Disney joonisfilmide loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Siin on loetletud täispikad Disney joonisfilmid, mis on toodetud kinofilmideks.

Disney raudvara[muuda | muuda lähteteksti]

Disney raudvaraks (official canon) loetakse joonisfilme, mille on täielikult loonud Walt Disney Animation Studios (endise nimega Walt Disney Feature Animation).

Aasta Pealkiri Originaalpealkiri
1937 "Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi" Snow White and the Seven Dwarfs
1940 "Pinocchio" Pinocchio
"Fantaasia" Fantasia
1941 "Dumbo" Dumbo
1942 "Bambi" Bambi
1942 "Saludos Amigos" Saludos Amigos
1944 "Kolm ratsameest" The Three Caballeros
1946 "Tehkem muusikat" Make Mine Music
1947 "Lusti ja lõbu" Fun and fancy free
1948 "Viiside aeg" Melody Time
1949 "Ichabodi ja hr Konna seiklused" The Adventures of Ichabod and Mr Toad
1950 "Tuhkatriinu" Cinderella
1951 "Alice imedemaal" Alice in Wonderland
1953 "Peeter Paan" Peter Pan
1955 "Leedi ja Lontu" Lady and the Tramp
1959 "Okasroosike" Sleeping Beauty
1961 "101 dalmaatslast" One Hundred and One Dalmatians
1963 "Mõõk kivis" The Sword in the Stone
1967 "Džungliraamat" The Jungle Book
1970 "Aristokassid" Aristocats
1973 "Robin Hood" Robin Hood
1977 "Karupoeg Puhh" The Many Adventures of Winnie the Pooh
"Päästesalk" The Rescuers
1981 "Vips ja Sulli" The Fox and the Hound
1985 "Must pada" The Black Cauldron
1986 "Meisterdetektiiv härra Hiir" The Great Mouse Detective
1988 "Oliver ja sõbrad" Oliver & Company
1989 "Väike merineitsi" The Little Mermaid
1990 "Linn merepõhjas" The Rescuers Down Under
1991 "Kaunitar ja koletis" Beauty and the Beast
1992 "Aladdin" Aladdin
1994 "Lõvikuningas" The Lion King
1995 "Pocahontas" Pocahontas
1996 "Jumalaema kiriku kellamees" The Hunchback of Notre Dame
1997 "Herakles" Hercules
1998 "Mulan" Mulan
1999 "Tarzan" Tarzan
2000 "Fantaasia 2000" Fantasia 2000
"Dinosaurus" Dinosaur
2001 "Kreisi keiser" The Emperor's New Groove
"Atlantis: Kadunud kuningriik" Atlantis, the Lost Empire
2002 "Lilo ja Stitch" Lilo & Stitch
"Aarete planeet" Treasure Planet
2003 "Vennad karud" Brother Bear
2004 "Lehmabande" Home on the Range
2005 "Väike tibu"1 Chicken Little
2007 "Robinsonid"1 Meet the Robinsons
2008 "Välk"1 Bolt
2009 "Printsess ja konn" The Princess and the Frog
2010 "Rapuntsel" Tangled
2011 "Karupoeg Puhh" Winnie the Pooh
2012 "Lammutaja Ralf" Wreck-It Ralph
  1. Arvutianimatsioon

Disney-Pixari joonisfilmid[muuda | muuda lähteteksti]

Joonisfilmid on valminud Walt Disney Company ja allüksuse Pixar koostööna.

Aasta Pealkiri Algupärane pealkiri
1995 "Lelulugu" Toy Story
1998 "Putukalugu" A Bug's Life
1999 "Lelulugu 2" Toy Story 2
2001 "Kollide Kompanii" Monsters, Inc.
2003 "Kalapoeg Nemo" Finding Nemo
2004 "Imelised" The Incredibles
2006 "Autod" Cars
2007 "Ratatouille" Ratatouille
2008 "WALL-E" WALL-E
2009 "Üles" Up
2010 "Lelulugu 3" Toy Story 3
2011 "Autod 2" Cars 2
2012 "Vaprake" Brave
2013 "Kollide Ülikool" Monsters University

DisneyTooni stuudio joonisfilmid[muuda | muuda lähteteksti]

Joonisfilmid on tootnud Walt Disney Company allüksus DisneyToon Studios.

Aasta Pealkiri Algupärane pealkiri
1990 DuckTales the Movie: Treasure of the Lost Lamp
1995 A Goofy Movie
1999 Doug's 1st Movie
2000 "Tiigrifilm" The Tigger Movie
2001 "Suvi: Kool on läbi" Recess: School's Out
2002 "Peeter Paan tagasi Eikunagimaal" Return to Never Land
2003 "Džungliraamat 2" The Jungle Book 2
"Nodzu film" Piglet's Big Movie
2004 Teacher's Pet
2005 "Elevantsi film" Pooh's Heffalump Movie
2006 "Bambi 2" Bambi II
2008 "Tinker Bell" Tinker Bell
2009 "Tinker Bell ja kadunud aare" Tinker Bell and the Lost Treasure
2010 "Tinker Bell ja haldjate suur päästeretk" Tinker Bell and the Great Fairy Rescue

Muud joonisfilmid[muuda | muuda lähteteksti]

Joonisfilmid on tootnud Walt Disney Company'st eraldiseisvad stuudiod. File on levitanud ja rahastanud Walt Disney Company.

Aasta Pealkiri Algupärane pealkiri Tootja
1987 The Brave Little Toaster
2006 "Metsik loodus" The Wild C.O.R.E.
2008 Roadside Romeo Yash Raj Films
Nimekiri pole täielik.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]