Cheryl

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Cheryl Fernandez-Versini)
Cheryl
Sünniaeg 30. juuni 1983 (40-aastane)
Newcastle upon Tyne
Amet näitleja, meelelahutaja
Abikaasa(d) Ashley Cole
Veebisait https://www.cherylofficial.com/

Cheryl Ann Tweedy (sünninimega Cheryl Tweedy, hiljem Cheryl Cole, pärast lahutust Ashley Cole'ist kasutab ta esinejanimena ka mononüümi Cheryl, aastail 2014–2016 Cheryl Fernandez-Versini; sündinud 30. juunil 1983 Newcastle upon Tyne'is) on Inglise laulja, tantsija ja televisioonisaadetes esineja.

Tuntuks sai ta ansambli Girls Aloud koosseisus. Ansambli kakskümmend järjestikust singlit jõudsid Briti singlite edetabeli esikümnesse, neist neli esikohale. Samuti andis ansambel välja kuus plaatinaalbumiks saanud albumit, millest kaks jõudsid edetabeli esikohale.

Tema esimene sooloalbum "3 Words" ilmus 2009. aastal. Selle albumi avasingel "Fight for This Love" jõudis kohe esimesel nädalal Briti singlite edetabelis esikohale ning oli 2010. aastal Suurbritannia enim müünud singel. 2010. aastal ilmunud teise albumi "Messy Little Raindrops" avasingel "Promise This" jõudis samuti esimesel nädalal singlite edetabelis esikohale. Samuti jõudis singlite edetabeli esikohale tema kolmanda albumi "A Million Lights" (2012) avasingel "Call My Name". Tema neljas album "Only Human" avaldati 2014. aastal ning sellelt albumilt jõudsid singlite edetabeli esikohale laulud "Crazy Stupid Love" ja "I Don't Care". Sellega sai Cherylist esimene Briti naisartist, kellel on olnud viis Suurbritannia edetabeli esikohalaulu. Selle arvuni on jõudnud tema järel veel üksnes Jess Glynne.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Aastail 2006–2010 oli ta abielus Inglise koondise jalgpalluri Ashley Cole'iga. Aastail 2014–2016 oli ta abielus Prantsuse restoraniomaniku Jean-Bernard Fernandez-Versiniga. 2016. aastal algas ta kooselu inglise laulja Liam Payne'iga ning märtsis 2017 sündis paari esimene laps. 2018. aasta juulis teatasid Liam ja Cheryl, et läksid lahku.

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Sooloalbumid[muuda | muuda lähteteksti]