Asko Kivinuk

Allikas: Vikipeedia

Asko Kivinuk (sündinud 1985[1]) on eesti riigiametnik, Kaitseministeeriumi kaitsevalmiduse osakonna juhataja.[2]

Tema eestvedamisel sai merevägi endale uued väekaitsekaatrid, tema töövõit on Iisraelist soetatud laevatõrje raketisüsteemid ja samuti meremiinide hange. Lisaks panustab ta vabatahtlikuna noorte riigikaitseõpetusse ja kuulub ka kaitseliidu ridadesse. [3] Ta on juhtinud ka ühte suurimat valitsemisalade ülest riigireformi, Politsei ja Piirivalveameti ning Mereväe laevastike ühendamist[4].

2022. aastal juhtis ta Riigikantselei punamonumentide töörühma. Antud töörühma ülesandeks oli korraldada avalikus ruumis asuvate okupatsioonivõimu sümbolitega hauatähiste ja mälestusmärkide eemaldamine või asendamine neutraalsete tähistega.[5] Suurimaks väljakutseks oli Narva suuroperatsioon tank T-43, aga ka teiste Narva piirkonna punamonumentide Tallinna teisaldamine[6].

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Asko Kivinuk "Aumärgid ja sümboolika kui Eesti Vabariigi tuletõrjeorganisatsioonide ja päästeteenistuse visuaalse identiteedi kandjad" lõputöö; juhendaja Anne Martin; Sisekaitseakadeemia Päästekolledž
  2. https://www.kaitseministeerium.ee/et/kontakt
  3. "Delfi ja Eesti Päevaleht tunnustavad tänavu vabariigi aastapäeval neid, kes on Eesti riigikaitses olulist rolli etendanud või teevad seda praegugi".
  4. "BLOGI JA FOTOD ⟩ Kaitseministeerium annab ülevaate julgeolekuolukorrast". Eesti. 3. juuni 2022. Vaadatud 25. jaanuaril 2023.
  5. "Riigikantselei töörühm keskendub okupatsioonivõimu sümboleid kandvatele hauatähistele ja mälestusmärkidele | Riigikantselei". riigikantselei.ee. Vaadatud 25. jaanuaril 2023.
  6. "Suur nägu ⟩ Monumendimehe Asko Kivinuki töökad päevad". Arvamus. 18. august 2022. Vaadatud 25. jaanuaril 2023.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]