Arutelu:Vanemuise park

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Park piirneb muu hulgas Tartu Ülikooli ühiselamuga Tiigi 14 ja Vanemuise väikese majaga, teisel pool Vanemuise tänavat on Tartu Ülikooli Vanemuise tänava õppehoone. Andres 28. veebruar 2009, kell 12:05 (UTC)

Miks on see lause siin, mitte artiklis? --Oop (arutelu) 13. veebruar 2013, kell 10:09 (EET)[vasta]

Tühistasin IP muudatuse, kuna see päris nii siiski ei ole. Näiteks: https://www.tartu.ee/et/2013-aastal-esitatud-ideed https://tartu.postimees.ee/138780/piltuudis-hurda-pargi-tiigis-ujuvad-partide-asemel-pingid http://roheline.ee/projektid/keskkonnasobralikud-avalikud-uritused/nuputamist/ http://www.vvvs.ee/90/?view&143 jne nimetavad seda parki Hurda pargiks.  • • • Kasutaja:Ahsoous • arutelu4. november 2017, kell 14:13 (EET)[vasta]

Elades seal naabruses kutsuti seda pigem Tiigi pargiks. Seal on Tiigi tänav ja vana looduslik tiik. Tegu on ajaloolise pargiga, botaanikaaed ja mis seal on olnud juba 19. sajandil. Vanemuise teatri hoone on seal oluliselt uuem (1914), tänava nimi on minuteada veel uuem, 19. sajandil oli tegemist Aia tänavaga. Seos Hurdaga ja Hurda kuju on suisa alles 1990ndatel sinna lisatud. Seega võib eri kohtades eri nimesid kohata, teatavasti Tartu linnavalitsuses ametlikke parkide nimesid registreeritud ei ole ja igaüks kutsugu neid nagu ise tahab. Vanemuise tänaval on veel parke - ka tänava alguses on üks, seega minumeelest see nimi on rohkem eksitav.