Avatseremoonia 2020. aasta suveolümpiamängudel

Allikas: Vikipeedia
Tokyo olümpiastaadion

2020. aasta suveolümpiamängude avatseremoonia toimus 23. juulil 2021. aastal Tokyo olümpiastaadionil ja selle avas keiser Naruhito.

Olümpiahartas nõutuna ühendati menetluste käigus selle rahvusvahelise spordivõistluse ametlik ja pidulik avamine, sealhulgas tervituskõned, lippude heiskamine ja sportlaste paraad, kunstilise vaatemänguga, et tutvustada vastuvõtva riigi kultuuri ja ajalugu. Valdav osa kunstilisest vaatemängust oli varem salvestatud, live-segmendid esitati väikese VIP-publikuga ja esinejad järgisid sotsiaalset distantseerumist. Olümpia tseremooniate teema on liikumine edasi, viidates ülemaailmsele koroonapandeemia, kusjuures avatseremoonia teemaks on Tokyo 2020 loosung "United by Emotion", mille korraldajad kavatsevad "kinnitada spordi rolli ja olümpiamängude väärtust".

Olümpiahartas sätestatud 2020. aasta olümpiamängude avatseremoonia, mis piirdus 17-sõnalise ettekirjutatud kõnega, tegi keiser Naruhito. Ta oli kolmas Jaapani keiser, kes avas olümpiamängud, järgides oma vanaisa keiser Hirohitot (1964. aasta suve- ja 1972. aasta taliolümpiamängud) ja isa keiser Akihitot (1998. aasta taliolümpiamängud). Ta on ka Tokyo 2020 olümpia ja paraolümpia aupatroon.

"Edasiliikumine" oli nii 2020. aasta avamis- kui ka lõputseremooniate järjekindel teema, nagu teatas Tokyo 2020 korraldustoimkond: tseremooniaid ühendas kontseptsioon "Liikumine edasi", mis viitab koroonapandeemiast taastumisele. "Oleme tseremooniad kujundanud idee järgi, et mängud võivad pakkuda uut lootust ja julgustust inimestele kogu maailmas tänu sportlaste aktiivsele esinemisele Tokyo 2020 mängudel ja spordi jõul," teatasid korraldajad.

"United by Emotion" oli Tokyo 2020 olümpiamängude avatseremoonia konkreetne kontseptsioon, kuna see on 2020. aasta mängude ametlik moto.

Ava- ja lõputseremooniad koostas Takayuki Hioki, keda on nõustanud Marco Balich ja kes tegi ka Torino taliolümpiamängude avamise 2006. aastal. "Avatseremoonial püüame kinnitada spordi rolli ja olümpiamängude väärtus, et väljendada tänulikkust ja imetlust jõupingutuste eest, mida me kõik koos tegime viimase aasta jooksul, ning tuua ka tulevikulootust, "nagu teatas Tokyo 2020 korralduskomitee." Loodame, et see saab olema kogemus mis annab teada, kuidas meil kõigil on võime tähistada erinevusi, kaasa tunda ja elada üksteise kõrval kaastundega. " Ehkki tseremoonia loovjuht Kentarō Kobayashi vallandati tseremooniale eelneval päeval varasemate holokaustinaljade tõttu, otsustas korraldustoimkond korraldada tseremoonia, mille ta on ette valmistanud ja juhtinud plaanipäraselt.

Olümpiatule süütas Jaapani tennisist Naomi Osaka. Olümpiaurn on Waseda ülikoolis õppinud disaineri Oki Sato disainitud.

Eesti lippu kandsid XXXII olümpiamängude avatseremoonial ratsutaja Dina Ellermann ja sõudja Tõnu Endrekson.