Arutelu:Võrdelisus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Täielikkuse huvides tuleks vast täpsustada, millised on muutujate muutumispiirkonnad ja mis laadi korrutamisest konstandiga on jutt. Igatahes võiks vist võrdelisust üldistada juhtudele, kus on tegemist korpusega ning korpuse elementide korrutamisega või siis vektorruumiga ja vektorruumi elementide korrutamisega skalaaridega.

Võrdelisus tundub siiski olevat pigem füüsikas ja teistes empiirilistes teadustes kui matemaatikas kasutatav mõiste (ta ei paku erilist matemaatilist huvi). Seda võiks tematiseerida. Andres 5. november 2007, kell 10:19 (UTC)

Jah, asi on ju selles, et näiteks füüsikas pakub huvi eeskätt füüsikaliste suuruste, mitte muutujate võrdelisus. Sellest tuleks siin rääkida. Andres 5. november 2007, kell 10:24 (UTC)

Tekstis on mainitud nulli. See tundub välistavat mittearvulised võrdetegurid. Korpuse puhul räägitakse nullelemendist. Andres 5. november 2007, kell 10:40 (UTC)

Ma ei tea, kuidas defineerida seost (ja sõnal "seos" on palju tähendusi). Seetõttu ma ei oska põhjendada, miks võrdelisust nimetatakse võrdeliseks seoseks. Andres 5. november 2007, kell 10:40 (UTC)

Samastasin lineaarse seose lineaarse sõltuvusega. Ma ei ntea, kas see on korrektne. Andres 5. november 2007, kell 12:20 (UTC)