Carrie Underwood

Allikas: Vikipeedia
Carrie Underwood
Carrie Underwood American Music Awardsil (2009)
Carrie Underwood American Music Awardsil (2009)
Sünninimi Carrie Marie Underwood
Sündinud 10. märts 1983 (41-aastane)
Muskogee Oklahoma
Päritolu Checotah, Oklahoma, USA
Stiilid kantri, kantripopp, kantrirokk, tänapäevane kristlik muusika
Elukutse laulja, laulukirjutaja, muusik, näitleja
Pill vokaal, kitarr, klaver
Tegev alates 2005
Plaadifirma 19 / Arista Nashville (2005 – siiani)
Arista (2005–2009)
Seotud esitajad Brad Paisley, Randy Travis, Keith Urban, Sons of Sylvia, Katrina Elam
Veebileht Ametlik koduleht

Carrie Marie Underwood (sündinud 10. märtsil 1983) on USA kantrilaulja, laulukirjutaja ja näitleja, kes võitis telesaate "American Idol" neljanda hooaja.

Pärast seda on Underwood saanud mitmekordse plaatinaplaadiga artistiks, võitnud mitu Grammyt, ta on valitud kolm korda kantrimuusikaühenduste (Academy of Country Music ja Country Music Association) lauluvõistluste parimaks naislauljaks ja ACM-i aasta meelelahutajaks. Ta on kõigi aegade esimene naisartist, kes võitis üksteise järel aasta meelelahutaja auhinna Academy of Country Music (ACM) Awards'il (2009/2010).

Tema debüütalbum "Some Hearts" sai seitsmekordseks plaatinaplaadiks ja oli 2006. aasta veebruaris kõige kiiremini müüdud kantri debüütalbum Nielsen SoundScani ajaloos. See oli samuti müüduim naisartisti soolodebüütalbum kantrimuusika ajaloos, alates 2008. aasta veebruarist. "Some Heartsil" oli kolm esikohahitti Billboard Hot Country Songsil ja üks esikohahitt Billboard Hot 100 Songs edetabelis. Ta teine album "Carnival Ride" anti välja 23. oktoobril 2007. Seda on müüdud üle 3 miljoni eksemplari alates 2010. aasta jaanuarist ja esitanud neli esikohahitti Billboard Hot Country Songs edetabelis. Underwoodi kolmas album, "Play On", anti välja 3. novembril 2009. Selle kuulutas RIAA plaatinaalbumiks 3. novembril 2009. Sellel on kolm lugu, mis on edetabeli Billboard Hot Country Songs esikohahitid siiamaani. Alates 2010. aasta maist on kogu maailmas müüdud Underwoodi albumeid ja singleid üle 20 miljoni eksemplari.

Lapsepõlv ja noorus[muuda | muuda lähteteksti]

Carrie Marie Underwood sündis Stephen ja Carole Underwoodi peres 10. märtsil 1983 Muskogees. Ta kasvas vanemate farmis maakoha linnas Checotah's. Tal on kaks vanemat õde, Shanna Means ja Stephanie Shelton. Ta isa töötas saeveskis ja ema oli algkooliõpetaja. Lapsepõlves esines Underwood "Robbins Memorial Talent Show's" ja laulis Free Will Baptist Churchis. Hiljem laulis ta kohalikel üritustel Checotah's, sealhulgas Old Settler's Dayl ja Lion's Clubis. 1996. aastal pakkus Capitol Records Underwoodile lepingut, aga tühistas selle, kui ettevõtte juhtkond muutus.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]