Dominic Fike

Allikas: Vikipeedia
Dominic Fike
Tuntud kui Marty Krazz
Sündinud 30. detsember 1995
Naples, Florida
Stiilid alternatiivne hiphop, rap rock
Elukutse laulja, laulukirjutaja, räppar
Pill kitarr, trummid, basskitarr
Tegev 2017–praeguseni
Plaadifirma Columbia Records
Seotud esitajad Kevin Abstract, Kenny Beats, Brockhampton (ansambel), Halsey
Veebileht https://dominicfike.com

Dominic David Fike (sündinud 30. detsembril 1995) on Ameerika Ühendriikide laulja ja räppar Naplesist, kellel on plaadileping Columbia Recordsiga.

Lapsepõlv[muuda | muuda lähteteksti]

Fike kasvas muusika keskel üles. Kümneaastaselt sai ta endale kitarri ja õppis seda mängima. Fike kasvas üles koos oma noorema venna, Alexi, õe, Apple'i ja vanema venna, Seaniga ning on filipiini ja afroameerika juurtega.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

2017–2018: "Don't Forget About Me, Demos"[muuda | muuda lähteteksti]

Dominic Fike hakkas tähelepanu pälvima, kui ta tegi muusikat koos oma tolleaegse produtsendi Hunter Pfeifferiga (tuntud lavanimega 54), millest sündis SoundCloudi mitu populaarset laulu, näiteks "WeControlTheWeather", mis ilmus 54 ja SoundCloudi konto alt. Tema esimene EP "Don't Forget About Me, Demos" ilmus 2017. aasta detsembris, kui ta oli 21-aastane. See EP salvestati ajal, mil Fike oli politsei käsul koduarestis. EP köitis mitme plaadifirma tähelepanu ja kutsus esile pakkumishinna sõja, lõpuks otsustas Dominic Fike sõlmida 4 miljoni dollari väärtuses plaadilepingu Columbiaga. Veidi aega pärast seda läks ta koduaresti rikkumise eest vangi. 2018. aastal ilmus Dominic Fike'i esimene hittsingel "3 Nights", mis jõudis mitmete maade muusikaedetabelites TOP 10-sse, sealhulgas Austraalias, Iirimaal ja Suurbritannias.

"3 Nightsi" akustilist kitarriheli on võrreldud Jack Johnsoni muusikaga. Laul saadeti mitmetesse raadiojaamadesse mängimiseks ja lisati Spotify esitusloendisse. "3 Nights" sai Rolling Stone'i, Pitchforki ja Billboardi kriitikutelt positiivset tagasisidet. Billboard kirjeldas Dominic Fike'i kui muusikastiile ühendavat artisti ja nimetas teda uustulnukaks, keda tasub jälgida. Tema hittsinglit nimetati "Motowni-varjundiks" ning "trendikindlaks ja vastupandamatuks".

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

EP-d[muuda | muuda lähteteksti]

Singlid[muuda | muuda lähteteksti]

Auhinnad ja nominatsioonid[muuda | muuda lähteteksti]

Aasta Auhinnagala Töö Kategooria(d) Tulemus
2020 NME Tema ise Essential New Artists for 2020 Nomineeritud