Eesti Straussi Ühing

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Eesti Johann Straussi Ühing)
Eesti Straussi Ühingu korraldatud kontsert Leopold Hanseni Majamuuseumis Elvas, 2. august 2012
Eesti Straussi Ühingu silt Leopold Hanseni Majamuuseumi ukse kohal

Eesti Straussi Ühing (ka Eesti Johann Straussi Ühing) on 1990. aastal Elvas asutatud mittetulundusühing, mille eesmärk on tutvustada ja propageerida Strausside suguvõsa ja nende kaasaegsete muusikat.

Ühingu looja ja esimene esimees oli Elva kultuuritegelane Kalev Päid. 1990. ja 1991. aastal avaldas ta ühingu nimel kaks brošüüri, mis tutvustasid Johann Straussi elu ja loomingut. Kohalikest kultuuritegelastest osales ühingus ka Elva Vabatahtliku Tuletõrje Ühingu esimees Julius Illus.

Eesti Straussi Ühing on tegutsenud Elvas Leopold Hanseni majamuuseumis aadressil Vaikne tänav 10. Alates 2019. aastast on ühing registreeritud Elvas aadressil Kesk tänav 23.[1] Ühingu algatusel toimuvad Elvas mitmesugused muusika- ja kultuuriüritused, nende seas kammerkontserdid, uusaastakontserdid ja Straussi festival "Kuningriik", mida on nimetatud "Elva stiilseimaks suvepeoks, kus ka pealtvaatajad on riietunud 19. sajandi teise poole moe järgi"[2].

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Eesti Straussi Ühing. e-Äriregister.
  2. "Arhiivikoopia". Originaali arhiivikoopia seisuga 19. juuli 2009. Vaadatud 2. augustil 2012.{{netiviide}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]