Burnette'i kabeli tulistamine

Allikas: Vikipeedia
Burnette'i kabeli tulistamine
Asukoht Antioch, Tennessee
Aeg

24. september 2017

11.15
Sihtmärk kirikusse minejad
Ründajad Emanuel Kidega Samson
Hukkunuid 1
Vigastatuid 7+1 (tulistaja)

Burnette'i kabeli tulistamine leidis aset 24. septembril 2017 Antiochis Tennessees (Greater Nashville'i piirkonna osa), kui relvastatud mees avas Burnette Chapel Church of Christ kabelis tule, tappes ühe ja vigastades seitset inimest. Hilisemad uuringud tegid kindlaks, et ründaja oli Emanuel Kidega Samson.

Tulistamine[muuda | muuda lähteteksti]

Politsei andmetel kandis Emanuel endaga kaasas kahte relva ning pärast väljas viibiva naise surnuks tulistamist sisenes kirikusse tagaukse kaudu. Seejärel kõndis ta vaikselt läbi kiriku ja tulistas veel kuut inimest. Tol hetkel astus Emanuelile vastu uksehoidja Robert Engle (22-aastane), kes teda selle relvaga lõi. Järgneva võitluse ajal tulistas Samson kogemata ennast rindkerre. Engle jooksis oma autosse, et võtta sealt relv, ja suunas selle haavatud Samsoni pihta, kuni saabus politsei, kes hiljem kirjeldas Englet kui kangelast. Tulistamise ajal oli koguduses ligikaudu 50 vallaelanikku ning teenistus lõppes kell 11.15 hommikul.

Ohvrid[muuda | muuda lähteteksti]

Tulevahetuses sai vigastada kuus (vanuses 60–83 eluaastat) ja surma üks inimene (39-aastane Melanie Smith).

Kahtlusalune[muuda | muuda lähteteksti]

Metropolitan Nashville'i politseiamet tuvastas kahtlusaluse Emanuel Kidega Samsoni väga ruttu. Tegemist oli 25-aastase Sudaani kodanikuga, kes elas seaduslikult Ameerika Ühendriikides. Samsonil oli kaasas kaks käsirelva ja ta kandis rünnaku ajal suusamaski. Hiljem süüdistati Emanueli esimese astme mõrvas. Ta pidi ilmuma Davidsoni maakonna üldsessioonide kohtusse 27. septembril 2017 ja teda hoitakse maakoha vanglas ilma võlakirjata. Tal oli sõidukis väidetavalt veel relvi. 6. oktoobril teatati, et selle kuu esialgne kohtuistung lükatakse sama kuu teise poolde.

Järelkaja ja reaktsioonid[muuda | muuda lähteteksti]

Nashville'i linnapea Megan Barry ütles: "See on meie linna jaoks kohutav tragöödia. Minu süda valutab nii surnu pere, sõprade kui ka haavatud ohvrite ja nende lähedaste pärast."

Tennessee kuberner Bill Haslam ütles, et ta "palvetas ohvrite eest ja pühendub Antioika kogukonna toetamisele selle tragöödia järel".

FBI on algatanud tsiviilõigusliku uurimise.