Arvo Sirendi

Allikas: Vikipeedia

Arvo Sirendi (sündinud 4. aprillil 1939 Siuge külas Kuimetsa vallas Harjumaal) on eesti põllumajandusteadlane ja poliitik.

Elulugu[muuda | muuda lähteteksti]

Ta lõpetas aastal 1963 Eesti Põllumajanduse Akadeemia agronoomia erialal. Tal on põllumajandusdoktori kraad.

Ta on töötanud Sakus Eesti Maaviljeluse Instituudis vanemteadurina[1] ja oli 1988–1990 selle direktor.[2]

Ta oli Maaliidu liige ja esimees selle parteina tekkimisest 1991. aastal kuni liitumiseni Rahvaliiduga 2000. aastal. 2010. aastal juhtis ta pärast Karel Rüütli loobumist ajutiselt uuesti Rahvaliitu. Septembris teatas ta Rahvaliidust väljaastumisest.

Ta oli Põhiseaduse Assamblee, VII Riigikogu, VIII Riigikogu ja IX Riigikogu liige.

Liikmesus[muuda | muuda lähteteksti]

Tsitaat[muuda | muuda lähteteksti]

"Põllumajanduse ajalugu on inimkonna pärisajalugu või kõige olulisem osa sellest. See on inimliku loova töö ajalugu, mis selgelt eristub sellest ebainimlikust ajaloost, mis kirjutab ajaloo sisuks peaasjalikult brutaalsed sõjad, purustused ja vägivalla. Põllumajanduse ajalugu on inimese ellujäämise, mitte tema tapmise ajalugu. See on põhiliselt see osa ajaloolisest ajast, mil sõja purustused taastati, loodi uus tasakaal ning inimkonna häbiks ka reservid ja valmisolek uuteks sõdadeks. Põllumajanduse ajalugu on inimkonna ajalugu Maal, kus seda ei oldud küll algselt valmis vastu võtma ning ära elatama miljardeid asukaid, ent kus olid lähte-eeldused nii selleks kui ka teiseks siiski olemas".[3]

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]