Kruus)   Esit. Tõnis Mägi ja Eesti Raadio Estraadiorkester.
"Sind surmani" (Aleksander Kunileid / Lydia Koidula) Koorilaul.
"Sinilind" (Raimond Valgre)
"Sinkjad sünkjad" (instrumentaal)   Esit. Vaiko Eplik. (2012~)
"Siren" Esit. Malcolm Lincoln (Eesti ESC2010 laul, finaali ei pääsenud)
"Storm" (Stig Rästa, Vallo Kikas, Victor Crone, Sebastian Lestapier, Fred Krieger) Victor Crone (Eesti ESC2019 laul, #20)
"Suur loterii"   Esit. Ivo Linna ja ans. Supernova.
"Sunflower" (muusika ja sõnad Sven Lõhmus)   Esit. Laura (Eesti Eurolaul 2007 #3)
"Surrounded" (Maria ja Tomi Rahula, sõnad Maria Rahula)   Esit. ans. Slobodan River (solist Ithaka Maria). ("Eesti Eurolaul 2004" #3)
"Suur loterii" (Rainer Michelson, sõnad Urmas Jaarman)   Esit. Ivo Linna ja ans. Supernova ("Eesti Laul 2017" #5)
"Suur suvi" (Rein Rannap, sõnad Peeter Ilus)   Esit. Jaak Jürisson.
"Suvekuninganna" (Jüri Kõrgema   Music By – Mikk Targo)   Esit. ans. Mahavok.
"Suveöö" (Arne Oit, sõnad Heldur Karmo, 1971)   Esit. Jaak Joala. (Eesti Televisiooni sarisaate "Horoskoop" esimese hooaja võitja).
"Sügisballaad" (Olav Ehala, sõnad Vally Ojavere)   Esit. Tuuli Taul.
"Sügistuuled" (Tõnu Aare, sõnad Ott Arder)   Esit. ans. Apelsin (1982). (reggae)

Z[muuda | muuda lähteteksti]

"Zero Gravity" (Jakob Hazell - Kerli Kõiv - Svante Halldin)   Esit. Kerli Kõiv (2012, US dance#6)

T[muuda | muuda lähteteksti]

"Taas punab pihlakaid" (muusika ja sõnad Kustas Kikerpuu)   Esit. Kergemuusikakoor, dirigent Paul Ruudi.
"Tagareas" (Lauri Saatpalu)   Esit. Siiri Sisask. ("Eesti Eurolaul 1998")
"Tahan lennata" (Tõnu Raadik, sõnad Jaan Tätte)
"Talveöö" (Karl Madis)   Esit. ans. Karavan, vok. Karl Madis.
"Tantsin sinuga taevas"   Esit. ans. Smilers.
"Ta polnud üksinda" (Felix Mandre, sõnad Heldur Karmo, 1956)   Esitajad: Herbert Krutob ja ER meeskvartett.
"Through my window" Esit. Sandra Oxenryd (Eesti ESC2006 laul, finaali ei jõudnud)
"Tii" (Priit Pajusaar, Glen Pilvre, sõnad Aapo Ilves)   Esit. ans. Neiokõsõ (Eesti ESC2004 laul, finaali ei jõudnud)
"Tule kui leebe tuul" (Henry Laks)   Esit. Henry Laks ja ans. Seitsmes Meel (1989).
"Tunnen ära" Esit. ans. Ummamuudu.
"Tuulevaiksel ööl" (Jaan Tätte) Esit. Jaan Tätte, Marko Matvere, Maarja-Liis Ilus, Liisi Koikson (2010)
"Tuul käib tühjal rannal ringi" (Peeter Randma - Ernst Enno)   Esit. ans. Andromeeda.

U[muuda | muuda lähteteksti]

"Uhti-uhti uhkesti" (Lastelaul)
"Ukuaru valss" (Arvo Pärt)   Esitused: instrumentaalloona 1973. aastal valminud mängufilmis "Ukuaru", ans. Sannalise, ans. Lindpriid (album, 2007).
"Ulila suveaed" (Peeter Väljak, sõnad J. Rosenfeld)   Esit. ans. Fix.
"Unimüts" (Uno Naissoo, sõnad Heldur Karmo, 1963)   Esitaja: Marika Tomberg.
"Unustuse jõel" (Arne Oit, 1972, sõnad Heldur Karmo)   Esit. Jaak Joala. (1975) (bolero)
"Uskusin, et päevad" (Gunnar Graps, sõnad Rudolf Rimmel)   Esit. ans. Magnetic Band.
"Usu ometi" (Heini Vaikmaa, sõnad Doris Kareva)   Esit. ans. Mahavok (vok. Kare Kauks) (1987)

V[muuda | muuda lähteteksti]

"Vaeslapse blues" (muusika ja sõnad Kaari Sillamaa, 1996)   Esitajad: Arnold Oksmaa ja Brassmans Show (2002)
"Vaid sulle" (Ülo Raudmäe, sõnad Heldur Karmo, 1961)   Esitaja: ER meeskvartett.
"Vaiki kui võid" (Urmas Alender)
"Vaikne kena kohakene"
"Valgesse uttu" ("Misty town") (Eino Tamberg, sõnad Uno Laht)   Esit. Ülle Ulla. (Sally laul ooperist "Raudne kodu", 1965)
"Vana hea valsiviis" (Edgar Arro, sõnad Heldur Karmo)   Esit. Georg Ots (filmis "Juhuslik kohtumine", 1961)
"Vana klaver" ("Suusabaasis on tantsupidu")  (Gennadi Podelski, sõnad Uno LahtKalmer Tennosaar (enne 1968. a.)
"Vana lokomotiiv" (Ivo Linna, sõnad Ott Arder)
"Vana mehe laul"  (Olav Ehala, sõnad Juhan Viiding) (Papa Carlo laul etendusest "........")
"Vana pildiraam" (Priit Pihlap, sõnad Juhan Sütt)   Esti. ans. Fix.
"Vana vaksal" (Rein Rannap, sõnad P. Ilus)
"Vanasti kui maailm loodi"
"Veel viivuks jää" (muusika ja sõnad Raimond Valgre, 1934).   Esit. Helgi Sallo; Jüri Pärg; Sulev Luik.
"Verona".   Esit. Koit Toome ja Laura (ESC2017, finaali ei jõudnud)
"Veskimees" (Henn Rebane, sõnad Hando Runnel)   Esit. Jaak Jürisson. (1983)
  (Laul oli Eesti Televisiooni saate "Viljaveski" tunnuslaul, 1982–1992)
"Via Baltica" (Tõnu Aare muusika ja sõnad)   Esit. ans. Apelsin (1974)
"Viimane laev" (Kait Tamra, sõnad Juhan Smuul)   Esit. ans. Justament.
"Vilsandi laul" (Jaan Tätte)
"Vitsalaul"   Esit. Eesti Raadio Laululapsed. (lastelaul)
"Võilill" (Lastelaul)
"Võta mind lehtede varju" (Urmas Alender, 1975, sõnad Viivi Luik)   Esit. Urmas Alender.
"Väike tüdruk" (Ülo Raudmäe, sõnad Heldur Karmo)   Esit. Georg Ots (1958)
"Väike tüdruk" (Oleg Sõlg)   Esit. ans. Polyphon, vok. Oleg Sõlg.
"Väikesed lapsed kõik magavad juba" (Lastelaul)
"Vändra metsas, Pärnumaal"

W[muuda | muuda lähteteksti]

"Walking on air" (Kerli Kõiv, Lester Mendez)  (2008  Deutschland#25, Italia#20)   Esit. Kerli Kõiv.
  ERR Raadio-2 "Aasta hitt 2009"; Eesti Muusikaauhind "Parim aasat video 2009"; Euroopa Hot 100 single #75.
"Washington"   Esit. Anna Kaneelina (2019)

Õ[muuda | muuda lähteteksti]

"Õhtulaul" (Harri Kõrvits, sõnad Manivald Kesamaa)   Esit. Georg Ots (1956)
"Õhtulaul" (mitu erinevat sellenimelist laulu)
"Õhtu rannal" (Valter Ojakäär)   Esitajad: Kalmer Tennosaar, Ivo Linna.
"Õige valik" (Raimond Valgre, sõnad Alice Feuillet, tõlkinud Otto Roots)
"Õnnelik"
"Õnne algus" (Uno Naissoo)   Esit. Anna Põldvee ja Tõnu Naissoo (klaver)
"Õrn ööbik" (Karl Ramm, sõnad Gustav Wulff-Õis, 1883).
"Õunalaul" (Rein Rannap, sõnad Ott Arder)

Ä[muuda | muuda lähteteksti]

"Ära jahtu" (Hardi Volmer, sõnad ja muusika)   Esit. ans. Singer Vinger.
"Ärkamise aeg" (sõnad ja muusika René Eespere). Koorilaul.
"Ära küsi" (Arne Oit, sõnad Heldur Karmo, 1976)   Esitaja: Voldemar Kuslap.
"Äärelinna bluus" (Gunnar Graps)   Esit. ans. Magnetic Band, vok. Gunnar Graps.

Ö[muuda | muuda lähteteksti]

"Öö tuleb siis" (Uno Naissoo, sõnad Heldur Karmo, 1965)   Esitaja: Tiiu Varik.

Ü[muuda | muuda lähteteksti]

"Ühe suve muinaslood" (Uno Naissoo, sõnad. Heldur Karmo, 1974)   Esitaja: Jaak Joala.
"Üks imelik masin". (muusika ja sõnad Gunnar Graps)   Esit. ans. Mikronid (1967).
"Üks laul, üks viis" (Peeter Vähi, sõnad Reet Linna)   Esitajad: ans. Vitamiin (1981), ans. Fix (1985).
  solistid Tarmo Pihlap, Viljo Tamm, Reet Linna, Ivo Linna, Agu Tammeorg, Silvi Vrait, Tõnis Mägi, Marika Uus (Tartu muusikapäevad 1986, ETV).
"Üle lume lagedale"
"Üles, üles, hellad vennad!" (Andres Lemba / rahvaluule)  Laul poistekooridele.
"Üks paik siin ilmas" (Kustas Kikerpuu)   Esit. Tõnis Mägi ja Eesti Raadio Estraadiorkester.
"Üks väike laul oli rannas maas" (Valter Ojakäär, sõnad Ellen Niit)   Esit. Heidy Tamme.
"Ühes väikses Eesti linnas" (Rein Rannap, sõnad Jüri Üdi/Juhan Viiding)   Esit. ans. Noor Eesti (ans. Rein Rannapi juhatusel), vok. Tajo Kadajas (1977)
"Ülle" (Vello Salumets, muusika ja sõnad)   Esit. ans. Optimistid (1966~)
"Ütle meri, mu meri!" (muusika ja sõnad Albert Uustulnd)

X, Y, Ž, Č, Š[muuda | muuda lähteteksti]

−−−−−