CVV

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt CVC)
Kolmekohalise koodi asukoht Mastercardi, Visa ja mõnede teiste kaartide tagaküljel
Neljakohalise koodi asukoht American Expressi kaartide esiküljel

CVV (ehk Card Verification Value), ka CVC (ehk Card Verification Code) on maksekaartide turvakood. Seda kasutatakse kaardipettuste vastase mehhanismina tehingutes, milles kaupmees ise füüsilist kaarti ei näe ega töötle (ingl. "card not present" tüüpi maksed), eeskätt internetimaksetes. CVV on enamasti kolmekohaline arv, mis on kirjas ainult kaardi enda tagumisel küljel ning mida ei salvestata kaardi magnetribale.

Turvamehhanismina on CVV eesmärk muuta varastatud kaardiandmete kasutamine raskemaks. Eeldatavasti ei saa ainult kaardi tagaküljele trükitud koodi varastada ei makseterminalide kaudu ega kaarditehinguid vahendavatest infosüsteemidest. Seetõttu peaks CVV lisamine makse andmetele tõendama, et kaarti kasutab selle reaalne omanik või siis vähemalt keegi, kelle käes kaarti makse teostamise hetkel reaalselt on ja kes näeb kaardi tagumist külge.

Erinevad maksesüsteemid (VISA, Mastercard, American Express jne) kasutavad olemuselt sarnaseid, kuid veidi erineva nimega mehhanisme – CVV, CVV2, CVC, jne.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]