Disney joonisfilmide loend

Allikas: Vikipeedia

Siin on loetletud täispikad Disney joonisfilmid, mis on toodetud kinolina jaoks.

Disney raudvara[muuda | redigeeri lähteteksti]

Disney raudvaraks (official canon) loetakse joonisfilme, mille on täielikult tootnud Walt Disney Animation Studios, endise nimega Walt Disney Feature Animation.

Aasta Pealkiri Algupärane pealkiri
1937 Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi Snow White and the Seven Dwarfs
1940 Pinocchio Pinocchio
Fantaasia Fantasia
1941 Dumbo Dumbo
1942 Bambi Bambi
1942 Saludos Amigos Saludos Amigos
1944 Kolm ratsameest The Three Caballeros
1946 Tehkem muusikat Make Mine Music
1947 Lusti ja lõbu Fun and fancy free
1948 Viiside aeg Melody Time
1949 Ichabodi ja hr Konna seiklused The Adventures of Ichabod and Mr Toad
1950 Tuhkatriinu Cinderella
1951 Alice imedemaal Alice in Wonderland
1953 Peeter Paan Peter Pan
1955 Leedi ja Lontu Lady and the Tramp
1959 Okasroosike Sleeping Beauty
1961 101 dalmaatslast One Hundred and One Dalmatians
1963 Mõõk kivis The Sword in the Stone
1967 Džungliraamat The Jungle Book
1970 Aristokassid Aristocats
1973 Robin Hood Robin Hood
1977 Karupoeg Puhh The Many Adventures of Winnie the Pooh
Päästesalk The Rescuers
1981 Vips ja Sulli The Fox and the Hound
1985 Must pada The Black Cauldron
1986 Meisterdetektiiv härra Hiir The Great Mouse Detective
1988 Oliver ja sõbrad Oliver & Company
1989 Väike merineitsi The Little Mermaid
1990 Linn merepõhjas The Rescuers Down Under
1991 Kaunitar ja koletis Beauty and the Beast
1992 Aladdin Aladdin
1994 Lõvikuningas The Lion King
1995 Pocahontas Pocahontas
1996 Jumalaema kiriku kellamees The Hunchback of Notre Dame
1997 Herakles Hercules
1998 Mulan Mulan
1999 Tarzan Tarzan
2000 Fantaasia 2000 Fantasia 2000
Dinosaurus Dinosaur
2001 Kreisi keiser The Emperor's New Groove
Atlantis: Kadunud kuningriik Atlantis, the Lost Empire
2002 Lilo ja Stitch Lilo & Stitch
Aarete planeet Treasure Planet
2003 Vennad karud Brother Bear
2004 Lehmabande Home on the Range
2005 Väike tibu 1 Chicken Little
2007 Robinsonid 1 Meet the Robinsons
2008 Välk 1 Bolt
2009 Printsess ja konn The Princess and the Frog
2010 Rapuntsel Tangled
2011 Karupoeg Puhh Winnie the Pooh
2012 Lammutaja Ralf Wreck-It Ralph
  1. Arvutianimatsioon.

Disney-Pixari joonisfilmid[muuda | redigeeri lähteteksti]

Joonisfilmid on valminud Disney kompanii ja tema allüksuse Pixari koostööna.

Aasta Pealkiri Algupärane pealkiri
1995 Lelulugu Toy Story
1998 Putukalugu A Bug's Life
1999 Lelulugu 2 Toy Story 2
2001 Kollide Kompanii Monsters, Inc.
2003 Kalapoeg Nemo Finding Nemo
2004 Imelised The Incredibles
2006 Autod Cars
2007 Ratatouille Ratatouille
2008 WALL-E WALL-E
2009 Üles Up
2010 Lelulugu 3 Toy Story 3
2011 Autod 2 Cars 2
2012 Vaprake Brave
2013 Kollide Ülikool Monsters University

DisneyTooni stuudio joonisfilmid[muuda | redigeeri lähteteksti]

Joonisfilmid on tootnud Disney kompanii allüksus DisneyToon Studios.

Aasta Pealkiri Algupärane pealkiri
1990 DuckTales the Movie: Treasure of the Lost Lamp
1995 A Goofy Movie
1999 Doug's 1st Movie
2000 Tiigrifilm The Tigger Movie
2001 Suvi: Kool on läbi Recess: School's Out
2002 Peeter Paan tagasi Eikunagimaal Return to Never Land
2003 Džungliraamat 2 The Jungle Book 2
Nodzu film Piglet's Big Movie
2004 Teacher's Pet
2005 Elevantsi film Pooh's Heffalump Movie
2006 Bambi 2 Bambi II
2008 Tinker Bell Tinker Bell
2009 Tinker Bell ja kadunud aare Tinker Bell and the Lost Treasure
2010 Tinker Bell ja haldjate suur päästeretk Tinker Bell and the Great Fairy Rescue

Muud joonisfilmid[muuda | redigeeri lähteteksti]

Joonisfilid on tootnud Disney kompaniist eraldiseisvad stuudiod, neid levitanud ja rahastanud on Disney kompanii.

Aasta Pealkiri Algupärane pealkiri Tootja
1987 The Brave Little Toaster
2006 Metsik loodus The Wild C.O.R.E.
2008 Roadside Romeo Yash Raj Films
Nimekiri pole täielik.

Välislingid[muuda | redigeeri lähteteksti]