EESTI 200

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt EESTI 200 (kultuuriliikumine))
 See artikkel räägib kultuuriliikumisest; erakonna kohta loe artiklit Eesti 200.

EESTI 200 on Eesti Kultuuri Koja algatusel 2015. aastal loodud kultuuriline liikumine, mille eesmärk on luua kultuuritegijate digikogu Eesti Mälupank (ka Eesti Kultuuritegijate Mälupank[1]). Mälupanga tegevust korraldab mittetulundusühing Eesti Kultuur 200.[2]

Mälupanka kavatsetakse koguda Eesti suulist kultuuripärandit kultuuritegelaste intervjuudena, mille salvestised võtaks hoiule Eesti Kirjandusmuuseumi kultuurilooline arhiiv[1].

Liikumise eestvedajatena on mainitud Kärt Summatavetit ja Mart Merd[2], idee autorite seas nimetatakse liikumise tutvustuses Eesti Kultuuri Koja kodulehel lisaks Pille Lille[3]. EESTI 200 tunnusmärgi autor on disainer Ilmar Vallikivi[2]. Heategevusoksjonitega on liikumist toetanud Viimsi Rotary Klubi[4][2].

2018. aastal kritiseeris EESTI 200 vastloodud poliitilise liikumise (hilisema erakonna) Eesti 200 nimekasutust, nimetades seda nimerööviks[5]. Pressiteates teatas Mart Meri, et Eesti 200 "nimetus ja logo registreeriti Eesti Patendiametis kaubamärgina 17. oktoobril 2016" ning "patendi autor on Kärt Summatavet". Kristina Kallas vastas kommentaariga "Nende algatus on ju ka väga tervitatav. Kahju, et sellest varem laiemalt teada ei olnud," kuid ei pidanud kaubamärgi varasemat registreeringut sümpoosionite ja konverentside korraldamise vallas poliitilise liikumise jaoks takistavaks asjaoluks [6]. Vaidlustusele vaatamata jõudis poliitiline liikumine enda registreerimiseni alguses MTÜ ja seejärel ka erakonnana[viide?].

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]