Brothers in Arms (mänguseeria)

Allikas: Vikipeedia
Brothers in Arms (mänguseeria)
Arendaja Gearbox Software
Mootor Unreal Engine 2.0
Platvorm PC, PS2, Xbox
Väljalaskeajad 1. märts, 2005
Žanr FPS
Brothers in Arms (mänguseeria)
Arendaja Gearbox Software
Mootor Unreal Engine 2.0
Platvorm PC, PS2, Xbox
Väljalaskeajad 4. oktoober, 2005
Žanr FPS
Brothers in Arms (mänguseeria)
Arendaja Gearbox Software
Mootor Modifitseeritud Unreal Engine 3.0
Platvorm PC, PS3, Xbox 360
Väljalaskeajad 10. oktoober, 2008
Žanr FPS

"Brothers in Arms" on Gearbox Software'i arvuti- ja videomängude sari. Mängu tegevus toimub Teises maailmasõjas ning mängu tegemisel on pööratud enim tähelepanu reaalsusele.

Sarjas ilmunud mängud[muuda | muuda lähteteksti]

"Brothers in Armsi" (BiA) arvutimängude sarja kuulub kolm mängu: "BiA: Road to Hill 30", "BiA: Earned in Blood" ja "BiA: Hell's Highway".

"BiA: Road to Hill 30"[muuda | muuda lähteteksti]

23-aastane kapral Matt Baker määratakse Teises maailmasõjas jaoülemaks (squad leader), et avaldada koos kolmeteistkümne kaaslasega Normandias Natsi-Saksamaale vastupanu. Võitlus algab 6. juunil (D-Day), kui kümned lennukid ületavad Inglise kanali ja jõuavad Natsi-Saksamaa käes oleva Normandia kohale. Olude sunnil peab Seersant Bakeri rühm hüppama lennukist varem ning nad maanduvad kilomeetrite kaugusel kohast, kuhu nad tegelikult pidid maanduma. Järgneva kaheksa päeva jooksul toimuvad verised lahingud ning pool Matt Bakeri 13-mehelisest rühmast hukkub. Lõpuks jõutakse Carentani väikelinna Prantsusmaale, kus Baker annab oma jaoülema ametikoha üle oma lahingukaaslasele kapral Joe "Red" Hartsockile.

"BiA: Earned in Blood"[muuda | muuda lähteteksti]

Mäng algab 6. juunil 1944 samas lennukis kus "BiA: Road to Hill 30", kuid selles mängus on peategelaseks hoopis 21-aastane kapral (mängu käigus saab ta seersandiks) Joe "Red" Hartsock. Kapral Hartsockile antakse lennukis käsk (nagu kõigile teistelegi peale seersant Bakeri): "Kohe peale maandumist tuleb üles otsida Baker!", kuid kahjuks ta Bakerit samal päeval ei leia. Esimesed viis missiooni toimuvad samaaegselt "BiA: Road to Hill 30" missioonidega, kuid siis läheb mäng edasi sealt, kus ta eelmises osas pooleli jäi, see tähendab 14. juunil.

"BiA: Hell's Highway"[muuda | muuda lähteteksti]

Mäng algab 17. septembril 1944, kui ajalooliselt USA väed tungisid Hollandisse (operatsioon "Market Garden"). See oli liitlaste ebaõnnestunud operatsioon sundida sakslased taganema teisele poole Reini jõge, et lõpetada sõda enne 1944. aasta jõule. Mängu peategelaseks taas Matt Baker, kes näeb tihti oma üksuse langenud sõdurite vaime.

Teised osad[muuda | muuda lähteteksti]

Lisaks nimetatud kolmele osale on BiA sarjas ilmunud ka konsoolimänge. Neist populaarseim, "BiA: D-Day", on ilmunud vaid PSP-versioonis. Oma versioon BiA-st on ka Nintendo Wiil ("BIA: Double Time") ja Nintendo DS-il ("Brothers in Arms DS").

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]