Arutelu:Treviño

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Asi paistab keerukam olevat. Treviño enklaav koosneb kahest vallast. Hispaania viki järgi nimetatakse nii kogu enklaavi kui ka üht valdadest Treviño krahvkonnaks. Treviño asulat samastatakse vallaga, samas aga öeldakse, et vallas on mitu küla. Nii et andmed on vastuolulised ja asai nõuab uurimist. Andres 7. märts 2008, kell 21:50 (UTC)


Treviño nime kannab mitu asulat. Üks Kantaabrias, üks Castilla-Leónis, lisaks mitu Mehhikos. - Urmas 8. märts 2008, kell 08:43 (UTC)

See on tõsi küll. Kuid tundub, et see siin on kõige märkimisväärsem. Teistel ju ei ole oma valda? Andres 8. märts 2008, kell 09:26 (UTC)
Mulle ei tundu. Mulle tundub see ainult se's suhtes märkimisväärne, et samanimelistest on selle kohta esimesena eesti vikis artikkel tekitatud. Ja eesti vikis, praktika näitab, ei kirjutata artikleid lähtuvalt ühe või teise asja olulisusest. Artiklite loomise järjekord on juhuslik. Ei enamat.
Ka teised võivad olla omavalitsuse õigustega (st nn "vallad"). - Urmas 8. märts 2008, kell 09:34 (UTC)
Olen nõus, et artiklite loomise järjekord ei pruugi olla tähtsuse järjekord. Paljalt selle põhjal ma ei otsustaks, kuigi arvan, et positiivne korrelatsioon siin on. Praegu ma vaatasin ainult teisi vikisid. Ainult hispaania viki mainib ka Castilla-Leónis

asuvat samanimelist kohta, ja see ei moodusta omaette omavalitsust. Mehhiko omade kohta mul andmeid ei ole. Ma ütlen lihtsalt kõhutunde põhjal, et seda Treviñot siin tuleks eelistada. Ma tean, et Sul on sellistel juhtudel teistsugune arvamus. Ometi ma ei jäta oma arvamust avaldamata. Andres 8. märts 2008, kell 09:39 (UTC)

Hispaania viki ei ole just kõige artikliterohkem, eriti arvestades hispaaniakeelsete maade suurt territoriaalset ulatust. Igatahes ei ole neil hispaaniakeelsete maade asulate osas sama kaetust, kui on eesti vikis. Lisaks tuleks ilmas pidada, et artiklitega kaetus sõltub ka maa internetiseeritusest (ja seega artiklikirjutajate paiknemisest). Hispaania, Mehhiko ja Peruu puhul on olemas selged erinevused. Seda tuleb arvestada.
Minu teada ei ole omavalitsuslik staatus eesti vikis aluseks ühe asula eelistamiseks teisele. Täpselt samuti ei ole selleks ühe või teise vikipedisti teadmised - teadmiste puudumine mingi asula olemasolust ei tähenda selle asula mitteeksteerimist või vähemolulisust (vikipeedia ei ole mõne üksiku kasutaja infovälja peegeldus). - Urmas 8. märts 2008, kell 09:49 (UTC)



Kui asula ja valla piirid ei lange kokku, siis tuleks valla kohta eraldi artikel teha. Ja kas see vald on Treviño vald, Treviño krahvkonna vald või tuleb seda veel kuidagi teisiti nimetada? Andres 8. märts 2008, kell 09:29 (UTC)