Bruno Guimarães

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Bruno Guimarães Rodriguez Moura)

Medalikohad
Suveolümpiamängud
Kuld 2020 jalgpall

Bruno Guimarães Rodriguez Moura (sündinud 16. novembril 1997 Rio de Janeiros) on Brasiilia jalgpallur, kes mängib poolkaitsjana Inglismaa Premier League'i klubis Newcastle United ja Brasiilia jalgpallikoondises.

Ta alustas klubikarjääri Brasiilia klubis Audax. 2017. aasta mais läks ta laenule Brasiilia kõrgliiga klubisse Athletico Paranaense, kellega sõlmis aasta hiljem püsiva lepingu. 2018. aastal võitis ta Athletico Paranaensega Lõuna-Ameerika klubide karikavõistlused Copa Sudamericana ja Paraná osariigi meistrivõistlused ning 2019. aastal Brasiilia karikavõistlused. 2019. aastal valiti Guimarães Brasiilia kõrgliiga hooaja sümboolsesse koosseisu.

2020. aasta jaanuaris sõlmis ta nelja ja poole aasta pikkuse lepingu Prantsusmaa kõrgliiga klubiga Lyoni Olympique.

2022. aasta jaanuaris sõlmis ta lepingu Newcastle Unitediga.[1] Inglismaa kõrgliigas lõi ta esimese värava sama aasta 10. märtsil mängus Southamptoni vastu.

2020. aasta suveolümpiamängude jalgpalliturniiril võitis Guimarães Brasiilia võistkonnaga kuldmedali. Brasiilia jalgpallikoondises tegi ta debüüdi 17. novembril 2020 mängus Uruguay vastu. Koondisekarjääri esimese värava lõi ta 29. märtsil 2022 MM-i valikmängus Boliivia vastu.

Saavutused[muuda | muuda lähteteksti]

Athletico Paranaense

Viited[muuda | muuda lähteteksti]